The Sweet 17

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, December 1, 2009

dah bulan Disember

exhausted. bukan tired lah.

petang tadi sebab emo, I went to Sungei Wang Plaza. bukan untuk membelanjakan wang sebanyak bersungai-sungai lah. tapi sebab berniat untuk meningkatkan aktiviti fizikal. [macam boleh blah niat tersebut.]. okay. tak mahu menipu pembaca, tak berhemahlah macam tu.

actually, sejak pagi telah berasa macam sangat tersedih sekali kerana berasa bosan dengan semua baju yang ada. ini termasuklah bersedih atas sebab baju nyamuk merah is black-listed. [by encik Cessna]. saya sedih sekali melihat baju itu dan seriously wonder apakah yang perlu dilakukan dengan baju itu. adakah patut dibuang dan sebagainya. tapi setelah membuat ayat sedih kepada encik Cessna sebab macam sayang sangat baju nyamuk tersebut, beliau bagi green light pulak pakai lah. haish. anyway thank you eh. tapi betul ni, rasa macam dah tak ada baju best pun nak pakai. :(

jadi, konon nak shopping baju until I drop petang tadi. tapi tak drop pun. macam tak best Sungei Wang tersebut. wang saya macam tak mahu mengalir dekat situ sebab semua baju macam tak berkenan, kecuali satu.

okay, saya cerita benda tak best. ok ok I knew it.

saya tak ada cerita best pun. oh btw, wana share something. I learnt a lesson yesterday. I found that hand sanitizer is very useful. of course, I am a hygiene freak lah konon, sebab lepas sakit mata hari tu, saya sentiasa bersama hand sanitizer. kejap-kejap nak pakai. kejap-kejap rasa tangan berkuman. but then, yesterday I got a new friend, Penny. she was doing a research to compare handwash & hand sanitizer. Penny told me, hand sanitizer does not kills 99.9% bacteria lah. nonsense tu. Penny kata, it only can reduce about half. but Penny kata, please be alert dengan active compund dalam sanitizer tu. kalau ada triclosan, it is carcinogenic. and oh, my hand sanitizer contains 0.2% triclosan. Penny kata lagi, kalau dekat US, any sanitizer yang ada triclosan kena band dah. tapi, if it is 0.2%, it is negligible lah, tapi janganlah pakai banyak-banyak dan terlampau kerap. tapi Penny kata, it is gooooood memakai hand sanitizer. nanti kurang lah mendapat selesema dan jangkitan-jangkitan lain juga.

.. and hand sanitizer memang sangat berjasa kepada saidamunira semalam after suatu kejadian super dahsyat dalam monorail. sebab kejadian semalam, saya mahu declare yang hand sanitizer is now in my best friend list. [kejadian dirahsiakan atas sebab-sebab tertentu]. it was super duper terrible experience on white monorail seat!

till pen meet paper again. macam entah apa-apa, sebab tulis blog mana pakai pen dan kertas pun.

em nak pesan sikit. siapa tak ada hand sanitizer, boleh pergi beli sekarang.

wink wink ~.^

4 comments:

mikichann said...

br nk ckp.. mn ade pen meet d paper.. oho..
=P

cik miki pon dpt info gak sal hand sanitizer.. pkai 4jam skali cam panadol gak eh? [kalau perlu]

nurulhuda said...

penny punya research mmg superblah!! hihi..
patutlah td tetibe ko missing in action kat blk nic tu, rupenye g menyopping.. sensorang je ke?? hoho

pphoenix said...

baru habis duit bli moisturizer dengan compact
dah takde duit nak bli hand sanitizer :D

idatazira said...

miki:
kalau rase cam kotor je xyahla tunggu 4jam.
ni dah main urine pastu tunggu 4 jam baru nak sanitize parah ah ;p

udeq:
ha'ah sensorang.
aku independent tau tak.
;p ;p

far. eh farini:
ala, sanitizer murah je.
sini tak sampai rm 3 pun dapat beli tao.
haa jgn nak ngelat eh.
pergi beli pergi pergilah

idatazira.blogspot.com


I made this widget at MyFlashFetish.com.