The Sweet 17

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, May 23, 2009

terdampar di pulau

wahai blog yang dirindui. i miss you betullah.

oh. saya telah pergi honeymoon dengan Islami di Pulau Langkawi. cuti2 Malaysia yang gebon tapi sangat berjaya
mengatasi semua kegebonan. rasa sangat bangga sebab sudah master satu pulau tersebut tahu. em. macam berbaur riak. [jadi, xmahu honeymoon dengan suami di Pulau Langkawi lepas kahwin nanti. ttteeeett]

dengan menyewa sebijik kereta kancil manual [gambar xde, dalam camera Islami], saya automatically jadi driver lah. isi minyak rm30, siap berlebih2 lagi lepas pusing satu pulau. nampak sangat pulau tersebut xada besar manalah, small matter saje. [hoh riak lagi, xhabis2].

aktiviti adalah seperti di bawah, dan pergi tengok gambar di bawah beserta perasaan jeles [especially udeq the mastermind, xhabis2 aku ngan is sebut2 nama ko
, ada tersedak2 tak masa kerja? ;p]

tuesday
:

tergolek2 atas katil hotel ASEANia, sebab hotel macam mahal, so kena nikmati puas2 hotel tersebut.

petang pergi terjun berenang-renang dalam swimming pool.

then, pergi tengok sunset dekat pantai chenang. malam pergi jalan2 dekat kedai area chenang. then, balik hotel tengok tv. baru tahu ada cerita jehan dekat tv3. haha.

wednesday
:

plan chantek punya mahu pergi cable car. tapi tersesat ke Pekan Kuah. jadi, terpaksa shopping coklat.
teruskan perjalanan, tersesat ke Wildlife Park pulak. [gambar pose su
per power dengan ular dekat dalam camera Is]. xpe. layan je.

hai burung kakak tua, ini kakak muda

then pergi Dataran Lang, sebagai bahan bukti kami memang pergi Pulau Langkawi, bukan pulau lain.

helang tu sombong xnak pusing

petang pergi main-main dekat Pantai Chenang sambil berangan konon-konon tengok sunset dengan boyfriend masing-masing.

berangan, terkenang, susah hati sebab jauh dan merindui.


thursday:

pergi island hopping. jalan-jalan naik bot pergi Tasik Dayang Bunting, eagle feed dan Pulau Beras Basah.

kesian kan dayang pregnant tu xpasal jadi pulau.
[oh. yang depan ini belum kahwin lagi. j
adi memang xakan jadi macam pulau tersebut.]

seronok dikelilingi dayang yang bunting. eh?

terdampar di pulau. oh, jika dunia aku yang punya..

petang, sambung aktiviti, teliti map, dan xsesat lagi. terus jumpa cable car. 2 orang budak ini sangat bijak, pakai high heels pergi tempat ni. nasib baik xtergolek lah.

wuu. indahnya lah.

lepas turun dari cable car, pergi main-main dengan rusa.

ini rusa paling gemuk dekat situ

oh. malam sudah xmampu berjalan banyak. betis sakit sampai sekarang. jalan-jalan kejap pergi kedai, then tergolek menikmati bilik hotel yang best.


friday:
hari untuk pulang.

inilah hotel yang cantik tersebut

disebabkan flight petang, minyak kereta kancil pun ada lagi saki baki, jadi kami jalan-jalan masuk semua kedai dekat Pekan Kuah tapi xbeli apa-apa pun. hoho.

lepas tu, sebab minyak xhabis-habis lagi, pergi Galeria Perdana. best betul jadi PM. macam-macam hadiah orang bagi. [mulalah saidamunira berperasaan gila kuasa]

ini hadiah yang xberapa luar biasa


overall, best tu, bestlah. tapi sebab sentiasa terkenang orang jauh yang tiba-tiba masuk wad, memang best bercampur baur perasaan horrible.

pengajaran yang diperoleh ialah, kalau bercuti, sila bawa tripod.

ok. sudah. penat betullah update blog atas permintaan ramai ni. ;p

bye.

wink wink ~.^

5 comments:

fee_da_fid said...

cess..ats permintaan rmai konon..yela2 ak yg beria suh update...heh

eh ad gmbr lupe nk tapis ke..or sbb dh xleh nk tapis lg..huhu

sgt best la. bila nk smpai langkawi nih..uhu

adamafnan said...

oloh..4 ari kek sanun ini yo cito eh..baco xsampai 5 min dah habeh..hoho

nurulhuda said...

yes.. i am damn jelous!!! hua3.. patut aku tersedak2 je last week (penipuan melampau, sje sbg metafora..apekah itu?) hehehe.. mane coklat ni? nak le..hehe.. sonotnye bercuti ek.. cedey2..

adamafnan said...

aleh..ape klas tulih namo ateh pasir..kengkunun romantik la tu..kahkahkah

idatazira said...

fida:
hoho.
anda pegi ngan anak2 la nnt eh.
bwk anak2 pegi melancong pun best jugak.

along:
ceh.
romantik ah tu.
tu romantik mild yo lah.

udeq:
sonot sonot.
tp tade coklat lebih.
dah abes telan da sume.
:P

idatazira.blogspot.com


I made this widget at MyFlashFetish.com.