The Sweet 17

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, April 3, 2010

childhood memory

assalamualaikum semua.

some friends and even my soulmate [ehkkk] asked me what I wished for my coming birthday. the answer? ehm. piece of cake kot:-

barang kemas Habib Jewel satu. dua pun boleh. ;p
hey hey, Habib Jewel tengah sale tu sampai 2nd May lah. pergilah belikan satu. heeee. heeeehhhe. [I told you I am materialistic, didn't I?]

ha, itu jawapan ikhlas. tapi ini jawapan ikut skema:-


I just wish you pray for my goods, blessing and well being. nah, inilah jawapan yang schematic secara hyper.

* * *

actually, I wanted to tell you my childhood story. petang tadi hujan. lebat. sejuk. maka saya teringat suatu masa dulu ketika hujan.

Angah dan saya bermain permainan yang pelik sekali, which I bet, kamu semua tak pernah main permainan seperti ini. disebabkan hujan yang menyejukkan, kami main permainan yang bertajuk Kek Lapis.

cara bermain adalah seperti di bawah.

step 1: kami menyusun cushion di atas settee rotan di rumah atok. 2 layers of cushion.

step 2:
Angah baring atas cushion yang telah disusun tadi. kepala baring atas bantal.

step 3:
saya menyusun 1 layer cushion di atas badan Angah sampai kaki [tetapi kepala tak tutup] dan menselimutkan bahagian atas cushion, bagi nampak cantik kot.

step 4: saya baring atas cushion yang disusun atas Angah tadi. kepala di bahagian yang bertentangan dengan kepala Angah.

step 5:
saya menselimutkan diri sendiri dan menyusun bantal di atas badan hingga kaki saya. ok. dah siap. maka boleh tidur. tiada lagi kesejukan.

can you imagine it? somekind of mattress for Princess dalam cerita Princess and the Pea.

em, tapi Angah memang penyek kot masa tu. haha. anda bolehlah mencuba permainan ini tatkala hujan atau kesejukan. pakai sweater saja tak cukup thrill. tapi jika anda overweight atau obese, kalau sejuk, pergi pakai sweater atau selimut sajalah. jangan main permainan seperti ini. sebab dikhuatiri boleh menyebabkan orang yang bermain dengan anda mati lemas.

sebelum mengakhiri entri ini, saya menselitkan secebis gambar bersama adik-adik saya. which I think, gambar ini macam membuktikan kesopanan author, walaupun with her tiga-seringgit-face [up sikit, takkan seposen je].

okay, bye bye love.

wink wink ~.^

6 comments:

adamafnan said...

apsal xtau pun menan ni?
hurm..nak thrill kalo lotak apak kek layer paaaaling ateh..hehe

idatazira said...

mmg ah sbb tak main ngan along.
hoho

miki said...

dh penah dgr menan ni.. oho..
eh. .ni pakai lappy sape lak?

idatazira said...

laptop gue la.
kat umah kan ade Spongetop.

nurulhuda said...

eh ko nak a piece of cake jeek? mmm aku beli kek pisang sekeping kat cafe je la camtu..keh3 :P

idatazira said...

eh kene explain ke 'piece of cake'?
duh.
;p
em, ok je, asalkan kek pisang.
[inesen je bunyi]

idatazira.blogspot.com


I made this widget at MyFlashFetish.com.