The Sweet 17

Daisypath Anniversary tickers

Friday, November 7, 2008

gebonkah

selamat sejahtera semua. sy sgt byk kisah. dlm byk-byk kisah hidup sy, sangat byk terkandung elemen gebon. ada sape-sape belum faham perkataan gebon itu? jika xfhm, mungkin akan faham selepas baca kisah si gebon ini.

sebenarnya, sy xnampak gebon pun externally. hanya org-org yg selalu berdamping dgn sy je tahu jika gebon sy itu telah diexternalkan. [huh huh..xmahu mengaku] walaupun gebon itu ada dlm diri sy, sy tetap rasa hidup sy gembira. gebon itu bukan penyebab kedukaan. gebon itu warna hidup.

the story: minggu ini sy start final xm. minggu ini sy ada 2 papers. sy tidak gebon sgt pun. bkn sbb sy perasan genius, memang TAK ah. sy xhebat pun. cuma sy dapat rasa, klu study pun, soalan xm itu mesti kurang ada kena-mengenanya dgn bhn bacaan sy. maka, study biasa2 je sudah. sy xmahu gebon. lepas paper hari rabu, sy keluar tgk high school musical 3 dgn si darling islami. saje2 keluar sbb mesti sgt bosan duduk kat bilik sorang2. kwn2 serumah iaitu siti rafidah [nah fida,, seperti yg dijanjikan aku bold name ko plus kale merah], aida & nyna pergi 'study week' kat hotel [aida,nyna, jgn amik ati i xbold name u]. uh uh uh.. yg ade eni n jaja. tp dorg msg2 duduk di dalam bilik saje. wuwuwu.. sy rs, sy perlukan terapi suka ria pada mlm tersebut plus makan besar. terasa sgt mual setelah jwb xm pada hari itu. pada mlm kejadian, seronok tahu. cuma pada waktu pulang itu kami gebon. [ini xboleh diceritakan. agak malu sbb sy dan islami mmg gebon masa nak balik..teeetttt..biarlah menjadi rahsia sy dan islami]. waktu balik standard je. sebelum 12 ok. awal tu. [ayat coverline,,uh uh]. emm,,seronok tgk hsm3. sebab jiwa. :D malangnya, sy xmampu menari macam mereka. koreografinya sgt dahsyat. peserta-peserta sehati berdansa pun mesti xmampu menari begitu. betul. xtipu. super hebat troy & gabriela menari waltz. [sy mahu bayangkan, siapa yg mampu menari sebegitu dgn sy??..gebon, ada hati nak menari sehebat itu!]

aik,,sy macam xgebon pun. ok, sebenarnya sy gebon masa xm petang td. sbb sy xbawak kalkulator. xtahu pun nak kena mengira-ngira pulak paper itu. encik Dr Fuad itu yg gebon keluarkan soalan sebegitu. nasib baiklah sy ni pandai coverline. sy terus mintak kalkulator budak cina sebelah sy. nasib dia bg pinjam. [eh,,macam xcukup gebon pun].

hmm..sy gebon sbb sy belum basuh baju sejak hari isnin. normally, sy basuh baju setiap hari. seperti yang selalu sy cakap dekat aida, sy basuh baju setiap hari untuk menambah keyakinan diri. bila basuh baju setiap hari, sy rasa waktu sy lebih lapang dan sangat berwawasan. PEACE!!. sebenarnya mahu pulang ke rumah lepas xm petang td, tp memandangkan baju belum dilaundry, sy xboleh pulang, unless pulang dengan gebon sebab terkenangkan baju-baju di dalam bakul itu.

sebenarnya mcm byk nak dikisahkan pada hari ini. tp sebab baju belum dibasuh, fikiran mcm jd lembab. memang sahlah membasuh baju akan menambahkan keyakinan diri. sy mesti basuh baju mlm ini jugak!! esok mahu pulang.

macam xcukup hebatlah kisah gebon ini. [yelah, gebon mane boleh cerita lebih-lebih,, malu tahu]. anyway, sy mahu taukidkan, semua org mesti ada ciri gebon masing-masing. kejadian gebon mmg xdapat dielakkan, since kita mempunyai hormon adrenalin dan noradrenalin. maha kaya tuhan yg menciptakan hidup kita. hidup sy gembira, walaupun mungkin tidak segembira ibu angkasawan negara. banyak suka berbanding duka. sy bahagia walau kadang-kadang sy berduka sendirian.

gebon itu mesti ada.

wink wink ~.^

10 comments:

miki said...

maaf ye cik ida.. sy duk di bilik aje.. mencari ketenangan.. haha..
pnjg betol kesah gebon anda.. agk mendapat bayangan ar mksd gebon itu.. ahahahaa....

CIK IDA.. MEMBASUH BAJU DAPAT MENINGKATKN KEYAKINAN DIRI...
sila pegi basuh baju

idatazira said...

uh uh..
baiklah..sy pergi basuh baju dgn yakin
tp skrg sejuk..:(
cik jaja tlg bshkan meh?
berdua lebih baik

amyfahmi said...

alamak
ko merahsiekan kisah kebegenon kite
aku lak da cite masalah gebon pd hari itu kt blog aku
sib bek aku kaber2 je
tanak cite panjang2
malu weh
haha
gebon...gebon

idatazira said...

uh uh..
kisah gebon.
malas nak type sbnanyeh.
pjg sgt kang.hoho

adamafnan said...

choooyyyy!!! pi basuh baju la..
kalu maleh lenkali boli la mesin basuh separa temetik..tp dapek yg fully temetik lai besh!! maka anda akan mrasa lebih berkeyakinan!! :-P

idatazira said...

dah basoh daa..
pakai sabun breeze kale purple.
wangi wooo ;p
xpyh msn bsh pon..
exercisela sikit..huu

fee_da said...

jasamu sekali lg dikenang..terasa glemer plak dr ni...
ksh gebon yg sgt la gebon...anda mmd seorg yg gebon.tidak dpt disgkl lg

idatazira said...

olo,,ckp org saje.
cikpuan siti rafidah pon gebon.
aku lupe nak tunjuk bukti2 gebon ko.
tgu aku blk eh..ehehe..
ada sesuatu yg nak ditunjukkan ;p
siyes nih

SyAhiRah LaLAla said...

haih. tak habis habis dengan ke'gebon'an. apa nak jadi ni? :P

idatazira said...

uh uh..
gebon ok wat..
tade mslh pon klu gebon2 comel.
heheh

idatazira.blogspot.com


I made this widget at MyFlashFetish.com.