The Sweet 17

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, July 12, 2009

kodai rokotok

kodai rokotok berbunyi scary bukan?

pada zaman dahulu, sekumpulan budak berkelah di reban kambing yang baru siap sambil makan buah-buahan yang diambil di lahulu. [sila tambah vocab ye kawan-kawan. lahulu = sebelah hulu ie macam grandpa's ochard dalam bahasa yang paling senang kamu nak faham].

hidup kanak-kanak yang super best tak ada masalah menyanyi-nyanyi lagu

"kodok ngorok rokotok-rokotok..."

reban kambing itu suci ok. belum dirasmikan oleh kambinglah. jadi, encik profesor yang turut join pada waktu kejadian mengukir "KODAI ROKOTOK" pada lantai reban tersebut yang dibuat daripada buluh.

pada zaman sekarang, separuh keahlian tiada di kampung lagi. along dah kawen. angah jauh. kaklong pun dah nak bertunang. encik profesor tak balik kampung selalu. only myself left. -sedihlah-

buah dekat lahulu pun mesti sedih. kodai rokotok? takyah cite lah. dan penuh najis kambing kot.

wuu. geng dah tak ada.

nak manggis nak manggis nak manggis.

wink wink ~.^

5 comments:

meo188 said...

sweet memories :)

miki said...

comel la anda smua..
ouch..
tacing la

adamafnan said...

aduya..sila la ponuhkan korem lik..
anda sbg presiden ok..

ahli sblh kanan ialah en adam afnan

nueeunlimited said...

kodok ngorok rokotok rokotok..
di tepi kali rikitik rikitik..
dia jatuh rokotok rokotok...
lalu mati rikitik rikitik..

huhu.. sgt touching lah entry ini. Igt x kite seme main sorok2 barang?? hadiah pemenang adlh lemang n smbal. kah3x....

idatazira said...

meo:
sweeeeeet gila xleh blah nih.
heheh

miki:
xtau apsal.
tibe2 rase yg paling chomel ialah yg menulis entri tersebut.
haha

along:
adam kalau nk join keahlian kono slalu blk kg.
hoho

kaklong:
aah.
treasure hunt.
bes tol la kan.
adoyai.
zmn dah berubah lah.
wuwuwu.

idatazira.blogspot.com


I made this widget at MyFlashFetish.com.