The Sweet 17

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, July 30, 2009

memasak dan sebagainya

assalamulaikum everybody. semoga saudara/i semua sihat sejahtera. [tak tahu kenapakah entri berbaur karangan surat tidak rasmi kanak-kanak sekolah. okeh, tak tak, saya akan tukar kepada format entri sekarang juga.]

uh tangan seperti gedik gedik ayam, maka perlu update blog.

recently, kami (Miki & I) sudah pandai sikit memasak. bukan berniat bongkak dan takbur membuat kenyataan sedemikian lah. ini cuma suntikan semangat untuk diri sendiri supaya rajin memasak ok. hari ini menu kami ialah nasi paprik. result adalah memberansangkan untuk first attempt. siryes bangga lah. PEACE!!

memasak dan wanita. oh, bagi saya, wanita yang vogue haruslah mempunyai ciri rajin memasak. rajin ok. bukan semata-mata pandai. kepandaian memasak akan muncul setelah rajin memasak. em siryes wanita kalau bangga tak pandai memasak adalah sangat pityful. kalau tak pandai tapi buat pengakuan tak pandai dengan penuh inferior dan rasa loser lebih bagus lah daripada berkokok eksyen gila takleh blah penuh bangga dengan membuat kenyataan "I memang tak reti masak".

"
perempuan belajar tinggi-tinggi pun ke dapur jugak".

kenapakah dengan word 'tinggi' dengan 'dapur'. dapur bukan something yang rendah atau low lah tahu.


* * * * *

okeh, sudah tak mahu mengulas lanjut tentang masakan dan dapur. sila tengok gambarajah tersebut:

saya namakan purse ini sebagai purse-kecil-chomchom @ PKCC
[macam tak ada nama lain lah bukan?]

petang tadi ada weekly meeting dengan Dr. Suzana. beliau bagi PKCC [wah wah wah macam klcc] as souvenir, beliau baru pulang dari Jakarta. PKCC chomel, macam Dr. Suzana jugak. weee :D

em em em baiklah. saya banyak kerja sekolah.

wink wink ~.^

3 comments:

meo188 said...

Gedik2 ayam?

Ni nak gedik2 kucing mengomen. huhuhu...

lelaki bujang pun g ke dapur. masak meggi sizzling... huhuhu :p

miki said...

lelaki bujang mmg rajin mkn megi.. nnt botak kepala..

perempuan bujang ke dapur msk nasi paprik..

br hevat

SyazAisyah said...

bestnye asek dpt souvenir dari dr suzana jek..best2!!

idatazira.blogspot.com


I made this widget at MyFlashFetish.com.