The Sweet 17

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, December 31, 2008

rawaky-tag afif

Syarat dan peraturan:

Apabila telah terpilih dengan malangnya, silalah menulis 9 perkara paling rawak sama ada tentang fakta, perangai tak senonoh ataupun hala tuju hidup anda.

Silalah hasut 9 orang lain untuk melakukan perkara ini.
Sila tanda manusia yang telah menanda anda di peringkat awal.

Ketahuilah, jika anda terpilih ia adalah kerana anda juga manusia biasa yang perlukan perhatian dan kasih sayang yang secukupnya ketika bayi.

* * * * *

tag ini datangnya daripada encik afif.
marilah selesaikan tag ini dengan gembiranya.
sy pecahkan jawapan sy kepada 3 bahagian.

fakta:

1. sedang berfikir2, mahu sambung belajar atau bekerja lepas grad nanti. heemmm.. [anyone, ada pandangan?]

2. sy mahu hilangkan kesan2 noda di muka akibat jerawat. tadi Pn. A sudah tanya kenapa dengan muka sy. jadi, maknanya kecederaan ini adalah serius. wuu. sangat sedihlah. [vitamin E memang boleh hilangkan scar kah? macam sgt slow je efek dia. isk]

3. berkahwin lepas grad nanti belum menjadi cita2 sy. tapi, jodoh memang bukan sy tentukan. sy tahu.

perangai xsenonoh:

4.
sy belum jadi pemandu yg cukup berhemah lah. sy sedang berdoa supaya kenari merah di luar sana tidak mengalami kecederaan fizikal. [amin amin amin] tadi kenari itu melompat kijang di bumper depan taman panchor jaya. bumper tolonglah diwarnakan dengan striking. cis.

5. melipat baju belum menjadi interest sy.

6. belum pandai baca buku. semua buku atau bahan bacaan seakan-akan bedtime stories.

hala tuju:

7. sy mahu terus disayangi. sy selalu terasa disayangi. PEACE!!. sy memang kurang masalah tekanan perasaan bab kasih sayang. [xkisahlah whether sy perasan saje untuk berperasaan begitu]. untuk insan2 yg memang menyayangi sy, terima kasih.


8. suatu hari nanti sy mahu menjadi wanita bekerjaya yg bijak mengurus rumah tangga. xmahu menjadi suri rumah lah. nanti prone jadi obes. xmahulah.

9. hala tuju sy setiap pagi selama 10 minggu ini pada setiap weekdays adalah Hospital Tuanku Jaafar Seremban.

sy pass tag ini kepada:

1. nyna!!
2. nuee unlimited
3. islami
4. jaja miki
5. fida [oit, encik itu pun tag kamu]
6. syera
7. udeq
8. farini
9. biha

* * * * *

sy ingatkan semalam adalah entri terakhir untuk tahun ini. oh. sy memang rajin update blog.

new year eve. jom main bunga api cap kucing. wee... selamat tahun baru. bye 2008.

wink wink ~.^

Tuesday, December 30, 2008

sesi ucapan tahun baru

kaki sy melecet kena gigit dengan kasut baru. again. emmm.. tapi belah kanan saje melecet. kan dah bagitahu, kaki kanan sy memang gabak. sy pergi KL tadi. tunjuk jalan angah mahu beli buku dekat kedai Kamal. penat. kawan-kawan di rah yg dirindui, maaf sebab xsinggah.. [em.. nanti kalau pergi sane sy rasa macam xmahu balik pulak. wuu :'(]

semalam sy pergi wedding massita [ie kawan matrik dulu]. massita juga merangkap schoolmate farini [i.e. Mrs. Zulid. Encik Zulid pulak classmate s
y masa form 5]. see. what a small world, kan? wuu.. sudah kawen pun dia. bilalah turn sy pulak? ish. tteeettt.

newlyweds massita & halim

* * *

ok. sesi buat ucapan tahu baru.

to along & kaklong: marilah kita menjadi a
nak-anak buah the two badrulS yg baik dengan kurangkan mengumpat. [hah hah]

to ex-housemates di rah 16-3: [mari aku sebut nama korang 1 by 1]
aida : rajin2 basuh baju ok. cerpen dah siap bagi aku baca, jgn lupa
fida : teruskan kerajinan. kalau buat karipap, pos dekat aku
nyna : jangan mandi lambat2. sila teruskan
ketertiban & keayuan anda
jaja : enjoy2 buat tesis. encik daiki sentiasa di sisi mu. dan hanamichi sakuragi juga
eni : [err.. eni bace ke? alah, tulis jela ;p] semoga bertambah bahagia dgn encik amir hakim

to coursemates: [aku cuma spesifik kan kpd kawan2 yg sentiasa ada di blogsfera]
isLamy : hati2 memandu ke hospital klang. em.. kalau ada masa nanti, jom tgk teater
udeq : jangan sepah2 MNT ye. heh. take care di negeri johor darul takzim itu
lain-lain : selamat berbakti kepada pesakit2 anda semua. jangan biarkan mereka mati cepat. xbaik

to all my friends & anyone who reads this: jaga makan, jaga badan.

still in 2008. haih. sudah mahu tahun depan lah. saspen2. tahun depan memang saspen. uh uh. bye bye 2008.

wink wink ~.^

Saturday, December 27, 2008

today's history

hari ini Tuanku Jaafar mangkat. alfatihah..


* * *

saidamunira ini macam bosan. emm.. tapi mahu inform, petang tadi, it was a visit to a mansion. whose mansion? em.. abah. abaHouse. [heh heh.. along & kaklong, mula rasa weird kah?? hoho..]

lagi, mahu buat kecoh bagitahu semua oranglah. tangan kiri sy bengkak ni. xtahu kena gigit dengan apa. hopefully ulat-ulat yang tidak berbahaya cuma. gatal & sakit. [ya Allah. tanganku ini banyak dosa kan? ampunkan dosa aku,, bukan dosa tangan saje. body & soul juga. -amin-]

em em. memandangkan malam esok sudah mahu masuk tahun baru, sy mahu buat azam lah. em, tahun baru hijrah lah. hari isnin nanti awal Muharram ok. xtahu? sekarang sudah tahu kan. jom, buat azam.

kamu mahu tahu, azam sy yg lalu ialah "menjadi lebih yakin". hee. bolehlah. hasilnya lebih yakin daripada sebelumnya. salah satu cara sy meningkatkan keyakinan ialah dengan membasuh baju. heh.

ok. azam sy untuk tahun akan datang senang saje. "mari melembapkan kulit". [bunyi macam senang, tapi sy xrasa macam senang pun lah]

em.. sy akan rajin minum air, sentiasa bawa air dalam beg sekolah, rajin memakai losyen, rajin membawa losyen di dalam beg etc. ada idea mahu lembapkan kulit lagi? tell me ok. terima kasih.

wink wink ~.^

Thursday, December 25, 2008

program di dapur

sy baru lepas menggoreng setin sardin cap ayam brand ye puan-puan [cik dan encik juga]. PEACE!! bukan sebab emak tiada di rumah. sebab makyah [makyah @ cik gayah ialah dua pupu emak, merangkap jiran kami] mahu kenduri malam ini. jadi, emak busy.

adik-adikku, kalau makan makanan yg sy atau along masak, kalau xsedap pun mereka makan macam excited. entah apa-apa, kami pun xtahu kenapa. mungkin sebagai sokongan moral supaya kakak-kakak mereka rajin memasak. terima kasih adik-adik.

kawan-kawan semua, jangan xpercaya ok. hari ini sy memasak. pagi tadi pula sy menolong emak buat kuih koci untuk dibawa ke rumah makyah. sy tahu bungkus kuih koci, anda tahu kah? [eleh, mesti xtahu tuuu.. ;p]

bukan sy xreti memasaklah. sy tahu. cuma belum berapa pro. sy berazam mahu jadi seorang yg pandai memasak kelak [berwawasan, kan?]. nanti kalau sy sudah berumah tangga, bolehlah kamu semua datang bertandang rumah sy dan makan sedap-sedap. iaitu makan makanan yg sy masak. insyaAllah.

tapi kan, i prefer baking than cooking. sy suka buat kek atau cookies, tart etc. tapi bukan gulai ikan, kari daging atau sambal ayam. tapi, encik itu cakap, kalau macam tu, nanti hari-hari makanlah kek dengan biskut saje. eh. macam xlogik lah. jadi, i think, i have to love both cooking & baking. cooking untuk bagi keluarga sy kenyang, baking untuk bagi keluarga sy extra pleasing. he. [ke extra saturated fat??]

eh, emak sudah pulang dari rumah makyah lah. tadi emak hantar pulut kuning. eh eh,, makyah bagi lauk lah. see,, makyah baik tahu? sy mahu makan lah.

wink wink ~.^

Wednesday, December 24, 2008

emote gembira & sedih

sudah dua hari sy kehabisan Cetirizine. jadi, hari ini sy sudah selesema plus hidung gatal.. cis.

result semester lepas sudah keluar. tengok imoticon ini - :-)
.....oklah tu. heh. pointer of course lah rahsia. wuu

sepanjang semester lepas, sy sangat rasa agak terseksa. pergi HUKM satu hal. menghadap lecturer & dietitian lagi. mengejar bas ketika mahu pulang ke faculty jika ditahan oleh dietitian sampai petang, buat plan & macam-macam lagi untuk patient, buat case write-upS, sampai sy rasa mahu menangis pun pernah. [tapi sy xpernah menangis ye dekat HUKM, orang lain ade ;p].

masa cuti sudah start, terbayang-bayang jugak perkataan "extend". alhamdulillah. dijauhkan jugak. kalau xpass clinical hari tu, alamatnya sy xcuti. [ni kan sy cuti, maknanya sy pass tahu?] heee.

tukar tajuklah

semalam pergi midvalley dengan family. kaki sy sakit kena gigit. kasut gigit kaki sy. sakit tahu. beli kasut baru semalam. tapi kasut itu macam sudah buruk sebab beli semalam terus pakai.

dush. benci betul cuti sudah mahu habis. tengok imoticon ini pulak :'( :'( :'(

wink wink ~.^

Sunday, December 21, 2008

long day

sy sekarang memang xada kerja mahu buat. sebab itu, sejak hari jumaat lepas, hari-hari pun sy rasa mahu post entri di sini. suka hati sy lah. PEACE!!

tengok gambar ini, sangat kasihan. sy mcm sangat slebet plus kepam..[em,, ke memang?] yg lain-lain macam comel-comel bulat control nafas menahan perut dari ke hadapan [sebab baru lepas makan lembu] heee..

sy dengan enciks.

hari ini pergi wedding kakak gunjay. gunjay of course lah yg the tallest one in the photo. yg lain-lain ialah kawan-kawan smkAp. kenapakah sy seorang saje wanita di situ.. entah entah. em.. encik afif tiada dalam gambar kerana beliau telah diangkut balik oleh ustat. [hah hah. bagi lg orang bawak kuda anda]. point penting pergi wedding: sy makan banyak. bagus. sebab balay yg letak nasi membumbung. jadi, sy xmahu membazir.

best best. sebab jumpa kawan-kawan. khai, caja, wanib & salwa pun ada. lepas rumah gunjay, kami pergi JJ Seremban 2, tengok movie yg bertajuk The Day The Earth Stood Still [eh, yeke x?]. gila xbest cerita itulah. terasa cerita itu cerita bodoh. encik afif sepatutnya pergi tengok movie jugak. tapi sebab dia sudah balik, sy jadi pengganti dia [boleh kan??. em,, xrugi pun anda xtengok cerita itu]. lepas habis cerita itu, semua pun berbincang memikirkan apakah objektif cerita itu. sy ingatkan sebab sy pergi tengok movie pakai baju kurung pahang, cerita itu jadi xbest, tapi, rupa-rupanya cerita itu jauh sungguh hampeh. jangan tengok cerita itu tahu? keanu reeves pun xsehebat ulat besi. jadi, xada apa yg hebat pun.

hari ini hari yg panjanglah. rasa macam banyak aktiviti. em. aktiviti hari ini sebelum jadi red riding hood ialah tengok Kyle XY. oh, tolonglah jangan miss lagi hari ini.

family & friends. i want to treasure them all.

wink wink ~.^

Saturday, December 20, 2008

cerita diet

perihal perut sy, most updated version, fida cakap sy perut stokin size XXL. PEACE!! uhhhh.. tipulah kalau kata sy makan banyak pun tapi xgemuk. [hey kamu,,pernah tengok ke perut sy?] walaupun Indeks Jisim Tubuh sy memang <20 kg/m2, sy gemuk jugak. kalau tengok laterally, kan sy memang tebal..

tadi pergi 3 weddings. pakai baju kebaya, mula-mula pakai ok, dah sampai rumah kedua, rasa mahu makan jugak, akhirnya,, rasakan. kena kawal pernafasan hasilnya. kamu kan memang tahu, walaupun nasi dekat wedding itu diambil 1 scoop, kalorinya banyak mana? total fat? saturated fat? nama pun nasi minyak. memanglah makan nasi dengan minyak.

even belajar dietetics, jangan harap mahu kawal semua makanan yg dimakan. memang betul pun kalau kami makan seangkatan dengan coursemates, kalori makanan itu akan dipersoalkan... [...lalu ditelan] sudah. xboleh tulis lebih-lebih. silap-silap, nanti xada orang mahu dengar cakap kami lah.

perempuan selalunya sibuk mahu diet. bukan perempuan saje ok. kdg2 lelaki pun. hari tu tengok dekat tv, seorang lelaki kacak [entah sape2 lah, sy xkenal], cakap pasal diet dia yg sudah turunkan berat dia dalam 10 kg dalam tempoh yg singkat. macam ni lah dia cakap "em,,i get my carbo from vegetables like green vegetable, cabbage.. & i take protein. carbo like mee & rice, i just take them once in a while. maybe once in a month or twice" - lebih kuranglah. tapi itulah point nya. ok. amalkanlah Diet Atkin itu. later, kau sakit buah pinggang & sakit jantung.

macam akan jadi lebih panjang ni. stop dulu. mahu sambung berangan berjalan dengan high heels bersama seorang encik sambil diarakkan dengan kompang. sebab tadi baru terdengar bunyi kompang. rasa mahu kawen. hah hah. xadelah. sila realistik ok. ok. ok. em,, kalau mahu berdiet dengan lebih sihat, sila rujuk program diet bersama amy. [sy memang bagus dalam mempromosikan ape2 pun]

wink wink ~.^

Friday, December 19, 2008

dua hari

sebelum entri ini dibuat, sy bajet along akan jeles kalau baca. [sebab xajak dia. em, xmahu say sorry pun tapi ;p]



sy pergi mandi manda dekat ulu bendul 2 hari lepas = seronok. lain-lain = jom pergi lagi, nak?. tengok gambar pun dah tahu kan, kami memang super seronok.


semalam, aktiviti cuti
sekolah, main bowling & bersoping. standardlah, sy memang xreti main. [segala nutrien yg sy makan xpergi dekat tangan mungkin] yg dapat, kuku patah plus tangan sakit. [em,,,kalau mahu belanja sy, xpayah belanja main bowling ye, belanja makan xpe. heh] tp xpe xpe. mungkin main bowling serba sedikit menyumbang kepada pembinaan biseps sy.weee... :D lepas main bowling bersoping dekat mahkota parade cuma. sy rasa macam kurang best soping di situ, sebab sy rasa bersoping di sg. wang & midvalley lebih best. [macam ala-ala rasa bongkak sebab rasa MP macam low standard. wek. berlagak berlagak..] xadelah. rindu KL kot. rindu nak hanging & shopping dengan kawan-kawan... hmmm..

encik afif tu, dia ingat, dia je yg boleh cuti-cuti Malaysia? [eleh, gua pun boleh beb.]. tp jeles jugak sebab dia tengah bersuka ria dekat PD. [dahlah pinjam encik sy,, bila mahu pulangkan?] huh, buat bbq pulak tu. jeles jeles. superb punya jeles.

dahlah. tangan sakit ni. em, mungkin sebab biseps nak menegang lagi. PEACE!! ;p

wink wink ~.^

Tuesday, December 16, 2008

my hobby is reading. question mark.

sementara men-download Kyle XY, sy mula terasa mahu post entri ini.

hari ini 3 kali sy tertidur dengan tidak sengaja. tapi cuma less than 15 minutes per session. it's not SLEEPs but only NAPs ok. tak ada sebab lain yg boleh buat sy tertidur macam itu. cuma READING. kalau sy membaca, sy memang akan tertidur. tak tahulah kenapa mata sy akan jadi kelat kalau sy membaca.

uh uh. mesti islami rasa pelik kenapa sy membaca. dan mesti dia rasa lagi pelik sebab sy membaca novel. excuse me. sy tidak membaca novel cinta. PEACE!! jauh sekali novel bahasa Melayu. [bunyi macam bongkak]. eh, betullah. novel Konserto Terakhir pun sy tidak baca masa tingkatan 5 dulu. apa lagi novel Bukit Kepong. tapi, Jungle of Hope, walaupun dalam bahasa Inggeris, sy tidak baca juga. sy cuma baca novel The Pearl untuk jawab SPM dulu. The Pearl best tahu. sy ambil keputusan belajar sendiri daripada ambil tahu pasal Jungle of Hope. Jungle of Hope, entah. macam xsesuai sebab cerita pasal getah & padi dalam bahasa Inggeris pulak. jadi, xpayah baca.

sy baca novel Narnia. kejap-kejap rasa macam bosan. tapi sy sangat curious nak tahu. itu yg sy layan jugak. sudah usha set novel itu semalam. harga jauh lebih murah daripada 1 set buku Medical Nutrition Therapy yg jauh lagi nipis. super mahal. kertas over tebal. [Malaysian Dietitian Association xpatut letak harga 5 buku nipis RM 100. cis cisss.. ] em..tapi, setelah sy bagitahu farini, dia cakap dia menyesal beli Narnia sebab xbest. [em em.. sy pertimbangkan maklumat itu juga].

farini lagi. dia ada tunjuk gambar koleksi novel The Clique kepunyaan dia semalam. wuuu.. tengok macam best plus hebat. lalu sy rasa macam mahu berhobikan membaca. dulu xlekat langsung aura hobi membaca novel islami. walaupun sangat selalu di-drag oleh islami mahupun syera ke Kinokuniya atau MPH kalau dating dengan mereka, sy selalu akan jadi blur dan xtahu apa nak di-consider dengan buku-buku yg ada dekat situ. [darlings, lepas ni if aku follow korang ke kedai buku, aku akan penuh dengan perasaan ok].

kalau dari dulu hobi sy membaca, mungkin dah jadi lebih bijak dari sekarang, kan? hobi sy mengumpul setem. zaman sekarang, hobi itu sudah tiada masa depan. sy mahu rajin membacalah.

eh, melampau pulak lembapnye nak download Kyle ni.

wink wink ~.^

Monday, December 15, 2008

hari adam, loceng & ujang

sudah 4 hari tidak update blog ini. sebab sy sibuk. betullah. sy curi tulang beberapa minit saje ok. semalam majlis aqiqah adam. adam mahu naik kambing nanti. maktik cakap pergi syurga. [eh,,, tipu x ni?]. 2 ekor kambing yang kamu makan itu bernama Loceng & Ujang. merangkap kambing kesayangan paklong. jadi, lauk dalam chafing dish yang kamu makan semalam itu adalah lauk kari Loceng & Ujang. jangan sedihlah. Loceng & Ujang sudah masuk syurga...

angah & Loceng [em em,, macam sama kan muka dia. ;p]

sebab ramai budak-budak yang macam gayat datang rumah orang, almari yg menyimpan khazanah transformers & lego kami telah ditambat.

yey. gayat-gayat xboleh buka!!!

kumpulan berzanji yg diketuai oleh makwan telah buat persembahan. err,, sy xpastilah itu persembahan. tapi sebab bila mereka habis berzanji mereka boleh cakap "sekian sahaja persembahan kami...", ....jadi, itu persembahan lah kan? [hah hah. kami gelak xhengat masa terdengar mereka cakap macam tu. heh. ] macam xsesuai.

makwan baru nak keluarkan specs

atok kiss adam. wuuuu

adam kena renjis-renjis walaupun belum bersanding. rambut kena gunting sikit &,,,,.... adam dapat banyak duit. [adam, buat beli Carls' Jr cukup untuk makyang tu]


encik-encik yang malu-malu xmahu pandang kamera

Wanib yg sudah mahu kawen. hah hah

kawan-kawan sekalian yg datang, terima kasih. encik afif jauh, kan? jadi tengok gambar sajelah. kalau encik afif datang, mungkin sy akan letak gambar beliau secara solo. [beliau memang gila glemer sikit] heh.

kami kepenatan

lepas kenduri, sy sakit tangan. sakit betul. itu bukti sy xcuri banyak sangat tulang ok. sy ala-ala gagah pada pagi kenduri semalam. tengahari tangan sudah start gigil-gigil. lalu, bila petang tangan sy memang sakit sangat. sodap. bila sy bengkokkan tangan, biseps sy sudah macam gagahlah. PEACE!! fuhyo. sy memang suka lengan ada biseps macam gagah daripada tangan macam terlebih lemak ayam. sangat geli kalau lengan lembik-lembik. xmahu xmahu.

emm.. malam, sy sangat penat. walaupun sy sudah curi tulang lepas tangan sy sangat sakit. sy berazam mahu tengok Kyle XY. tapi tiada kudrat. aduhai. sudah 2 minggu termiss tengok encik Kyle. :'(

yey. adam sudah naik kambing. Ujang & Loceng, rest in PEACE. heh. adam, merangkaklah cepat. nanti boleh jalan pulak.

wink wink ~.^

Thursday, December 11, 2008

dahulu kala & sekarang

dahulu kala, kepala sy selalu berpeluh. jika tengok gambar dr baby sehingga xbaby lagi, rambut asik basah, sebab peluh. tengok pun macam busuk. [err...mungkin masa tu mmg busuk. MUNGKIN] sekarang, rambut sy wangilah. even kalau duduk sebelah tteeeett, dia kata sy bau syampu. tqtq :D

dahulu kala, sy bijak. memang dapat no 1 dalam kelas. even masa darjah 6 pun, sy dapat no 1 lagi. [emm..darjah 5 sy bodoh sikit. dapat no 2 & akhir tahun dapat no 5]. bila masuk form 1, sy gigil sket, sebab sy rasa semua orang dalam kelas sy bijak pandai [termasuklah encik afif & encik alang.. kita sama kelas masa form 1 ye]. bila sudah semakin membesar, sy macam tidak kisah langsung dapat nombor berapa. sekarang, sy rasa macam sy budak bijak lagi [uh, tp bukan genius ok]. tapi, bijak plus pemalas. lalu sy tidak kisah langsung dengan pointer yg nampak macam kurang bijak itu. biarlah. sy cuma mahu anak-anak yg bijak kelak. huh.

dahulu kala, sy rasa sy ganas sikit [walaupun lembik]. emm.. sy suka main robot & kenderaan. mungkin ini pengaruh angah. sy xada barbie doll. sy ada robot tranformers & motor. sampai sekarang simpan lagi. pernah sekali ada barbie di rumah [tp sy xtahu siapa punya], lalu sy mula minat menjahit. sy jahitkan baju kurung untuk barbie itu supaya dia lebih ayu. sekarang, sy rasa sy memang ladies. PEACE!! ;p. sy suka menjahit, sy suka high heels, sy suka baju-baju yg nampak wanita. tp suka jugak pakai sport shoes kalau jalan-jalan. xpe. sy tahu sy mahu jadi wanita sejati.


transformers sy kale putih. angah punya warna biru dah hilang

ni motor sy masa kecik-kecik

dahulu kala, sy orang penting. masa di tadika, ramai berebut mahu letak selipar mereka sebelah selipar sy. main dekat tadika pun, sy jadi watak utama, main kawen-kawen pun, sy mesti jd puteri yg kawen. sekarang, setelah kejadian dekat hospital pakar ampang puteri dgn si J yg sy sumpah dia jd peti ais, sy memang jd org penting jgk. sy sudah pegang watak jahat di mata Dr. S. mungkinlah. mungkin penting sikit je. watak antagonis. aduh :(

dahulu kala, cikgu sy kata, suatu hari nanti sy boleh jadi menteri. sekarang, sy xboleh jadilah.. haih,, sebenarnya sy xmahu pun cikgu.. sy mahu jadi datin. bling bling.. heh. ;p . sy mahu hidup yg aman, tenteram & bahagia. plus berwawasan. wah. hidup macam roda lah

wink wink ~.^

Monday, December 8, 2008

cool + hot = my eidul adha

hari ini hari raya haji yang cool. sebab hujan sepanjang hari. pagi-pagi, mata sudah buka, tapi badan macam xmahu berenggang dengan pelukan my red riding hood. uh uh. sangat sejuk. maka, off course mahu mandi pun sendi rasa macam kurang sinovial fluid. [eh..tp sy tetap mandi ok]. tapi even cool pun, it turned hot. uh uh..

cool: petang semalam hari membuat lemang & rendang. seronok seronok. jangan main-main. 10 kg tahu rendang daging. lepas buat kerja, ada tournament petanque di rumah. [sy xmain. sy pengkar. hah hah]. masih cool. then, sy pergi pasar malam Masjid Tanah dengan daknuee ler (kaklong ina). sudah lama sy xpergi sana lah. masa matrik dulu tiap-tiap minggu. tp cuma sekali sy pergi dgn kawan masa outing. the rest, sy pergi dengan ayah before pulang ke matrik. [heee..sy balik boleh kata tiap-tiap minggu. sy ada sayap. sy boleh terbang :D] new experince - 1st time makan cendawan goreng. sungguh sedap. rasa mahu lagi. malam, masih cool. pergi rumah atok. tahlil. tp sy wonder why lah. atok xbuat takbir raya haji lagi. [sy INGAT atok. sy SAYANG atok. dan makwan juga. I do.] em em..tp kurang cool sebab sy terlupa tengok KYLE XY. apa jadi hah semalam? aduhai. macam mana boleh lupa. wuuuu.. kurang cool. huh

masih cool. hari ini, beraya, makan-makan & ambil gambar. memang best lah. makan lemang & rendang, nasi himpit, kuah kacang & rendang maklong juga, & kodok pisang. kue kodok. cekodok. bukan kodok. emm.. nikmat nikmat.. petang tengok tv & sejuk. lalu makan ais krim. bijak,kan? jadi, memang cool lah.

keluarga sy lah. plus jamila (centre) our sweet cousin

kaklong ina (my favourite cousin), ida & atok

haih. gila kamera

hot
: petang lepas tengok Monster Inc, pergi rumah
atok. saje. lalu makan soto maktik. taruk kicap. pedas pulak. tapi oklah, sebab during hujan & sejuk-sejuk, best makan panas & pedas-pedas. ini hot boleh layan ok. then, i got a phone call. [ini hot sy xlayan gile. got sweating sebab berapi hot] encik, if u call me from Osaka just to make me sakit hati, it's just a waste of time & money. owh, i forgot. he has a LOT of money isn't it. for me, it can change DEAR to DEER approaching DONKEY!. even though he wont be able to read my writings here, it is important for me to remind myself, not for today, but for days coming that he just made me hurt on a blessed day. when i was little, i always wait for the day u come home. i was excited when u call me. but now, u've changed the rule. and he is cikened! he is like no other. super macam bagus.

ok. calm. saidamunira, hari ini hari raya. make it a blissful day. emak told me, his life is dissappointing himself. uh. i think, it might be true.

wink wink ~.^

Thursday, December 4, 2008

cuci-cuci service

hari ini hari dimulakan dengan.. [best!! lagu secondhand serenade berdering.. tteeeettt..heh. ;p] emm..bangun subuh lah. sebelum bondaku pergi ke pasar bersama ayahanda, dia suruh kami lap tingkap. malas sungguh mahu lap tingkap. tapi sebab angah dah setat lap secara solo, macam terasa sy akan jadi anak derhaka kalau xtolong lap tingkap. kan pesanan bonda tu. jadi, sy lap lah.

sebab ketinggian 152 sentimeter cuma, jadi sy ambil tangga dalam stor. best tahu. sy macam erra fazira versi comot-comot panjat tangga, duduk atas tangga & lap tingkap. sy terasa sy gagah sikit hari ini. PEACE!! bukan setakat lap tingkap, kami lap sliding door juga. dan terasa rajin, lalu gril pintu juga.

menyambung lap tingkap sehingga terkena panahan terik matahari. pukul 12 tghari. xmahu jadi hitam ok, sebab sudah mahu raya haji, jadi berhenti. esok sambung lagilah. mula terasa macam,,"em em..like wow. i've burnt extra calorie today". but, excuse sikit. sy makan 1 keping roti gardenia putih dengan tuna, roti butterscotch gardenia [baru 1st time makan, terasa super sedap, jadi sy makan 2 keping] dan 2 potong roti john. jadi, energy balance = POSITIF. superb. jadi, xpayahlah berimaginasi mahu kurus duduk rumah. [makanan tu semua dimakan di tengah-tengah sesi cuci-cuci itu]

lepas jadi org no. 2 bankrap main saidina hari ini, [attention: angah 1st bankrap. hah hah] petang pergi ikut bondaku membeli barang-barang kenduri. then, balik sambung lagi cuci-cuci service. ingat mahu sambung lap tingkap. tapi hujan. jadi cuci-cuci dalam rumah lah. lap segala pasu-pasu dan perhiasan-perhiasan [alias perangkap habuk]. dan, akhirnya lepas cuci-cuci session itu, i've rewarded myself with another roti dengan tuna. bravo. bravA. bravia. sy memang suka makan.

sy terasa macam teringin lah nak try cuci-cuci service macam hans isaac tu. sebab macam best tahu, lap-lap sambil lumba-lumba & terasa bangga bila cermin itu jadi bling bling. macam terdengar bunyi sinaran cermin itu..."blllliiiiiinggg,,,,," [err..sy tipu aje]

jadi produktif lagi best daripada jadi sedentari. sebab, kalau sedentari pun makan banyak. jadi, kalau makan sambil jadi produktif, boleh makan lagi banyak. uh uh. xdelah. please don't.

wink wink ~.^

Monday, December 1, 2008

tujuh nombor ajaib

syera tagged me. jawapan ini macam xboleh dapat markah penuh. emm.. but this is me in a too-wide-world.

1. 7 ciri wanita/lelaki idaman anda.

1. penyabar 2. xbanyak arahan 3. facilitating 4. kemas & wangi 5. calming 6. truthful & senang berkomunikasi 7. nyawa kedua dia ialah sy

2. 7 lelaki / wanita yg pernah anda minati.

1. Rocky [dalam Three Ninjas] 2. Ryan Cabrera 3. Bangbil 4. Zulhuzaimy [ini baru je terjadi selepas tengok impak maksima the musical] 5. Izzat ['minat' macam kurang sesuailah. 'suka' lebih sesuai. ini perasaan pelik. hah hah] 5-7. [maaflah. siryes sy xtahu pun sy ada minat lelaki lain]

3. 7 perasaan sekiranya keluar dengan seseorang yang anda minati.

em emm.. [sy cuba jawab dengan jujur] sy pernah ke keluar dgn lelaki yg sy minati? sukar dijawab , maka sy tukar kepada lelaki yg sy sukai lah

1. happy lah :) 2. I feel special 3. lapar 4. hati tersenyum [em,,kadang-kadang ekspresi muka memang kurang jelaslah] 5. xmahu cakap pasal sukan [biar die je yg cakap. sy akan dengar :)] 6. rush [masa selalu sangat sprint kalau keluar] 7. xmahu pulang [hanya kalau kena balik kolej lepas keluar]

4. 7 tempat istimewa yang ingin dilawati bersama pasangan anda.

1. Mekah. mahu pergi haji [semua sila buat tangan macam nasyid] 2-7. sy xtahu. [sy kurang romantik mungkin]

5. 7 barangan/sesuatu istimewa yang mungkin akan anda hadiahkan pada pasangan anda.

1. botol air [dalam usaha ni] 2. jam loceng yg ada telinga yg volumenya severe kuat [kena bunyi "kriiiiiing"] 3. my cookings 4. baju melayu yg sy jahit sendiri 5. my secrets 6. tafsir quran 7. saida munira

6. 7 tajuk lagu yang akan anda nyanyikan untuk pasangan anda.

1. tiga beruang [em, tajuk dia sy xtahu] 2. cuppycake song 3. this I promise you 4. true 5. when you look me in the eyes 6. nursery rhymes 7. lagu doa sebelum tidur

7. 7 rakan yang anda tag dan mahu mereka buat PERIHAL 7 ini.

1. kaklong ina 2. islamy 3. fida dido 4. jaja miki 5. nynawati 6-7. alang & afif [boleh? mahu tahu. kalau mahu jawab, tq tq :D]

sekian, sesiapa yg berkenaan, sila jawab.

wink wink ~.^

Sunday, November 30, 2008

december is coming

gatal-gatal hidunglah. dari dua hari lepas lagi. sampai skrg pun gatal-gatal lagi. haihhhh...sangat iritating lah. [sy tetap bersyukur ada hidung ok]. tapi sekarang hidung sy gatal. gatallll...sangat gatal. nikmat sungguh bila bersin. aduh. sila bersin lagi. malam ini belum bersin lagi. sudah selesema. :(

esok sudah masuk bulan Disember. maknanya hari cuti kian berkurangan. perkara yg xakan berkurangan ialah makan. sy xada penimbang berat lah di rumah. jd belum ada bukti sy sudah makin gemok. PEACE!!

jumaat lepas menunggu org Maori pulang di epot. [org Maori ialah pakngah adam = angah sy] magis. dia memang macam org Maori sudah. malam semalam buat kek pelangi. [sy cuma jd technician dgn memasang mixer, oven, panaskan oven, pegang mixer kejap & angkat kek keluar dr oven - sebab : mahu tengok sehati berdansa] even though kek itu macam kepam sikit [sebab along letak pewarna agak sikit], tapi tetap appealing. sodap. resipi : 200g gula caster, 210 g tepung gandum, 5 biji telur, 1 buku butter, 1 sudu teh esen vanila, baking powder sikit. tengok. sy sudah hafal. sonang bai tu. ini untuk 1 adunan. kami buat 2. [pirana banyak dekat sini]

sedang menunggu angah

adam berkenalan dengan pakngah

sy macam terasa rajin petang-petang. rajin standard sy cuma lah. sebab sudah 2 hari sy merumput di luar. petang tadi encik angah & munir main petanque yg masih bersinar-sinar. tengok. dia memang macam org Maori. [tiada gambar sy sebab attire xfollow dress code ok]




ihhhhh.. hidung masih gatal. mahu jadi pedih pulak dah. encik resdung ni, sangat xbestlah. siapa-siapa tahu cara-cara nak relief gatal-gatal ni? sila bagitahu sy. selain guna asap-asap. sy lemaslah dgn asap tu. pedih. macam mahu mati asap masuk mata & hidung.

bye bye November. 31 days to go.

wink wink ~.^

Friday, November 28, 2008

hectic yesterday

semalam pergi bayar yuran. sebelum pergi bayar yuran, encik itu pergi tabung haji. [uh uh,,1st time lah masuk dalam tabung haji giant dekat dgn jalan ampang tu]. em,,masa kecik-kecik dulu macam gayat tengok tabung haji yg besar itu. sebab dekat rumah ada tabung macam tu. sekali bila pegi KL tengok ada tabung yg giant tu,,rasa macam magis. [em em,,maklumlah. sy budak kampung..] ada urusan dekat tabung haji. cewah. emm,,x,,belum lagi. encik itu belum mahu pergi haji lagi lah. cuma dia memang simpan duit dekat tabung haji. good. kan? sy xgood macam itu lah.

bayar yuran dekat fac, bawak cash sekepuk.. sy selamat dan tidak dirompak ok. PEACE!! malas mahu bayar online. sebab pernah 2x sy bayar online ada problem. cimbclicks xkawan sy kot. bila sudah bayar dekat encik MSFAHMI [merujuk nama dekat resit semalam] sistem down pulak. gebon betul. xpasal kena datang balik semula petang. ces. tahu x sy sudah ada program lain lah? cis cis...cis.

pergi ofis kolej, hantar surat penting. pergi rah, hantar kasut fida. [darling, sudah ambik kasut?] lalu perut lapar, pergilah makan. ingat mahu makan grand2. tp terasa macam afer this cuma once in a blue moon dapat makan dekat kedai daun. jadi makan-makan di kedai daun lah. best tahu. sy memang renduuu sangat kedai daun dgn akak cun yg suka pakai tudung senget2 itu. walaupun dia suka caj mahal drpd org lain. xpelah. mahal-mahal pun, jauh lg murah drpd secret recipe. sangat meng-indulge myself dekat kedai itu. at first, pakcik itu letak nasi sy sikit. cis. tp sy xmalu2 pun. makan banyak jugak. [sy mintak,,,"pakcik, tambah lagi sikit. sy lapar ni"] lauk macam biasa. ayam goreng rempah, sayur brokoli & sambal belacan. air limau ais. sodap.

lalu pergi solat zuhur dekat msjd kg baru. gona mish everything lah dekat situ. karpet dia dah tukar baru. best. lembut. then, petang tunggu ofis bukak, mahu bayar yuran. lepas bayar yuran, pergi uia, pergi alamanda [history: pergi alamanda dalam ~30 minit. encik itu mahu beli kasut futsal & socks. sy pergi watson mahu beli barang lain. tips untuk jimat masa: pecahkan kepada kumpulan masing-masing. xpayah pergi 1 tempat sama-sama. heh] then, solat asar kat RnR kejap. keluar surau, hujan lebat. lari-lari comel pergi kereta, basah. padan muka.

lalu pulang agak lambat. sangat rasa xbest sebab balik pukul 7.20 pm. itu pun xlengah-lengah tahu. masa memang xberjalan lah. masa berlari..

wink wink ~.^

Wednesday, November 26, 2008

26th November

hari ini 26th November. hari ni meaningful bagi sy. it was 4 years ago. tp sebenarnye sy tade ape2 memori pun pada tarikh itu. tp it was 26th November lah. dia yang cakap. ingat mahu pergi fac. kan sy memang suka reserve yuran sy untuk bayar masa cuti. sebab mahu menyelam sambil minum air pada 26th November. tp xjadi. esoklah baru pergi. memang mesti pergi. plus sebab terbawak kasut fida balik rumah. [err,,siapa yg gebonlah? sape suruh anda letak kasut tu dalam kotak kasut aku. huh. xpe. at least, kasut itu akan menjadi sebab utk kite bersua muka. lgpun sabun breeze aku yg full lagi 1 botol tu lupe mahu bwk blk. eheh.. kedekut2. xbleh tinggal sana. ;p]

hari ini 26th November. meaningful bagi encik afif. dia konvo hari ni. emm..dah naik stage dah kot. mesti dia tgh gebon. n mesti dia rasa dia lelaki paling kacak hari ini. emm..hopefully hari ini anda fotogenik lah. [em em.. Carl's Jr maybe tade kaitan dgn 26th November ok. eheh]

hari ini 26th November. jadinya semalam 25th November lah. em.. sy main scrabble sorang2 sebab tade geng mahu layan sy main scrabble. kalau main dengan budak-budak skolah 3 org dekat rumah ni, aduh, mesti mereka kalah. yelah. mahu main pun kena lah sekufu. 4 rounds sy main scrabble sorang2. best lah. tp petang main dgn kaklong ina. yey. ada jugak org mahu main dgn sy. sy mahu main saidina jugak. tp main saidina xboleh layan sorg2. emm..cepatlah balik semua org. main sama-sama..

hari ini 26th November. lagi 2 hari 28th November. angah balik. [mesti dia tengah countdown.hoho] bagitahu atok, atok cakap, "baliiiikkk cucu atok". bagitahu makwan, makwan cakap, "iyoko angah nak balik?". bagitahu maktik, maktik cakap, "uih,,,surprise surprise". bagitahu jamila, jamila cakap, "akak ade sliper princess baru. akak nak pakai pegi epot. akak nak bawak angah balik. die pegi turun dekat bawah tangge tu dgn kawan die. nnt kite pegi jmpt angah dekat tangge tu."............ok. jadinya, weekend ni cukup korum. semua akan ada dekat rumah. adam pun. heee..best best.

hari ini 26th November. sudah. sila lipat baju & kemas bilik.

wink wink ~.^

Monday, November 24, 2008

tag bosan

1. Sudah pukul berapa sekarang?

5.51 pm


2.Apa mood sekarang?

bosan


3.Rasa hendak buat apa sekarang?

create new post. tp tade ape mau tulis


4. Kalau ada 'magic' sekarang rasa hendak buat apa?


masuk dalam cerita fairytale. macam cerita 10th kingdom tu.


5. Rasa hendak tengok cerita apa sekarang?


PGL the musical. tp mmg xbolehlah..

6. Keluarga sedang buat apa sekarang?


ayah & mak xblk lg dr ospital
along, bang it, adam tgh main dukung2 ngan ringsling baru kot
angah tgh study sambil countdown nak blk rumah
munir tgk digimon
naima & nabila tgh buat sepah

7. Apakah waktu makan sekarang?

takpun. td baru ratah gulai telur + pegaga dekat rumah atok. cam best pulak

8. Rasa hendak duduk bersama siapa sekarang?


ttteeeettttt

9. Dan Dia/Mereka sedang buat apa sekarang?

kua ngan kawan. cis

10. Macam mana cuaca sekarang?


cloudy

11. Kalau ada tunai sejuta di tangan sekarang, hendak buat apa?


beli rumah mewah, full furnished, kereta BMW, buat kenduri kawen mewah2. [berangan memang bestlah]

12. Rasa hendak souvenir daripada siapa sekarang?

xtahu

13. Setelah menjawab beberapa soalan survey ni, apa mood sekarang?

penat, tag ni pun bosan. sape buat tag ni? kurang kreatif org itu. [huh..tp dia layan jgk]

14. Jadinya, sudah pukul berapa sekarang?

6.01

15. Akhir sekali, rasa hendak tag siapa sekarang?

nobody. tag ni bosan

---------------------------------------------------------------------------------------------

ni tag Is yg sudah berkurun lamanya. akhirnya sy buat jugak. sy memang tade keje. sekian, terima kasih.

wink wink ~.^

Saturday, November 22, 2008

cuti & makan-makan

assalamualaikum. sy tengah kenyang. bukan luar biasa pun kalau sy makan banyak, kan? kisah hidup sy memang banyak pasal makan. alhamdulillah. rezeki..

hari ini sy main game dari tengahari. emm,,semalam pagi-pagi lagi [bgn awal smlm, dlm 8.40 dah online] sy main game kat ym. encik undang ajak lawan. sy perlu tulis dekat blog ni sbb sy menang. PEACE!! [emm,,ada unsur eksyen kat situ] hari ni main game jd bibik. bestlah. tapi lama-lama macam bosan jugak. nasib baik petang ayah propose pergi pasar malam. uhhh..sudah lama xpergi pasar malam tahu.

pasar malam sudah pindah dekat belakang taman umah kak diyana. uh,,sy baru tahu lah. tadi dekat pasar malam beli yong tau fu & burger akak gemuk. [akak itu boleh jd patient sy lah] sy mahu beli jagung. tapi sy xjumpa akak jagung sebab sy xbiasa lagi dgn pasar dekat tempat itu lah. [agak keciwa sebab sy sangat sangap mahu makan jagung akak jagung itu].

lepas pergi pasar malam, kami membeli belah stok makanan untuk 4 pirana yg sedang bercuti. kami sedang membesar. jadi kami memerlukan makanan yg banyak. dalam 2 hari ini kami sudah habiskan 3 bungkus roti gardenia yang size jumbo plus 3 tin tuna. em,,hari ini kami beli 2 kotak air soya, 1 botol air peel fresh guava, yogurt flavour fruits of the forest & 1 tub eskem fevret sy, tropicana.

bila sampai rumah, makan burger. em em,,sedap. [tapi Carl's Jr lg hebat ok] burger itu sangat rich. [along mesti terliur..;p] telur sangat banyak. mayonis nak dekat 3 sudu makan. huihh..sodap. yong taufu, xsedap. sebab ada macam rasa plastik. belle cakap macam rasa petroleum. naima cakap rasa minyak tanah. munir cakap rasa minyak hitam. bagaimanakah mahu makan? ces..rugi..ada lagi dekat dapur tu. banyak lagi. kamu mahu?

emm...macam bosan sikitlah cuti. xtahu mahu buat apa. tp ok je. sy memang suka duduk diam-diam dekat rumah. belum ada tentatif program. bila mahu bersuka ria ni? uh uh.. duit menjadi batasan lah. cari duit rasa malas. sy memang suka duduk bersenang lenang sambil makan depan tv. insyaAllah, sampai masanya nanti sy akan jadi wanita yg berwawasan. jangan risau ok. sekarang sy mahu merasai nikmat ala-ala mem-baby-kan diri di rumah.

sy mahu makan eskem fevret. mahu? belilah sendiri. rm 5.99 je 1 tub. mampu kan?
[p/s: angah, sana ada eskem camni x? sorilah kalau terliur...eheh ;p]

wink wink ~.^

Thursday, November 20, 2008

weirdos tag

Is tagged me. again.

"You have to list 7 weird things about yourself, post it in your blog, tag at least 7 people (list their names), and comment on their blog to let them know that you just tagged them."

[well, sgt perlu berfikir and need to dig dig and digger deep deep and deeper to find 7 weird things about myself. because, i m not a weirdos ok.]

1. sy makan sangat banyak even sy tahu kalau makan banyak nnt boleh dapat diabetes mellitus. [uh,,nauzubillah...] especially makanan berkarbohidrat dan lemak. sy xtahulah. mungkin perut sy ini memang besarlah..perut stokin. [emm..pelikkah?]

2. hasil daripada makan banyak, sy agak debab [emm..tu nak bg nmpk comel je. sebenarnya sy gemuk]. jadi, perkara peliknya ialah, orang tetap kata sy kurus. PEACE!! [except org-org yang jeles dgn sy, dia mesti kata sy gemuk :P]

3. kalau makan dekat atas lantai yg xde meja, sy perlukan tin. atau any benda yg boleh up kan pinggan sy. macam belum pandai menyuap kalau pinggan jauh sangat. nak pegang pinggan rasa macam xbest.

4. sudah habis kisah makan, cerita lain pulak. kaki kanan sy saiz 5. kaki kiri macam saiz 4 1/2. kalau mahu beli kasut cap hidung yang tutup belakang, sangat tidak boleh. kalau pakai saiz 5, belah kiri macam mahu tertanggal. kalau pakai saiz 4, kaki kanan macam xbernafas. kedai xjual saiz 4 1/2 lah. if ada saiz 4 1/2 maybe it would be nice for me. [ke xpelik pun?]

5. walaupun selalu ke kedai sukan, dan mencuba untuk minat sukan, sy masih belum minat. sy cuma minat tengok kasut sukan. mana tahu boleh dapat lagi sepasang kasut sukan cap adidas pulak kan. eheh.. sy pernah ada rekod tengok XXX main bola dan tertidur. [alasan: penat kot masa tu]

6. tahi lalat yang sy ada [yg dekat tangan, kaki & kepala] sekarang makin pudar. macam nak padam je. dulu dia kale hitam. sekarang dah kale brown. tahi lalat yg dekat tangan kiri macam buat pakai marker pen. [kalau macam xpelik pun, sy rasa pelik ok]

7. sy keturunan atromen.

sekian sahaja tag pelik itu. jadi, sy mahu tag: 1:kaklong ina 2:miki 3:afifsan 4:syera 5: udeq 6-7: xtahu

additional post: emm,,sedihlah team Malaysia kalah TARA. wuwuwu... mungkin sebab ida nerina & tania sudah banyak sgt luck sebelum ni. then, there is no more miracle for them. so, xada rezeki nampaknya.. [tapi best sebab tish & geoff yang angkuh dan bongkak itu xmenang. huh!]

sekianlah dulu, selamat malam.

wink wink ~.^

Wednesday, November 19, 2008

i m done here. eh?

this semester was so long for me. everyday i had to wake up early in the morning with force-jealousy feeling. [sbb setiap hari pun tgk aida & fida tidur dgn sgt nikmat waktu sejuk-sejuk. org lain tidur, sy kena mandi. ihhhhh..sejjjjuk tahu] emm,,1st day pergi HUKM, in heavy rain, terpaksa berjalan dlm hujan untuk pergi faculty sbb nak naik bus. hasilnya: kain lencun. 1 pin tudung tercicir. kasut jadi sampan, socks basah plus kale kasut melekat dekat socks. [hm,,tragis sikitlah. tp xgebon ok]

while having clinical training at HUKM, mcm setiap hari pun rasa mahu mc. tp sy xpernah mc pun. sbb sy sihat je. alhamdulillah. [em em,,islami 2x mc. xaci lah..uh!!] cabaran buat 5 case write-ups finally ditempuh dgn xtahulah jayanya ke x. [asal siap,sudah]. clinical years mmg kurang bestlah. so tiring plus i was exposed to so many bacterias & viruses. [i was so worry tahu, sbb sy belum ambik any vaccines]

to my coursemates, congrats ourselves. finally we are done with clinical I. rasa macam xmahu continue clinical II. huh..kita sudah berjauhan. [cuma biha,xpayahlah rindu dekat ko. same je kat seremban. heh ;p] hmm..bilalah boleh naik kereta udeq lagi. mengomel dgn aiza,aisya,im. em,,dgn islami, scandal sikitlah. sbb a lot of things we went through together. [paling best semalam..ttteeeettt,sila jgn post gambar aku smlm kat blog anda] u are my darling lah. :D

finally, i have to leave rah. [a bit sad plus excited tapi sbb mahu cuti]. bye bye my like-goldilock's bed [big red riding hood will not sleep with u tonight :(], my dusty desk [oh desk, i m so sorry cos i had just realize that you are so comfortable jgklah.. sorry sbb dah saat-saat nak berpisah br sy sedar..uh uh :(] and of course all my housemates : fida, aida, eni, nyna, jaja. mintak maaf sgt sebab sy xpernah pergi pasar sem ni. bkn sy xmahu. sy tiada peluang. 1 je kenangan membeli brg dekat UO dgn nyna masa nak buat openhouse. indahlah. walaupun i was showered with hujan asid kotaraya KL. uhhh.... and of course, a bunch of thanks sebab masak makanan yg sgt appealing lah. [i know, i really need to polish up my kitchen skills. uh uh]

i post this while waiting ayah to fetch me up. tiba-tiba rasa sedihlah. damn. bye everyone.

love,
ida

wink wink ~.^ [ni wink sedih ok.]

Monday, November 17, 2008

my views

good evening everyone. officialy, sy sudah habis semester 7. PEACE!!. insan terpilih mmg habis xm awal. [ehem ehem,,;p]

uh uh..tangan macam kelu nak menaiplah. sebab perasaan macam sedang keliru identiti. kan dah bagitahu ada program lepas xm. hari tu belum mahu expose di sini. sebab dah cakap, nnt takut xjadi. hari ini, topik perbualan 25 minit sebelum masuk dewan xm ialah program esok. maka, keputusannya, 3 org menarik diri drpd program esok. cis.. kawan-kawan sy yg 3 org itu memang memberi harapan palsu.. [em,,memang tak pussy cat dolls lah mereka itu. huh]. maka, program esok will be altered. ok. tp tetap ada program dengan 2 darlings. islami & biha. esok hari yang dinanti. semoga hari esok indah.

I need to live my life with my own way. and I want to make my life being joyful and having a blessed soul. :) [sebenarnya dalam keadaan agak tension dengan ttteeeeettt!!]. oh, tidaklah. sebenarnya sy diarahkan untuk duduk diam-diam malam ini. sebab kawan-kawan serumah mahu study. jadi sy dalam usaha menghormatilah ni. [hey anda semua kawan-kawan serumah, tengok ni, malam ni sy menjadi saidamunira yg berwawasan. mandi awal. plus tak semengong malam semalam. heh ;p]

malam ini multitasking lah. update blog plus dengar walkman plus sms plus nyanyi sikit-sikit [nak nyanyi kuat-kuat nnt ada org jeles pulak. uh uh..]
plus makan buah pear. em,,tengok-tengok alam sekeliling sikit. nanti sudah mahu balik rumah..

ini view daripada tingkap bilik sy

ini view daripada balcony dekat dgn meja study

[eh, tiba-tiba ada lagu starlight lah. oh..jiwa...]. best tahu duduk rah ini. sem depan duduk rumah je. em..best jugaklah. tp dekat rumah kawan-kawan sekalian jauhlah :'(. [uh uh.. sesi touching pulak]. emm,, sebelum suasana jadi lebih touching, I wish everyone in my life has a blissfull day tomorrow and days after and thereafter. ok kan?. selamat-selamat lah semua.

wink wink ~.^

Sunday, November 16, 2008

drift king - ku

selamat sejahtera semua. uh...pagi ini mata kelat. sgt lena tidur malam td. tp agak tidak puas hati jugaklah sbb xmimpi drift king lah mlm td [:'( sangat keciwa nih.uh uh]

1 program sudah berjalan lancar malam td. program yg sgt jiwalah. sy pergi tengok teater impak maksima the musical. anda yg rasa mahu tengok, silalah pergi tengok ye. ada masa lagi ni. [sy mmg suka sgt jd promoter] emm..malam tadi terasa sangat best menonton teater itu sebab,,,,sebab sgt jiwa. itu je expression yg paling tepat boleh di-expresskan.

masa tengok teater malam td, sy rasa xmahu kelip mata tahu. rasa mcm rugi kalau xdapat capture semua yang ada atas pentas panggung sari itu. waaa..sangat sedih bila teater itu sudah habis tahu. masa tengok tu bermonolog dalaman jugaklah.."uh,,nak joinlah brader zul huzaimy,,boleh tak??" . uh..sudahlah. siapa suruh anda ambik diet ye...sila ingat status anda.ok.

emm..lepas tengok teater malam td, tiba-tiba rasa semacam je ngan encik zul huzaimy itu. dia sangat hebatlah. pandai menyanyi rupanya. menari pun hebat. xpasal je jd hero yg diminati malam td. sebelum ni asik jd penjahat. persepsi mmg sudah berubahlah dekat drift king atau Dolah Keramat itu. PEACE!!

sy mmg jiwa seni lah. tp bakat xpernah asahlah kan. perlukah diasah later?. [mungkin xperlu. tp terasa mcm mahu]
ttteeeeetttt. sebab kan sy ambik course DIET. [muka jadi kelat]. dush. sila jadi dietitian. sekian, mari tengok barbie dekat tv3.

wink wink ~.^

Friday, November 14, 2008

traumatik kah

selamat sejahtera kawan2. [dan kaklong, along, adam & kaum kerabat semua].
sy mahu tanya anda semua,,pernahkah anda trauma? sy tidak pernah. tp sy menganalogi kan perasaan jwb xm td sbg trauma. disebabkan xm itu macam xberapa signifikan dgn semester yg telah dilalui ini, xm tersebut telah menjadi semacam trauma.

emm...mcm xmahu cerita pasal xm. sbb xm itu tidak best pun. yg plg best ialah makan. balik td sy makan lauk sardin. sardin kaya dengan purin. tidak sesuai utk org gout. anda tahukah? kalau sudah tahu, good.

sy sudah ada several programmes yg telah dirancang bagi menghadapi kesan trauma xm. tp tidak boleh bagitahu anda dahululah. [em,,sebenarnya sbb malu kalau xjadi]. jadi, sila jgn buat kecoh. uh uh.

semalam rumet-rumet sekalian cerita tentang pesanan bonda masing-masing. sy pun ada pesan bonda yg paling severe sy xlupa. "jangan kawen masa belajar" [along, ni xtipu, kan?]. pesanan yang lain-lain xboleh post di sinilah. nnt jd macam kecoh satu dunia. hah hah..

kawan-kawan serumah sekalian sedang belajar. tertanya-tanya jugaklah, kenapakah mereka sgt rajin. [kalau anda rasa sebenarnya xrajin, ketahuilah bahawa sy nmpk anda semua mcm sgt rajinlah]. sy tidak rajin pun. tp serius, i tell u once more time di sini: sy bukan perasan genius,ok. PEACE!!

hidup di kotaraya KL ini sangat kepam. asik dengar bunyi kereta hon hon. enjin motor press-press, & kadang-kadang siren bomba. sangat tidak bestlah. dekat rumah sy selalu dgr bunyi burung. sgt best tahu. aduhai...sebenarnya tiba-tiba terasa homesick sebab xbalik rumah minggu ini sbb hari isnin ada paper lagi!!!! dush. xbest langsunglah...hari esok yang ditunggu-tunggu..cepatlah datang..

macam biasa. new post di-post dalam keadaan belum mandi. trauma sampai xmandi.

[p/s: islami,tag u nntlah akan di-update.ok.]

wink wink ~.^

Wednesday, November 12, 2008

makan makan di carl's jr.



sy baru pulang ke plaza rah yg indah seperti hotel ini. sblm pulang tadi, sy makan2 di Carl's Jr. ini kedai burger ye. halal,ok. sy sgt suka makan di kedai itu. sebab burger dia sgt sedap dan sgt byk lemak tepu mungkin.

anda dah pernah makan burger Carl's Jr.? silalah try kalau belum pernah. mmg xrugi tahu. burger ini sgt juicy. ini mmg tempat makan fevret kami [kami?? = saidamunira & siapakah?] jika ke Mid Valley. hari ini kami ke Mid Valley otw pulang ke rah utk lunch saje. sgt best tahu. [kalau org yg belanja, mmg jd lg sedaplah burger itu]

emmm.. kedai burger ini ada 4 branches saje. dkt mid, ou, sunway pyramid & pavillion. sy mmg sgt suka makan-makan. kalau mahu sy belanja, [emm.. jgn tunggu sy belanjalah. sy xmampu belanja] sy xmahu belanja Carl's Jr. sila beli sendiri,ok. jgn kedekut bab-bab makan ni. rugi. makan itu nikmat. PEACE!! tp, jika ade sape-sape yg mahu belanja sy, silalah. jgn malu-malu,ok. [sgt ditujukan kpd org yg sudah bekerjaya. cth terdekat: daknuee ler. ehem ;p. yg lain-lain, silalah jugak. jgn segan silu. kite boleh makan2 sambil ambik gambar.ok. kamu semua kan gila kamera.]

perut kenyang. hati senang. [alhamdulillahillazi at'amana wa saqana wa ja'alana minal muslimin. amin]

wink wink ~.^

Tuesday, November 11, 2008

tag


* take a recent photo of yourself OR take a picture of yourself RIGHT NOW.

* DONT change your clothes. DONT fix your hair, just take a picture.

* Post that picture with NO editing.

* post this instruction with your picture.

* Tag 10 people to do t
his


i was tagged by someone over the rainbow, iaitu islami. terima kasih ye. :D
hoho..[mari menyanyi : "this is real, this is me"]
sy mmg bersama towel pd ketika ini. sbb sy belum mandi lg.
sesuai utk org bad mood ke islami? emm..org xbad mood pun jd agak gembire.haha.. kerana muka xmandi telah diexposekan.
kepada kawan2 semue, xpayahlah kira jerawat di pipi sy itu.ok.
sy akan mandi lepas ni.

di sini sy mahu tag:
syahirah lalala, happy feet feeda, miki of daici, teacher nuee, adam [p/s BUKAN mama adam,ok], haiza linds, encik alang &..siapakah lagi?
sukahatilah.

wink wink ~.^

Sunday, November 9, 2008

what's the big idea?

mika told me:

"live your life until love is found,
or love's gonna get you down"

can I believe those words?
xmahulah.
i wish love will shower my life.

perkataan omputih agak terhad.
kalau bahasa melayu, love ada 2 makna.
cinta & sayang.

contoh lain lagi; word 'rice'
dalam bahasa kita, rice
sangat banyak maksud.
padi, beras, nasi.

aduyai. mari tidurlah. kurang focus nih.
sebab love makes me down.
[mane adelah. tipu je]
[**p/s:mungkin tiada kaitan dgn mana2 jejaka]

love our language.
cintailah bahasa kita.
bahasa jiwa bangsa.

sy mahu UP kan tenaga sy dgn tidur.
sgt bosan.
keseorangan.
wuuuu..

selamat malam.

wink wink ~.^

Friday, November 7, 2008

gebonkah

selamat sejahtera semua. sy sgt byk kisah. dlm byk-byk kisah hidup sy, sangat byk terkandung elemen gebon. ada sape-sape belum faham perkataan gebon itu? jika xfhm, mungkin akan faham selepas baca kisah si gebon ini.

sebenarnya, sy xnampak gebon pun externally. hanya org-org yg selalu berdamping dgn sy je tahu jika gebon sy itu telah diexternalkan. [huh huh..xmahu mengaku] walaupun gebon itu ada dlm diri sy, sy tetap rasa hidup sy gembira. gebon itu bukan penyebab kedukaan. gebon itu warna hidup.

the story: minggu ini sy start final xm. minggu ini sy ada 2 papers. sy tidak gebon sgt pun. bkn sbb sy perasan genius, memang TAK ah. sy xhebat pun. cuma sy dapat rasa, klu study pun, soalan xm itu mesti kurang ada kena-mengenanya dgn bhn bacaan sy. maka, study biasa2 je sudah. sy xmahu gebon. lepas paper hari rabu, sy keluar tgk high school musical 3 dgn si darling islami. saje2 keluar sbb mesti sgt bosan duduk kat bilik sorang2. kwn2 serumah iaitu siti rafidah [nah fida,, seperti yg dijanjikan aku bold name ko plus kale merah], aida & nyna pergi 'study week' kat hotel [aida,nyna, jgn amik ati i xbold name u]. uh uh uh.. yg ade eni n jaja. tp dorg msg2 duduk di dalam bilik saje. wuwuwu.. sy rs, sy perlukan terapi suka ria pada mlm tersebut plus makan besar. terasa sgt mual setelah jwb xm pada hari itu. pada mlm kejadian, seronok tahu. cuma pada waktu pulang itu kami gebon. [ini xboleh diceritakan. agak malu sbb sy dan islami mmg gebon masa nak balik..teeetttt..biarlah menjadi rahsia sy dan islami]. waktu balik standard je. sebelum 12 ok. awal tu. [ayat coverline,,uh uh]. emm,,seronok tgk hsm3. sebab jiwa. :D malangnya, sy xmampu menari macam mereka. koreografinya sgt dahsyat. peserta-peserta sehati berdansa pun mesti xmampu menari begitu. betul. xtipu. super hebat troy & gabriela menari waltz. [sy mahu bayangkan, siapa yg mampu menari sebegitu dgn sy??..gebon, ada hati nak menari sehebat itu!]

aik,,sy macam xgebon pun. ok, sebenarnya sy gebon masa xm petang td. sbb sy xbawak kalkulator. xtahu pun nak kena mengira-ngira pulak paper itu. encik Dr Fuad itu yg gebon keluarkan soalan sebegitu. nasib baiklah sy ni pandai coverline. sy terus mintak kalkulator budak cina sebelah sy. nasib dia bg pinjam. [eh,,macam xcukup gebon pun].

hmm..sy gebon sbb sy belum basuh baju sejak hari isnin. normally, sy basuh baju setiap hari. seperti yang selalu sy cakap dekat aida, sy basuh baju setiap hari untuk menambah keyakinan diri. bila basuh baju setiap hari, sy rasa waktu sy lebih lapang dan sangat berwawasan. PEACE!!. sebenarnya mahu pulang ke rumah lepas xm petang td, tp memandangkan baju belum dilaundry, sy xboleh pulang, unless pulang dengan gebon sebab terkenangkan baju-baju di dalam bakul itu.

sebenarnya mcm byk nak dikisahkan pada hari ini. tp sebab baju belum dibasuh, fikiran mcm jd lembab. memang sahlah membasuh baju akan menambahkan keyakinan diri. sy mesti basuh baju mlm ini jugak!! esok mahu pulang.

macam xcukup hebatlah kisah gebon ini. [yelah, gebon mane boleh cerita lebih-lebih,, malu tahu]. anyway, sy mahu taukidkan, semua org mesti ada ciri gebon masing-masing. kejadian gebon mmg xdapat dielakkan, since kita mempunyai hormon adrenalin dan noradrenalin. maha kaya tuhan yg menciptakan hidup kita. hidup sy gembira, walaupun mungkin tidak segembira ibu angkasawan negara. banyak suka berbanding duka. sy bahagia walau kadang-kadang sy berduka sendirian.

gebon itu mesti ada.

wink wink ~.^

idatazira.blogspot.com


I made this widget at MyFlashFetish.com.