The Sweet 17

Daisypath Anniversary tickers

Monday, July 4, 2011

Hari ini hari Isnin

Setelah menghadapi dua hari minggu yang macam nak putus kaki, hari Isnin menghadapi kekecewaan. Ceh. Semua Sleepy Sam's staff yang kerek tu punya pasal. Maka, mungkin saidamunira perlu mencari tempat lain untuk berteduh. Dia nak renovate tak bagitahu awal-awal. Lepas tu sedap bagi arahan suruh pindah.

Hari ini macam blues dari pagi. Monday blues. Went to site at Jurong Point. Nothing to gain. Everything is conducted in dialect. Mana saya faham. Then I followed Dr. Stella ke suatu tempat, lupa nama dah. Negotiating with the Ketua Perumahan kat situ lah kot. Kemudian berbual dengan Dr. Stella. She is a Burmese. Tak habis-habis puji Malaysia. Dia kata Malaysia is better than Singapore. Mungkin sebab dia suka shopping. Tak kisahlah. I love Malaysia tanah air ku.

Hari ini tak lalu makan. Apahal entah. When people asked me whether I had taken my meal or not, I said, "yes, only bun". Padahal tipu. Saya hanya minum chrysanthemum tea for the whole day sampai pukul 6.30 pm, then I had curry puffs. Tiga bijik besar. Dua sardin satu kentang. Lepas tu minum Milo. Semalam makan nasi goreng and murtabak dekat kedai depan ni, tak sedap juga. Entah lah, sebab tak lalu makan kah atau sebab makanan kat Malaysia lagi sedap kah atau rindu tunang kah.

Sungguh membosankan hari Isnin. Feng Liang nak tolong reanalyze data, tapi dia taktau guna SPSS. Makanya dia minta semua data saya untuk copy dalam SAS. Entah lah, malas fikir, bagi je semua data.

HUAAA saya sungguh bosan. Saya nak balik Malaysia. The fiancee nak hadiah dia, iaitu saya balik Malaysia dengan selamat. Kalau ada masalah mental macam ni, mungkin tak pulang dengan selamat. Hadoi. This is not me. Saidamunira yang normal sangat kuat makan.

Sekian.

1 comments:

nurulhuda said...

lek la.. baru 1week+ cik adik..hehehe.. bertahan ye! :)

idatazira.blogspot.com


I made this widget at MyFlashFetish.com.