The Sweet 17

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, November 22, 2008

cuti & makan-makan

assalamualaikum. sy tengah kenyang. bukan luar biasa pun kalau sy makan banyak, kan? kisah hidup sy memang banyak pasal makan. alhamdulillah. rezeki..

hari ini sy main game dari tengahari. emm,,semalam pagi-pagi lagi [bgn awal smlm, dlm 8.40 dah online] sy main game kat ym. encik undang ajak lawan. sy perlu tulis dekat blog ni sbb sy menang. PEACE!! [emm,,ada unsur eksyen kat situ] hari ni main game jd bibik. bestlah. tapi lama-lama macam bosan jugak. nasib baik petang ayah propose pergi pasar malam. uhhh..sudah lama xpergi pasar malam tahu.

pasar malam sudah pindah dekat belakang taman umah kak diyana. uh,,sy baru tahu lah. tadi dekat pasar malam beli yong tau fu & burger akak gemuk. [akak itu boleh jd patient sy lah] sy mahu beli jagung. tapi sy xjumpa akak jagung sebab sy xbiasa lagi dgn pasar dekat tempat itu lah. [agak keciwa sebab sy sangat sangap mahu makan jagung akak jagung itu].

lepas pergi pasar malam, kami membeli belah stok makanan untuk 4 pirana yg sedang bercuti. kami sedang membesar. jadi kami memerlukan makanan yg banyak. dalam 2 hari ini kami sudah habiskan 3 bungkus roti gardenia yang size jumbo plus 3 tin tuna. em,,hari ini kami beli 2 kotak air soya, 1 botol air peel fresh guava, yogurt flavour fruits of the forest & 1 tub eskem fevret sy, tropicana.

bila sampai rumah, makan burger. em em,,sedap. [tapi Carl's Jr lg hebat ok] burger itu sangat rich. [along mesti terliur..;p] telur sangat banyak. mayonis nak dekat 3 sudu makan. huihh..sodap. yong taufu, xsedap. sebab ada macam rasa plastik. belle cakap macam rasa petroleum. naima cakap rasa minyak tanah. munir cakap rasa minyak hitam. bagaimanakah mahu makan? ces..rugi..ada lagi dekat dapur tu. banyak lagi. kamu mahu?

emm...macam bosan sikitlah cuti. xtahu mahu buat apa. tp ok je. sy memang suka duduk diam-diam dekat rumah. belum ada tentatif program. bila mahu bersuka ria ni? uh uh.. duit menjadi batasan lah. cari duit rasa malas. sy memang suka duduk bersenang lenang sambil makan depan tv. insyaAllah, sampai masanya nanti sy akan jadi wanita yg berwawasan. jangan risau ok. sekarang sy mahu merasai nikmat ala-ala mem-baby-kan diri di rumah.

sy mahu makan eskem fevret. mahu? belilah sendiri. rm 5.99 je 1 tub. mampu kan?
[p/s: angah, sana ada eskem camni x? sorilah kalau terliur...eheh ;p]

wink wink ~.^

7 comments:

miki said...

xpnh pon cite dia..xde perkataan makanan.. ehmm..

adamafnan said...

uhuhu..bege akak gomok..best2..
bak 1..dah lamo xmkn..

idatazira said...

to miki:
eheh..rezeki woo..
xtaula.makan mmg nikmat kan..
tulah kn cite :P

to adam:
hoho..blkla kg.
eh,,tp adam xleh mkn pon kan..

nueeunlimited said...

hohoho...mkn n mkn lg. best tuh..sbt psl psr mlm???pe kato arini kito g psr mlm msjd tnh.huhu...ptg kang klu ghajin.tgg....jom adam.jom2...

idatazira said...

lah..dah mlm br baco ;p
hoho..
t later2 klu btl2 nk g roger eh.
hoho
mkn lg
mkn lg
mkn lg
yippie ;p

fee_da said...

makan..makan..makan..pe punye budak la...dh tau suke mkn..jgn lupo blajo msk kek umoh tu..ish...

idatazira said...

baik cik pidah :P

idatazira.blogspot.com


I made this widget at MyFlashFetish.com.