The Sweet 17

Daisypath Anniversary tickers

Monday, January 4, 2010

hi 2010

I am currently nauseated. and my stomach is bloating. my face and hands are warm. feel like both palms are heating. sekarang boleh kasihankan saidamunira. beliau demam ye kawan-kawan.

oh but my face is so POKERface, you know. Miki Jajan said saidamunira macam tak demam pun. em. tak tahu nak buat bagaimana lah. muka ini memang kurang ekspresi. I don't have any idea whether my face's nerve is impaired or something. [redha. muka ini suka maintain comel kot. euu].

let's make things easier. I'll list down what I've gone through this first day of working in 2010.

1. bangun awal pagi. 4.36 a.m. left home at 5.05 a.m. heading to KTM komuter Seremban. ayah hantar, ditemani angah.

2. novel Eclipse tercinta tertinggal atas sofa dekat rumah. disedari seawal keluar dari simpang rumah. redha lagi. kesian lah dekat ayah nak turn.

3. in the train, it was freeeeeezing. dah agak pun. tapi nak buat cemana, sweater dan semua baju berciri sweater even my pashminas semuanya dekat KL. journey from Seremban to Putra station was so terrible for me. [so I decided to imagine someone is hugging me. heeeee. tak tak tipu ni]

4. kalau tak mengantuk dalam train pun jadi masalah. mind you, I left my Eclipse. so there was nothing to do, and nothing to gain except sakit tulang akibat sejuk. sungguh pun begitu, well, I appreciate my fat deposit. thanks fat.

5. arrived at Putra station at 7.25 a.m., so early. I decided to take a cab, and heading to Plaza RAH, not to faculty. sebab hujan rintik-rintik. plus saya sakit tulang akibat kesejukan.

6. at Plaza RAH, saya bergulung dulu dalam red riding hood. sakit tulang. seriously. had a nice nap though.

7. around 8.40 a.m., I went to faculty. tapi sebelum tu singgah kedai fotostat, copying my questionnaires and booklet for pretest at Klinik Kesihatan Cheras. it costed me RM 220. habes duet wo.

8. went to faculty and blackout. so, I went to ATM to make my purse thicker. uh. money does matter.

9. blackout lama sangat sampai jadi macam lembu duduk dekat office. balik Plaza RAH, hemm. rupanya blackout juga. [we wonder, UKM tak bayar bil ke?]

bla bla bla malas dah nak taip sebab macam nauseated sangat ni. okay, I make it short. lepas tu ada letrik balik, makan dekat Hales, pastu terus macam pening lepas makan, didapati suhu badan meningkat, lalu menelan panadol. lepas solat pergi ke faculty semula. takda hasil sebab surat yang dicari dalam fail tak jumpa. so, I assumed today was such a bad day.

bila balik, Udeq informed berita yang sedih sekali di mana beliau will be tutoring at Universiti Darul Iman, KT. not Universiti Kebangsaan Malaysia, KL. ini berita sangat mensedihkan hati kami. [sob sob sob. we gona mish u soon. very very soon. :((]

then, I felt my head macam burning from inside. panas kepala I. takleh tahan betul, tapi Miki Jajan kata muka saya kelihatan sihat walafiat. lalu tidur setelah mendapat kasih sayang tttteeeettt. tidur yang lena ibarat bayi.

ehhhhhh bila nak habis cerita ni.

lepas tu dinner bersama Apai, Jajan & married-and-cute-Kakwan. Kakwan was a speech therapist and now doing Postgrad Diploma in Clinical Psychology. Kakwan memberikan keceriaan dalam kehidupan secara tiba-tiba. haha. topik perbualan bertajuk kahwin. dan tajuk itu adalah serius.

okay. nauseated dengan lebih dahsyat dan mahu tidur. good night and bye bye.

wink wink ~.^

3 comments:

nurulhuda said...

pjgnye hari..hihi.. will be missing u guys too.. takpe2 nanti wat plan jln2 kt plak eh!! have a successful year 2010!! ameen :)

mikichann said...

tu r pasal..xpenah tgk saida munira menulis sepaaaaanjang ini..

tp seriously it was fun ms dgr kak wan cte..

xde tggu ready eh cik rod...

idatazira said...

udeq:
ko la plan.
kami tetamu je kat tganu tu.
sob sob

miki:
emm.
kakwan siyeshly saiko tahap gaban ah.
bile episod seterusnya heh.
hoho

idatazira.blogspot.com


I made this widget at MyFlashFetish.com.