The Sweet 17

Daisypath Anniversary tickers

Monday, September 21, 2009

colours of 1st Syawal 1430H continued

selamat hari raya semua.

untuk tatapan semua bagi menghayati hari raya pertama saya. [ceh bajet hot ;p] especially untuk tatapan angah di NZ dan along yang beraya di JB.

bagi mereka yang tak tahu, lepas family sebelah emak solat raya dan ke kubur, semua akan datang rumah kami. heh heh.

malas nak explain. semua faham kan, raya mestilah ceria dan gembira. marilah cekidout:

semua masih lagi sopan belum membuka chafing dish tersebut

di kala orang sibuk di ruang tamu, budak korie & hafi ni sibuk mintak air sarsi campur air oren campur eskem soda
[
like father like sons]
anak siapalah ini

inilah bapa kanak-kanak tersebut.
paknchu ini
see, muka semacam

makan nasi minyak, raya pun dapatlah, takyah tunggu kenduri kawen pun

lepas makan-makan, sesi duit raya
[
sedih betul tahun ni cuma mendapat duit raya ihsan wuwuwu sikit betol kau duit raya dapat :(( sob sob]

the cousins : anak-anak pak imam taniah taniah ;p
adila. da [eh di belakang ada cik kakcik nora, boleh terlindung juga wah ;p heheh] aya. banglang husni. syukry

scene wajib belakang rumah
ida. naima. belle. munir di belakang. kaklong ina
the best enterframe man of the day, abang rafiq
[
taniah taniah sungguh over di situ]

next, serbuan ke rumah pakchek pula untuk makan soetoe
[
sebut betul-betul soetoe ;p]
wush soto puan haziyah sodap woh

atok & makwan dah penat

dah pergi rumah pakchek, nak pergi rumah atok belah ayah
sebelum pergi haruslah mengambik gamba lagi

the family portrait
munir, nuneng yang dah kurus, ida, ayah, emak, belle, naima
[
beraya tanpa along, bang it, adam dan angah]
wuwuwuwu

scene: rumah atok belah ayah
the siblings yang tinggal
[
woh sampai naik gila sebab bosan kekeke]

rumah atok ada benda gantung-gantung ni woo jakun betul kami
[that gadis in pink so FAT lah bukan? - gemok akibbat makan kuih tart]


okay dah, lepas tu balik rumah semula

ini kamil & afif
[afif ini memang sah comel, afif lain tak berapa pasti comel lagi]
lalu pakteh meninggalkan anak-anak beliau yang baik dan comel ini sementara mereka berdating pergi beraya heheh

rumah jagaan kanak-kanak sementara ibu bapa mereka pergi dating beraya

woh. penat lah upload gambar sini. nanti upload dekat fb pula.

berhenti dulu. nak mandi sunat hari raya kedua. eh?

wink wink ~.^

3 comments:

adamafnan said...

soetoe..ahahaha terngiang2 di telingaku..ekekeke

da, lain kali tolong groom sket faremaq tuh, xsheshuai pakai tudung itam

nueeunlimited said...

aiyyok...
gamba sy plak yg ngah bagi wit ghaye tuh..
nmpk sgt la yg sy bnyk wit kan.wakakakakah...
dan sy jugak yg mmberi wit ehsan 2 kpd anda kan??kah3x...

parents2 yg jdikan umah ni tmpt jagaan kono di bagi motibasi nih..huhu

meo188 said...

manis2 gediks... huhuhuhu :p

idatazira.blogspot.com


I made this widget at MyFlashFetish.com.