The Sweet 17

Daisypath Anniversary tickers

Friday, June 12, 2009

penuh emosi

assalamualaikum.

perasaan adalah gembira berbunga-bunga sebab saya berada di rumah. ces macam lama sangat lah tak jumpa rumah, bukan. padahal kalau duduk rumah asyik buat sepah sana sini dengan komik sincan. yelah, nak sepah apa lagi lah, ada komik sincan saja yang macam berbaloi untuk disepah-sepahkan. [eh eh nanti tuan punya sincan mengamuk pula. tak tak, lepas baca nanti simpan dekat rak balik, baekk!!].

ok, mari menceritakan status sebenar selepas menjadi "was a dietetic student". currently I'm working as a Research Assistant dekat faculty saya jugak. merujuk kepada entri encik afif ni, saya rasa, adalah jugak wawasan hidup walaupun jadi RA. kalau saya tak jadi RA, kamu mahu bagi saya duit riban-riban kah? tak ada kan? jadi, jangan cakap saya loser sebab jadi RA. [saya sendiri cakap tak apa. haha]

err. sekarang sangat saiko lah sejak kawan-kawan one by one menjadi dietitian. bilakah saya akan jadi? entah. emm, saya ada back-up plan. tapi saya masih bercita-cita untuk menjadi dietitian, walaupun jadi dietitian tetap tak dapat beli kereta BMW, saya tetap mahu jadi, sebabnya LETIH KAU AMIK DIET KALAU TAKNAK JADI DIETITIAN DULU APASAL PERGI AMIK KOS DIETETIK, PERGILAH AMIK KOS LANDSCAPING KE APA, BOLEH JADI LANDSCAPE DESIGNER! [tiba-tiba sahaja penuh emosi, tak tahu kenapa lah]

oh. menjadi RA sangat heaven juga, sebab datang dan balik kerja ikut suka hati comel saya. nak datang lambat, nak balik awal pun tak apa sebab tak ada punch card. di tempat kerja cuma ada komputer dan Hasnan. [ya, berdua-duaan saja, jeles? ttteeett, tak tak, ofis kami selang sebelah ok]. luckily ada Hasnan, kalau tak cuma ada komputer dan saya. kesian, kan? balik bilik akan ada Apai dan Jannah Miki. malam akan pergi makan bersama-sama sambil menumpang menonton tv di kedai [sungguh kasihan, eh, kamu tak tahu kan perasaan tak ada tv di tempat tinggal. perasaannya adalah dunia agak kelam, seriously]. lepas tu akan tidur berjemaah bertiga. sangat penuh kasih sayang walaupun dalam keadaan serba kekurangan. maklumlah, sekarang sedang terpaksa merempat eh tak, sangat loser sebab guna perkataan merempat lah. tak tak, bukan. tumpang sementara bilik Apai sementara tunggu dapat apartment dekat Plaza RAH semula. nanti minggu depan akan duduk RAH balik tengoklah, mesti terasa diri sangat bergaya bila dapat berhobikan swimming semula. tengoklah nanti. tak sabar dah ni tak sabar tak sabar.

eh tak sangka malam ni penuh semangat membuat entri penuh emosi lah.

kawan-kawan, saudara mara dan kaum kerabat, doakanlah saya dapat jadi dietitian. wuwuwuwu. [mana tahu nanti kita jumpa, boleh saya belanja makan, nak tak? nak kannn??]


tak mahu nangislah. hidup sekarang pun penuh nikmat. cuma perlu menjadi lebih tabah, gigih dan comel saja. ok, baik!! :D

good night, i love you sebab membaca entri penuh emosi saya.

wink wink ~.^

8 comments:

nurulhuda said...

keep searching.. rezeki tu mmg sentiase ade, cek email slalu ek sbb aku akan fwd job vacancies as dttn if ade.. =)

aduh2 jelesnye tak lame lg duk Rah balik.. best2 wiken2 aku nak menompang swimming.. i bg u pjm bj teletubies ok? (ayat pancing baek punye sbb nak tumpg swimming..keh3)

mikichann said...

wow..
ida.. jgn gebon.. awk msti dpt punye [jd DIEtition]{BMW xtau la mmpu bli ke x}

sori ye meninggalkan anda mlm tu sbb berchinta.. opss...
=(
sgt rasa bersalah

ida..xthn xde TV.. cane ni?

pphoenix said...

saya tahu apakah perasaan tidak ada tv selama empat tahun di tempat tinggal.

tak ada perasaan langsung
eheh :p

internet yang super laju lebih fun dari sebijik tv lah

sekian :)

idatazira said...

udeq:
haha.
jom jom swimming [dgn nada ajak2 ayam je ;p]
anda kan bz keje.
bile tu nk dtgnye.
wuwuwuwu

miki:
tq jan.
oww xpe.
mlm kjdian trs tdo, eleh I pun berchenta jugak masa tu, lalu tertidur setelah didodoikan.
[eh tteeettt ;p]
xpe2, tv tu xpenting.
mari menjadi tabah!!

farini:
ooo.
olo, tp kat cni dala tv pun tade, internet xberkuasa super.
so, kami dlm keadaan kurang fun jugak sbb tade tv.
sdg kesian dgn diri sendiri.
wuhu

hafizatulhuda said...

ida,nak jd tabah,gigih dan comel bersame..huhu

eyh,cane ko duk plaza balik ni??

erm,nanti if aku sesak2,le merempat ngan ko n apai juge..hehe

idatazira said...

hehhe.
boleh je boleh meh la cni xsesak pon boleh je lepak.
~.^

fee_da_fid said...

uh sgt comel la anda tanpa tv..kuang2...

nsb baik kn ad kwn semasa bekerja...weee

ak doakan ko dpt jd dietitian wpun xdpt beli BMW...xpe2...usaha lagi

idatazira said...

ttteeett.
ha'ah nasib baiklah beliau ada.
:)) gagagaghahaha
cik fida xmarah kan?

;p

anyways thanks fida.
doakan doakan, I aminkan.

idatazira.blogspot.com


I made this widget at MyFlashFetish.com.