The Sweet 17

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, July 23, 2009

sambal udang Apai

hi people.

hari ini bermula dengan baik [
i.e. without heart attack when looking to the time I woke up] because I snoozed my phone only once, then boleh bangun dengan jayanya. PEACE!!

* * *

ohhhhhh my brain stucked once again to write this entry. most probably macam biasalah, like you don't know. tak boleh buat-buat tak tahu ok. mestilah sebab saya belum mandi.

* * *

the most important event hari ini ialah pergi ke pasar Chow Kit bersama Apai. otw to market, berlaku kemalangan jalan raya dengan dua ekor kucing gila entah kucing kurap kot gatal main kejar-kejar tengah jalan sampai eksiden langgar saya [nasib baik kau kucing, kalau orang, mungkin dah kena saman lah]. serious trauma tadi lah. hey melompat-lompat saidamunira di tengah jalan sebab ingatkan kucing sedang memburu tikus. serious tak boleh blah gebon sampai melompat ke udara di tengah jalan, nasib baik motor tak langgar saya. semua pasal kucing kurap tersebut. kucing tu berdarah tahu. darah kucing tu kena dekat seluar saya sebab dia langgar saya. goli den. em em tapi tak mengapa. taklah sehina mana sampai kena samak, bukan?

pergi ke pasar membeli udang. udang setengah kilogram berharga RM 5.50 pada waktu petang. walaupun begitu, udang masih segar. membeli udang sebab Apai craving dari semalam mahu makan sambal udang.

ini sambal udang Apai.

to make it short, sambal udang sedap.
dimakan bersama cabbage in coconut milk atau cabbage cook fat. [translation untuk housemate baru kami]

oh, tak faham?

recently saidamunira suka memberi tekanan kepada pembaca dengan membuat entri-entri kurang ilmiah yang sukar difahami.

currently, we [Jannah Miki & I] have a new housemate who is a foreigner from Iran. her name is Maryam. kakak Maryam. kami panggil beliau Ma-ye [ie Maryam dalam dialek Kelantan]. Maye sangat wangi, pakai mekap 24 jam okay. beliau mempunyai VAIO fuh cun gila rasa nak kidnap tapi tak boleh sebab nanti jadi kes polis. Maye nampaknya kaya raya. kalau pergi bilik beliau mesti dapat coklat atau biskut coklat. Maye banyak coklat. tapi...

tadi kami makan sambal udang tak ajak Maye pun. Maye lalu-lalang berkali-kali, tapi kami tak ajak sebab sambal udang Apai sedap sangat, kami makan pun tak cukup. em em. kami rasa tak apa kalau tak ajak Maye makan udang sebab Maye banyak makan coklat. kalau Maye makan coklat, makan udang, nanti cholesterol level Maye increase nanti, susah pulak. hee.

ok ok. tak boleh mengarut panjang.

last but not least, here I left Dr. Fawwaz's quote during my lecture today:

"It is good to find a good way to think"

sekian dulu.

wink wink ~.^

9 comments:

miki said...

terasa bsalah bila xajk Ma-ye mkn.. tp udang td xckp..bkn cik miki xnk ajk tau.. uhu...

ida, darah kucing bewarna merah kne dkt pant putih ida... wahahahaaa.. scary

nurulhuda said...

da abes mkn br nk trasa guilty..hehe biasela tu klu aku pn mesti mkn bg kyg dlu de extra br offer..hehe

ida, ko smbg msc ngn dr.szn ek.. all the best!!!

mosaic1809 said...

kot ye pun ajaklah..xelok buat mcm tu tau..kita kenalah ada budi bahasa..dia slalu bg korg coklat..xkanlah xle pelawa pun bukankah itu berkat..~

adamafnan said...

hurm..teruksnye kamu2 semua ya..
pandai mkn cekelet iran tp xmo bg mkn udang..
ish ish ish

jgn buek lagi hokkey

meo188 said...

sy duk mkn meggi je mlm nie :( sob sob sob

miki said...

cik miki xpenah mkn cekelat dia.. jd kurang bsalah sket.. ahakss...

mama adam.. nk kek keju.. [pkai bhsa mesia ah]... hihi

idatazira said...

keh keh keh.
err. btw sebenarnya belum mkn lg coklat tu.
ada lg atas ktl.
hehe.
die xmkn pedas kot.
;p

yela2 pasni ajak Maye mkn skali ah.

[Maye ada byk mknn tao. fridge besa pun dia boleh sumbat dlm bilik,, haa]

miki said...

ida... besfren awk nk g tgk konsert mlm ni...

idatazira said...

owww.
konset artis iran eh?
wuiyo.
anda xikut?
die ade ckp kat nyna ri2.
hoho

idatazira.blogspot.com


I made this widget at MyFlashFetish.com.