The Sweet 17

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, November 28, 2009

this is miracle

macam dah tak pandai saja buat entri. [eceh, padahal tipu sebab kejap lagi mesti entri jadi panjang, macam konon-konon ada miracle saja].

mari buat tak tau tentang entri yang wujud sebelum ini. maybe it came from my irrational lonely thought saja tu. tak penting dah. okay. [no gosip gosip heh kakak Miki my beloved roomate. ;p] - kesian betul sejak birthday dipanggil kakak. yelah, you kan dah 23 tahun, siap bapa dia bagi green light untuk kahwin. encik Daiki perlu beri perhatian serius nih. [eh, terulas secara berjela pula]

since encik Cessna requested itu ini berulang-ulang kali about my skincare attitude, saya rasa sudah masanya untuk insaf. [dengan memberi harapan. palsu tak palsu belum tahu lagi.] for the first step, saya akan berusaha gigih untuk melicinkan muka. [anda patut terharu ya encik]. em. tapi kan, I noticed long ago lagi lah, setiap kali saya membeli pencuci muka, toner dan moisturizer, akhlak berdisiplin memakai semua benda itu ini hanya berlaku pada minggu pertama. boleh jadi sampai minggu kedua. lepas tu, macam boleh buang saja kot benda itu semua. tapi saya tak buang pun. lebih baik sikit, saya simpan saja tak pakai. lepas tu, saya beli benda lain pula. maka selepas itu saya akan rajin semula. baiklah baiklah. kali ini perlu mempunyai akhlak istiqamah, demi masa depan dan demi insan tersayang. [eh? macam tak boleh blah saja jaga muka demi beliau. sungguh tak bersopan dengan muka sendiri.]

em, macam perlu bagi penjelasan kenapa hari raya aidiladha perlu cerita pasal misi melicinkan muka atas permintaan tersebut. sebabnya, semalam sempena hari raya aidiladha saya telah mula memakai produk Belina. yey. lepas ini berharap muka menjadi licin, licin macam muka kambing perhaps, sebab Belina kan susu kambing. tak mengapa kalau muka kambing menjadi idola, kambing tak ada jerawat tahu. tapi tak boleh contohi bau badan kambing. tak berakhlak macam tu. hey, sabun Belina wangi lah, tak macam bau kambing pun okay.

update raya sikit. semalam kan raya. [berapa kali tah nak inform, padahal orang semua well informed dah] jadi semalam makan saja dari pagi sampai malam. [ini pun semua orang dah tahu dan berunsur entri jadi panjang sebab isi tak penting] tapi sikit pun tak ada penyesalan seperti sikap-sikap lalu yang membuatkan saya nak masuk Biggest Loser tu. sebab semalam saya makan soto makan soto makan soto makan nasi himpit dengan kuah kacang dan nasi bersama lauk kurma daging saja. saya tak makan lemanglah semalam. maka, tak saiko mana pun. perut pun tak sakit, jadi itu bermakna saya tak makan sampai overdose. PEACE!! inilah yang kita mahukan. eat well, live well. exercise? oh, not so well yet rasanya.

emm, gambar raya takda. kenapa entah. macam semua orang pun asyik berbual sambil makan saja sampai tak lalu bergambar. penat saidamunira mendirikan tripod semalam. only Adib yang memberi perhatian terhadap tripod tersebut. the three-year-old Adib berkata "Ini macam teleskop! Adik nampak angkasa!". anyway, thank you Adib sebab memberi perhatian.

tapi hari ini ada gambar. walau pun bukan gambar human, tapi masih boleh menggambarkan suasana perayaan.

lihatlah gambar tersebut. tahukah ini gambar kek marble.

those are same cakes, adunan yang sama cuma menggunakan teknik pembakaran yang berbeza. the top one was baked in electric oven, while the bottom was baked using periuk ajaib emak. sekarang telah berasa periuk emak itu betul-betul ajaib. kamu tak rasa ajaib kah sebab kami bakar kek guna periuk? [Udeq, anda mungkin memerlukan periuk tersebut sebagai koleksi. boleh bawa pergi kondo baru nanti, buat kek, takyah beli oven dah. heheh.] Udeq terpaksa berasa terharu, sebab sepanjang membuat kek ini bersama along pagi tadi, saya sentiasa teringat beliau. Udeq dan kek macam kuku dengan ruas dah. eh macam salah. bukankah isi dengan kuku? yang ruas tu apa heh?

ha I told you, miracle. entri pun dah macam rambut Rapunzel. eh eh eh yey dah ingat. buku dengan ruas lah. bukan kuku.

selamat hari raya aidiladha semua :D

wink wink ~.^

5 comments:

nurulhuda said...

aku tak terpaksa , tp mmg terharu..
eh, ajaibnya periuk tuh!! tp xde browning effect la.. jd sy berharap anda mungkin boleh hadiahkan sy sebijik oven (xde jenama pn dah ckp terharu) bila sy membuat house warming nanti.. teringin lah nak ajak kamu2 semua dtg melawat :)

p/s: menanges karam singh walia dgr peribahasa ko tu, ni nak ulang kata2 dr.szn "BM SPM dpt bape ni??" hahaha :P

fee_da_fid said...

cik...mcm b'minat gak nk try belina tu.ko bl on9 ke cane?ak ad gak bc blog dia. jom sama2 melicinkn kulit

nura hilwa said...

cik feeda,

meh ke blog along ida roda..

ida roda,
jgn malas yer..aritu dah nmpk cantik skit kan..jijawat pun dah xmerah2..

idatazira said...

udeq:
haaaaaaaaaaaa btol2 mcm lecturer anda ni.
cis.
heheh.
btw, A1 okeh.
;p

fida:
jom jom.
pastu nnt anda ajak encik ikan pulak pakai eh.
bia beliau jd lebih kacak.
hoho

along:
wooo td kan toner tertumpah.
cm nak nangih yo tau tak.
sayang tol
heheh.
-emo.
;p

mikichann said...

udeQ.. nk ode pizza.. dh 2 mggu rs nk makan..
alamak.. x marbeles la.. pd entry kek marble cakp sal pizza lak..
mgkinkah periuk tersebut juga dpt membuat apam yg sedap??
cube lahhh

idatazira.blogspot.com


I made this widget at MyFlashFetish.com.