The Sweet 17

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, September 4, 2011

Fifth to Sixth Day

Assalamualaikum.

Raya kelima dan keenam sungguh menyeronokkan. Sungguh sesungguhnya. :D

Okeh. Blog akan bergenre diari.

Semalam telah menyertai rombongan menghantar Abang Shafiq the cousin bertunang dengan Cik Ain [
eh iyoko ni] di Taman Melati. Kemudian beraya ke rumah family Bang It di Sri Gombak. Kemudian. Ehem. Paling menseronokkan ialah beraya di rumah Muhammad Izzat. Because I met my friendS there, lantas tak mahu balik rumah bersama keluarga. Hehe.

Pergi beraya menaiki girlfriend Zulid 575, terus berasa bossy sebab duduk belakang. Seronok takyah jadi driver. Konvoi raya edisi mini tahun ini disertai oleh Khai and the fiance, Mirul, Caja, Balay, Fik, Zulid, Wanik, Alang, Muhammad Izzat the fiance and I. Went to friends' houses i.e. Caja, Salwana, Zulid dan Alang saja. Walaupun empat biji rumah saja, tapi please see the duit raya-S:-

Yesterday's duit raya.
Terima kasih kawan-kawan yang sudi bagi duit raya, iaitu Wanik, Zulid and Alang.
Eh eh lagi dua tu dapat semalam juga, daripada Pak Sha dan Kak Muni dekat rumah Bang It. Weehu.
Alhamdulillah.
Semoga anda semua diberikan rezeki yang berkat dan melimpah ruah. Amiin.

And today. Berbahagia lagi. Bakal mertua datang beraya berpasangan, tanpa anak-anak mereka. Hihu. Setelah mereka pulang, the fiance and his brother, Safwan visit us. Serius berasa seperti keluarga. Went to Makwan's house dan menziarah kubur Atuk juga. Muhammad Izzat berasa seperti balik kampung. Suasana hari raya sungguh menjadi sebab Safwan pakai baju Melayu dengan songkok. Phewwit. :D

I treasure my friends and family. Muhammad Izzat, thank you :-*

wink wink ~.^

2 comments:

nurulhuda said...

syoknya beraya!! hehe.. by the way I have something in need of yr explanation, nape mereka bagi duit raya kat ko????? hohohohoho... :P

idatazira said...

karena mereka memang bagi kat kawan-kawan jugak, ini patut dicontohi lah. bile aku bekerjaye kelak, akan kubagi duit raye kpd rakan-rakan. hehe. amin.

idatazira.blogspot.com


I made this widget at MyFlashFetish.com.