The Sweet 17

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, October 29, 2008

semalam & hari ini

semalam:
semalam hari yg biasa. tp agak indah juga. pg smlm sy dpt tgk adam bgn tidur,,comel. sbb dia bgn tidur terkebil2. mata dia pun sgt sepet. hmm...besnya ada baby. sy tido rumah along sbb blk beraya agak lewat,,so,rasa mls nak blk rumah. blk pd keesokan harinye,tp melencong dulu xterus blk rumah. [alasan-xde org nak jemput kat stesyen komuter klu blk pg. lgpun xmahu naik bus, wlupun da wujud bus cityliner yg sgt hebat drpd bus southern yg sgt daif itu]. tp xmelencong ke mana pun. arah tuju xde tajuk lain. makan. mula2 nak makan di kedai mamak aje. kat restoran negeri. tp,,rs macam membazir plak,,sbb nnt mst xbrape kenyang, kalori mknn kat situ lebih rendah drpd fastfood. maka,,bergeraklah ke JJ seremban 2 utk makan mekdi. baru tahu,,skrg JJ itu sudah kerek. parking sudah kena byr. ces. saje nk untung lebih. tp encik yg memandu kereta mmg park kereta kat luar. sbb dia nak lalu kat kedai al-ikhsan. [coverline,,sbnanye mmg mls nk byr parking ;p] lalu sesi makan kat mekdi diteruskan. mknn yg dibeli:
1. spicy chicken mcdeluxe set large [air light coke]
2. mcchicken [burger saje]
3. spicy filet o fish. [ni bgr baru tp xtahu betol ke x nih nm dia]
4. mcnugget [6 pieces saje]
hmm... besnye makan. sgt ekonomi. heh heh. tp spicy ciken mcdeluxe itu xabes pon. sudah overloaded perut sy pd waktu itu. makan sambil berborak2 hal dunia. dunia skrg, dunia rakan2, dunia kami. kami xmengumpat,ok. cuma teringat kat kwn2.. & dunia kami pun makin mencabar. [ceh. tp xpenting pun utk diceritakan di sini]. lalu, bila nak beredar, plastik pun diminta drpd kaunter. bergerak ke kereta. nak blk dah..tp,bila kereta dah jln,rs nak tgk wayang pula. lalu pergilah park kereta di tmpt parking yg berbayar tersebut. masa nak masuk, palang automatik itu sudah jammed. klu Mr. Bean, mesti dia trs pecut masuk parking. tiba2 ada seorang security itu dtg & bagi tiket parking. dia ckp,"maaf encik,budak motor kat dpn tu dah ambik tiket encik. spttnya motor xpayah ambik tiket". [budak motor itu mungkin sgt pemurah]. dah letak kereta, pergilah beratur utk beli tiket wayang. tp,masih blur xtahu nak tgk cerita apa. bila dah sampai di kaunter, kami pun interview budak kaunter itu. dia ckp, semua crite bes. tp,akhirnya, kami xjd tgk wayanglah. sbb rasa mcm kanak-kanak je tgk high school musical. [budak kaunter itu sgt bengang. sorrylah,,kami mmg gebon kdg2.] setelah xsampai 15 minit kami park kereta semata2 utk interview budak kaunter TGV itu, pergilah ke autopay utk byr parking. sgt magis. tiket yg diberi oleh encik security td dah berbayar. [yippie!! sgt luck lah.. eleh,pd hal, parking rm1 je pon. nmpak sgtla kedekut]. hmmm..lps itu, masa dlm kereta,terasa nak smbg mkn bgr. tp,,rupa2nya tertinggal. ambik plastik utk bungkus bgr jeh. slps dibungkus, bgr itu ditinggalkan di mcd tersebut. [hmmm..tade rezeki.. sgt sedih,,bgr itu ada lg 1/2, tahu?]
then,,tade ape lg. blk rumah lepas tu.
di rumah,sy makan nasik lagi
dan tidur.
dan tiada aktiviti lain.
tgk tv,bkk frenste,ym dgn kwn,main game,tdo. study?? -nantilah-

hari ini:
tiada yg menarik lagi.
bgn mkn kek marble harimau along,mkn kuih raya.
tgk tv sekejap.
basuh baju.
update blog ini.
study
?? -masih belum berkudrat lagi-
oklah.
saida munira lapar.
mahu makan dan mandi selepas itu.
wink ~.^

4 comments:

fee_da said...

semalam yg gebon n hari ni yg sgt la mls stadi ek..xbgs la cik adik syg...
duk umah sila stadi ye

idatazira said...

feeda the motivator of the day!!
peace :D
tp masih belum terkesan nasihat anda itu.
anyway,,terima kasih kakak sayang.
huuu

adamafnan said...

GEBON PERTAMA:
(..mula2 nak makan di kedai mamak aje. kat restoran negeri. tp,,rs macam membazir... )

GEBON KEDUA:
(..nak blk dah..tp,bila kereta dah jln,rs nak tgk wayang pula. lalu pergilah park kereta...)

GEBON KETIGA:
(..masih blur xtahu nak tgk cerita apa..)

GEBON KEEMPAT:
(..smbg mkn bgr. tp,,rupa2nya tertinggal..)

HIDUPKU YANG GEBON..kah kah kah

idatazira said...

oo...
aah.
mungkin tajuk itu lebih sesuai..
terima kasih...
ehehe

idatazira.blogspot.com


I made this widget at MyFlashFetish.com.