The Sweet 17

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, May 13, 2009

jangan cepat perasan

diri sungguh lah perasan. sila boo diri tersebut. [boo. emm.. myboo-self i love you. eh xsanggup lah meng-boo diri sendiri secara berlebihan]

saya telah perasan bahawa diri sangat penuh dengan kasih sayang. bukan penuhlah, sebenarnya, sampai mengalir-ngalir. tapi, sebelum hari tamat dengan penuh perasaan gebon, nasib baiklah diri cepat tersedar. oh.

hari ini penuh kasih sayang sebab;

1. fida tolong membuatkan gambar ic saya untuk convocation nanti. dari backdrop warna biru guna tudung beliau, snap gambar, serta edit gambar, semuanya beliau.

2. saya xserik2 menjadi saprofit kepada mikochan [laptop miki] dan laptop-aeda-yang-tiadanama. thank you aeda, miki pun. ita pun. uh. ok. saya taubat. nanti saya xakan malas membawa Spongetop pulang ke KL.

3. berkongsi kasih sayang di swimming pool dengan nyna dan kak sal. kak sal student kelas tutorial renang yang berpotensi. clap clap clap untuk kak sal. nyna, sila cuba lagi serta tambahkan keyakinan diri. [ucapan tutor kolam renang yang kerek]

4. eni telah memasak makanan yang hebat malam ini. em, super hebat. lauk super banyak. alhamdulillah. [kenyang melebihi 4 jam tahu]. supermakanmakan.

5. kasih sayang semacam bertambah-tambah setelah saya gigih membaca buku. buku jambatan ilmu. [eh, baru perasan tersalah. pembetulan - memBACA jambatan ilmu]

6. twisTouch, laptop saya yang berada di perantauan memerlukan kasih sayang lebih sebab angah akan hantar dia ke kedai komputer. big boss ini mengucapkan semoga cepat sembuh dan jangan menyusahkan angah.

7. along texted me, beliau suggest barang rahsia kepada saya. em em rahsialah. tapi masih dikira sebagai kasih sayanglah.

8. farini yang telah mentioned lebih ramai memanggil beliau 'farini' daripada 'riny' phoned me dari kejauhan di korea. memang sangat penuh kasih sayang lah. :D


lalu, pada malam kejadian, saya telah mencurahkan kasih sayang saya kepada kawan-kawan yang lain. xbaik tamaklah kan?. sharing is caring.



TIBA-TIBA.. [sila baca dengan saspen]

udeq yang hebat telah mengundur diri daripada trip ke langkawi minggu depan atas sebab beliau akan bekerja sebagai dietitian BESTA di PPUM. tahniah udeq.

then, gebon was triggered in me. gebon gebon gebon. sibuklah kau gebon.



... and i am so dull to go without udeq. :( sob sob.

.. and macam saspen. mastermind xada. :'( uwauwawuwuwu

. and saya telah menamakan trip kami nanti sebagai 'Langkawi Gebon'. lantaklah kalau xcomel.


so, xmahu wink.

p/s: islami silalah jadi pembantu gebon

7 comments:

Katijah said...

hahaha...taniah la utk kwn anda tuh..
cepatnyeh dpt job tatkala ekonomi gawat ni!

silelah kirim slm kat kakak sy dkat PPUM sane~ huhu~

mikichann said...

uhukss.......

nmpk anda sgt berduke tnpa kehadiran udeq.. mgkin udeq akn rs disygi lebih sket...

amy said...

aha. yela. aku akan jadi pembantu oke

aeda_humairah said...

ahakss..
anda jgn gebon la..
anda kan boleh berada d mana2 sahaja, d antara sesiapa saja..
pujian ni....

idatazira said...

kathy:
itula.
beliau mmg hebat xboleh blah ah.
heheh.

miki:
iyeke.
bukankah udeq yg harus curahkan kasih sayang beliau kpd sy?
wuwu

islami:
gebon tetap bersama.
oh,
aku terharu

aeeda:
hehehh.
tq atas pujian tersebut :D

mikichann said...

muka gebon pd mlm itu.. menyebabkan sy dpt recall 1 keadaan suatu ms dulu...

bl cik idatazira.. agk omsik..
uhuks..
(jrg2 leh tgk muka dia cenggini.. sbb dia sgt tabah)

nurulhuda said...

huk3.. mtk maap ye ida.. aku juge sdey da la mmg smngt nak gi.. =(
next week aku start training.. argh syoknye g berenang di rah.. aku nak swimming!!!!!!!!

ms katijah: kakak awak kat ppum ek..hehe

idatazira.blogspot.com


I made this widget at MyFlashFetish.com.