The Sweet 17

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, December 31, 2009

fishing year

I neeeeeeed to make this fast update before next year. this is quick.

I should not miss my fishing moment this year. actually it was two weeks ago, lokasi berdekatan simpang rumah. kami budak kampung. Semerbok truly kampung [baca macam Malaysia truly Asia ok]

kita panggil aktiviti ini fishing/memancing. tetapi kalau fishing tanpa fish, atau memancing tanpa ikan, kita boleh tukar nama aktiviti ini kepada melepak sambil memegang kail.

pepatah ada menyebut, "kalau kail tak sampai sejengkal, usah laut hendak diduga". tapi saya pula kata "kail lebih dah sejengkal ni, tak dapat ikan pun walaupun bukan dekat laut. mungkin dah tersalah pakai kail lebih sejengkal. patutnya kita pakai sejengkal saja. baru boleh dapat ikan lah". okay. ternyata ini karut.



see. kail tersebut lebih sejengkal. kan dah tak dapat ikan.


Munir & Angah torture cacing woo.
[Angah mendakwa saya akan geli dengan cacing, tetapi sangkaan beliau meleset]



walaupun sudah bertahun tak bermain cacing, didapati bahawa saidamunira masih suka sangat main cacing. cacing, say cheeeese :D
[cacing pun kata "cheese, blah lah pegang aku pun nak berlagak" - monolog dalaman cacing]
* * *
akhir kata, azam tahun baru saya ialah menjadi lebih efisyen, rajin bersenam dan tidak boros.

err actually, memancing memang tak ada kaitan dengan tahun baru pun.

welcome 2010. happy new year everyone.

wink wink ~.^

6 comments:

adamafnan said...

cacing tu suko la..sobab dio jantan..kono rabo lak

nurulhuda said...

cik miki je yg tak seangkatan ngan kite ida.. ade ke cacing pun geli?? tikus ye arr!! hehehehe

eh, happy new year 2010, tlg jgn buat sebarang kejutan.. hik3 :P

mikichann said...

rs nk muntah!!

pphoenix said...

eeewwwwwwwwwww
caciiinnggg~~~

ya farini geli cacing.
kalau dia merangkak masuk dalam badan kite macamane?

idatazira said...

along:
patut ah cacing tu menggedik.
eksaited btol jalan2 ateh tapak tangan.
wohoho

udeq:
haha.
xmampu ah nak wat kejutan thn ni.
duet takdeee wo.
kene saving lebih thn ni.

miki:
emm.
kalau tengok mi goreng tak geli ke?
cacing tu macam same je ngan mi, goreng letak kicap banyak sket.
kekekeke

farini:
cacing best.
die suke jalan2 dekat tangan.
die takleh merangkak masuk badan lah.
die mane reti merangkak pon.
;p

fee_da_fid said...

yarkk...cacing pon suke ke?ko bole x bezakan makanan ngan binatang..haishhh

idatazira.blogspot.com


I made this widget at MyFlashFetish.com.