The Sweet 17

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, January 4, 2011

sebagai rakyat Malaysia

assalamualaikum.

lama tak jumpa. hari ini ada urge untuk update blog. sebelum ni macam rasa tak matang tulis blog. sebabnya sekarang rasa nak tulis tesis saja. beginilah rakyat Malaysia yang kita mahukan, cukup bermotivasi. haha.

ok. tajuk hari ini ialah sebagai rakyat Malaysia.

sebagai rakyat Malaysia, kita harus sokong barangan buatan Malaysia. ewah ewah. ya. janganlah tak percaya. saya rakyat Malaysia yang bagus, sebab saya telah pergi menonton filem Malaysia di pawagam Times Square. haruslah pergi. Hantu Kak Limah Balik Rumah. Halimah nama emak. tapi emak bukan hantu, emak baik :D. haha serius melucukan.

oh ya. bercerita pasal emak, emak terasa sungguh annoying dengan iklan yang melibatkan nama-nama beliau di kaca tv. Halimah Jongang lah, Hantu Kak Limah lah. sampaikan mama Izzat pun tanya kepada beliau kenapa nama bakal besan dia famous s
angat. kehkehkeh. ya. emak berasa annoying sebab Halimah-Halimah tersebut semua tak comel. tapi emak comel sebenarnya.

eh dah lari tajuk. kembali ke tajuk asal. sebagai rakyat Malaysia, kita haruslah civilized. contohnya beratur untuk memasuki tandas di KLCC, itu dah jadi budaya nampaknya. selain itu, kita hendaklah jaga kebersihan, jangan buang sampah merata-rata. dekat Kg. Baru masih baaaaanyak sampah di sana sini. macam semua tempat pun boleh buang sampah. hmm. tak bagus lah. bila entah Malaysia nak jadi bersih.

sekian lah. saya nak sambung buat tesis. sekarang sedang tulis epidemiologi mild cognitive impairment. bunyi ada sikit macam bagus, buk
an? haha.

err in case you miss me:

[p/s to Cessna: ada orang mengorat saya ni. :p :p :p]

bye bye. selamat tahun baru 2011. siapa belum beli blackberry boleh berusaha beli satu. kehkeh.

wink wink ~.^

5 comments:

fee_da_fid said...

Wawah..dh pkai bb skrg..canggih..

Mcm xperlu je entry diakhiri dgn ur pic..heh..

Cik Bucken said...

rmai kate cter mak limah best..tp dh telambat nk pegi tgk mvie..dunlodkan leh?kite tgk sme2...i tkot tgk cter antu2 nih..hohoho:D

p/s:tahniah kerna telah canggih manggih bersame blackberry:p

idatazira said...

fida:
wooooo manede la.
ko ni pandai wat spekulasi.
heheh
ala, ko mmg slalu dengki ngan aku kan

buck:
agakla kelucuan gak.
tak wujud kot torrent die, cemane nak download.
hoho.
p/s: wei manede BB lagi, ai tak canggih :p

angah said...

orang yang xda BB mmg x canggih

idatazira said...

hek eleh blahhhhh :p
blagak di situ.

idatazira.blogspot.com


I made this widget at MyFlashFetish.com.