The Sweet 17

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, February 1, 2012

Early February.

Hari ini cuti. Tapi saya rajin buat kerja sekolah dekat fakulti. Dah kata, simptom penuaan....

Banyak perkara nak buat dalam bulan Februari. Pilot study untuk PhD project pun dah berjalan semalam, sekarang dah ada enam subjek. Bila buat early post mortem dengan mommy semalam, tak sengaja terbanyak cakap. Tak sedar cakap penuh semangat. Tak perasan mommy was staring inside me. Tahu-tahu, dah habis cakap, mommy cakap saya boleh ganti dia. Macam ni mommy cakap "Ida, you dah boleh ganti I sekarang. Good!"

Ha. Semua gara-gara tak sengaja. Saya tak pernah bersuara macam semalam kot. Tapi saya perasan, saya belajar bersuara macam tu bila saya start involve dalam tuition. Dah cakap dah, sekarang simptom penuaan makin menjadi-jadi.

I have lots of things to deal with. Tesis, kena submit early March. Data collection dah mula, ongoing sampai forever and ever sampai dapat tangkap semua subjek yang beratus orang tu. Mommy always aim high. 400 yang ada tak cukup katanya. Nak distribute wedding invitation. Nak settlekan poodle project. Nak study Bio and Chem tetiap minggu. Wedding kawan bersusun-susun.

Hidup sangat berubah sejak masuk 2012.

Kejap lagi nak pergi Jakel. Sejak bakal mertua kawan dengan anak tauke Jakel tu, makin rajin pulak pergi kedai kain tu.

Semoga saya sentiasa comel mengharungi hari-hari sehingga tua. Takyah dilema sana-sini. UiTM tu agaknya boleh burn. Lagi pun Puncak Alam jauh. Dilema jadi student tak bekerjaya dah malas nak fikir. Selama ni pun duit cukup, boleh buat belanja kawin lagi walaupun tak mewah mana. Selagi perkara yang saya buat menyenangkan hati emak dan ayah, uncle and auntie, dan juga bakal suami, saya sangat percaya yang Allah takkan susahkan hidup saya. InsyaAllah.

Sekian. Aim High. Be optimistic. Serlahkan dirimu. Weeehoo!

Lagi 9 hari birthday the fiance. Tapi memang taknak bagi hadiah. Save otak nak fikir. :p

wink wink ~.^

0 comments:

idatazira.blogspot.com


I made this widget at MyFlashFetish.com.