The Sweet 17

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, June 29, 2011

Singapore-3rd day

Hai everybody. Mesti anda sedang rindukan saya. Hee. I don't miss you, I miss Muhammad Izzat only. [Wah wah kerek.]

Semalam pergi home-visit untuk subject recruitment for longitudinal study. Terkenang pergi home visit dengan Hasnan dulu lepas tu terus sakit mata. Haha. Method lebih kurang sama, tapi dekat sini fieldworkers are retired nurses, working part time as fieldworkers. Bila orang tua cakap dengan orang tua, response rate is better. Questionnaire, anthropometry, handgrip, blood, semua nurses yang buat. Serius tua tau. Maka dengan macam tak salah, saya bagitahu, dekat KL itu semua kerja orang muda. Hehe.

Red Hill Close. Nampak tidak. 25 tingkat makcik [lebih sesuai nenek sebenarnya] tu pergi home visit. Saidamunira baru 24 tahun pun dah macam terkena arthritis, osteoporosis kena ketuk rumah setiap tingkat.

Ini department. Semat bai. Tadi duduk dekat meja tepi tu.

Today's lunch.Nama dia laksa. Rasa macam nak buat pembetulan dekat menu dia, ini bukan laksa, ini mi kari. Laksa Johor bukan macam ni, serius ini rasa mi kari.
S$ 3.00. Boleh buat makan double cheese burger masa lunch.

Tadi balik awal pergi merayap dekat Golden Landmark ni.Macam Semua House. Banyak kedai baju, ada kedai hantaran, buku agama. Tapi tak banyak pengunjung. Macam nak sarankan untuk tutup kedai je, sebab takda orang pun. Haha sukati gua je.


Sekarang review kedai kain dekat Arab St. Boleh kata semua kedai jual lace manik. Lace chiffon pun ada sikit-sikit. Serius bernafsu nak beli kain baju nikah. Cantik-cantik. Harga dalam ~RM200.00 boleh dapat yang cantik dan memuaskan hati. Songket pasang pun banyak. Geram, rasa nak beli dua pasang buat baju reception kelak. Tapi macam tak berbaloi pulak. Hm. Kalau lace dengan songket dalam RM 250.00 sepasang. Tapi hari tu azam nak buat baju nikah simple. Tengoklah macam mana. Susah ni kalau lalu kedai kain tengok kain lace tiap-tiap hari. Rasa macam nak nikah terus. Takyah beli baju nikah dah.

Hakikatnya, semalam telah membeli sesuatu. Hehe.


Sekian dulu. Muhammad Izzat jangan nakal. Makan banyak-banyak tau, jangan skip meal.


wink wink ~.^

3 comments:

nurulhuda said...

nape tak sound je penjual laksa tu?? hehehe :P

amy fahmi said...

haa..kan da kate seronok berjalan tu..tunggu minggu ketiga nanti cane lak. ngehngeh

idatazira said...

sonok la, tp paper tak siap lg, tetap malas nk buat paper.berazam nak jadi pelancong.
hehe

idatazira.blogspot.com


I made this widget at MyFlashFetish.com.