The Sweet 17

Daisypath Anniversary tickers

Friday, July 1, 2011

5th day Singapurapura Ikan

Hai. Saya belum mandi, baru lepas makan maggi tomyam. Sedap. Save budget pula lagi, mana tak sedap lah bukan. Hehe.

I went here this morning:
It's part of Tan Tock Seng Hospital. Saya naik MRT ke Novena Station, serius tidak cuak macam naik bas semalam. Huh. Pasni tanak naik bas lagi, tak best. Em, pagi tadi we had a meeting here, mereka nak collaborate research, so kena lah bincang what they had, current project, what they can offer to each other, etc etc. Macam membuat urus niaga.


Back to office, had lunch at Megabites Cafe, ada makan FREE pulak. Serius baaanyak makanan, nasi goreng, bihun goreng, ayam black pepper, udang, teriyaki filet, mushroom and bokchoy, aiskrim, cocktail, laksa johor, ais krim cendol lah, keladi lah, dan juga puding di atas yang saya cilok bawa pulang dua bijik. Hehe. Serius kagum, nak kata jamuan raya, mana ada raya pula. Tanya event apa, Ms Susan and Kak Meena pun taktau, jawapan dia mungkin event makan-makan. Nah. Satu tower block tu makan free tahu!

Back then, I had meeting with Prof again, my mentor. Ini view dari discussion room masa tunggu Prof tadi. Nice view, boleh nampak laut. Overall, he is nice, tidak syak lagi. Tetapi bila teringat kena siapkan paper, terus tremor haku. Malas pun ada. Uwaa.

I am not a tourist today sebab balik jam 5. Namun, today I learned a lot, salah satunya ialah, serahkan tempat anda kepada orang tua [dalam ertikata lain, jadilah orang muda sopan dan berwawasan!]. TETAPI. Jika anda ketinggalan dua biji shuttle disebabkan kesopanan tadi, anda mungkin akan berasa tertekan juga. Tambahan lagi, bila anda dapat naik shuttle, anda terpaksa serahkan tempat duduk anda kepada orang tua sekali lagi, aaargh. Sungguh teruji kalau anda mengendong beg yang berat! Haa. Naik MRT pula rosak. Siapa cakap KTM Komuter tu asik rosak. MRT sini pun rosak pastu delay. Kalau kendong beg berat, pastu seat semua penuh dengan budak National Service, kalau tak depression time tu, memang tabahlah engkau.

Sesungguhnya, tak rugi kalau anda menjadi orang yang berguna kepada orang lain.

Sekian. I love Malaysia. Muhammad Izzat tidak ketinggalan.

p/s: Happy birthday to Uncle Hishamuddin. Ya. Macamlah uncle baca blog bakal menantu beliau. You wish.

p/s: Di suatu tempat ada orang tu bernikah. Huwa. Tahniah Afif & Izzah. SMKA Pedas memang tempat bertemu jodoh. Heheh.

Esok nak jadi pelancong bercuti ke Pulau Sentosa dengan kekanda. Hep. Bukan tunang. Tapi abang. Yibayiba!

wink wink ~.^

2 comments:

SiS NaD said...

Salam Cik Sekda...

Ada masa turun la ke JB... Ofis saya di seberang laut tu je... Tak sampai 5 minit pun dari Singapore... Hehe!~

nurulhuda said...

selamat berseronok dgn kekanda di pulau sentosa! uit, btw semlm aku jd roomate azie, so i pjm outfit coklat bercorak circle u.. sori ek, nak sms bgtau mahal..hehe

idatazira.blogspot.com


I made this widget at MyFlashFetish.com.