The Sweet 17

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, August 21, 2011

Call It A Day

Assalamualaikum semua.

Saya akan membuat karangan bertajuk 'Panggil Ia Suatu Hari'. :D

Here goes.

This morning, I went to Nilai 3 with emak, ayah dan Nabila. Setelah membeli barangan yang dicari, buat julung kalinya saya meminta khidmat penghantaran daripada ayah, di mana ayah menghantar anaknya ke rumah tunang untuk mengedet. Ya, suatu pencapaian yang membanggakan. [Ops, berlagak pula.]. Oh ya, sesiapa berniat nak beli baju raya di Nilai 3, bolehlah batalkan niat tersebut sebab baju raya kat sana ketinggalan beberapa tahun. Sungguh boleh blah pendek kata.

It was a date, tetapi secara berkeluarga dengan keluarga Muhammad Izzat ke Melaka.

Ok. Di rumah the fiance, semua ahli keluarga sudah bergerak ke Melaka. Tinggal the fiance seorang, menunggu separuh lagi hati beliau. [Eheh. I la tuh. Aw. :p] Cuba fikir, kalau bergerak separuh hati bukankah tidak seronok. Sebab itu kena menunggu hati penuh. :D Weeeeeee.

Sebelum bergerak, beliau menjalankan tugas sebagai papa.

Ini anak papa. Nama dia Tom Cleverly.

Pada waktu kejadian, the fiance yakin bahawa emak kata dia handsome.
Perasan bukan sikit-sikit. Emak anti rambut macam ni sebenarnya.

Selalunya, sebelum memulakan perjalanan orang pergi isi minyak, bukan? Tapi the fiance akan pergi cuci kereta dekat kedai cuci auto dulu. Sebab murah, RM 4.00 only. Kalau kereta dia comot, dia tak ada mood. Serius ni.

The fiance shopping baju raya dekat Dataran Pahlawan, with the family.
See. Fitting tak tutup pintu. Vigorously ambil baju itu ini. At last beli satu je, sebab masa suntuk nak kejar waktu berbuka. I did some shopping too.

Went to Alai, perkampungan ikan bakar. This is the ahli jemaah.
Shakila and Nekmah, the tutor. Shakila the actress. Hehe.

Safwan and Mira. Mira is Izzat's cousin.

Camwhore. Safwan keseorangan sebab Intan tak dapat ikut.

Aunty and Uncle. Romantik bukan? Hehe.
Kami behave. Kelak kami akan mencontohi both of you. :p

Kami buka puasa di kedai ini, makan ikan, udang, sotong, ketam and nasi lemak. Semua sangat fresh dan saaangat sedap. Nak makan banyak lagi tapi perut tak cukup besar pula.

And this is one of my raya props, rembatan di saat akhir. :D

Thank you to all, you made my day. Okeh dah boleh mandi sekarang dan bermimipi indah. Told you, I am surrounded by wonderful people. Alhamdulillah. Karangan tamat.

wink wink ~.^

1 comments:

nurulhuda said...

eiiii nak beli kasut raya gak a!!!! hehehe...

idatazira.blogspot.com


I made this widget at MyFlashFetish.com.