The Sweet 17

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, October 16, 2010

:'(

assamualaikum semua.

hari dimulakan dengan.. you-know-what thing - "hello, selamat pagi, bangun ye, dah subuh". [itu alarm, bukan panggilan telefon kekasih :p. sekian untuk makluman.]

semalam saya pulang awal ke rumah. sebelum 4.30 pm dah sampai. ibu bapa sungguh terkejut dengan kepulangan saya. ceh. iye, saidamunira tak det pun semalam.

malam semalam adalah thrill. semalam saya mengalami diarrhea dan berlanjutan sehingga malam, lepas tu saya ditimpa demam. sob sob. lebih kesian, selepas saya makan 4 suap nasik dengan 2 ketul daging salai yang digulai oleh emak, saya pun minum air. lepas tu duduk menonton peti televisyen. oh ya. peti tu zaman dulu, sekarang tak main dah peti televisen, kita panggil sekeping tv. ok ok. sambung balik. setelah lebih kurang 5 minit lepas makan, saya pun meluru ke sinki tandas sebab gag reflex takleh blah. tapi tak muntah pun. sakit sungguh esofagus, rasa macam kena tarik. cemana lah kalau morning sickness, nak hadap peristiwa camtu hari-hari. sungguh tak best.

kemudian, saya terus gosok gigi, dan meneruskan kehidupan dengan tidur seawal pukul 8.54 malam. tidur yang diselang bangun pergi tandas dan mentelefon you-know-who. [kasih sayang sangat diperlukan ketika sakit. ehem. blushing pulak.]

em. lepas tu, setelah bangun pagi, didapati my lower trunk iaitu betis dan peha bengkak-bengkak bintat besar-besar, merah dan gatal. sehingga kini, kaki saidamunira sedang bengkak. taktau kenapa.

sekian, terima kasih kerana sudi membaca.

4 comments:

nueeunlimited said...

chicken pox kot?? x pon dmm cmpk.. haish.. xkn da bosa pnjg kna dmm cmpk lagi.. :-p

nura hilwa said...

abeh la ko..
ko tgk x cito ct kelembai..
t jd mcm mayang sari tu..

nurulhuda said...

jln cerita diarhea tu cm sama je ngan aku, diarhea then demam..huhu.. get well soon, uit kalau diarhea sila amek bland diet baru cepat baik..hihi

idatazira said...

kaklong,
bukan cx pox la.
tah, DR cakap allergic

along,
anda obses ni ngan ct kelembai

udeq,
haa, siyesly bland.
diarea dah pulih, tapi gatal2 tak pulih lagi :(

idatazira.blogspot.com


I made this widget at MyFlashFetish.com.