The Sweet 17

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, March 23, 2010

ScarlieRenesmee tu nama kereta

assalamualaikum.

lately I felt so adult. :) see. adult, with a smile.

now, I can drive myself to places I wanted and needed to go. [not just I drive myself crazy] no more trains. no more reading novel in train as well. no more sleeping in train on Friday sampai tersesat pergi Pantai Dalam tapi sebenarnya nak pergi Seremban. ya ya, no more. it has only been two weeks of those no-mores. tetapi sudah merindui train KTM komuter yang dulunya dianggap tak seberapa. tapi sekarang terasa dia sangat berapa, oh. seriously. [naik train best wuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.]

bukan itu sahaja, this adult turut membasuh kereta dengan sendirinya sehingga bersih berkilat menggunakan sabun Sunlight. [oh confuse?] yes. itu memang jenama sabun pencuci pinggan mangkuk lah. tidak syak. tetapi, dibuat basuh kereta. dan kereta bukanlah pinggan mangkuk. nescaya kereta berkilat, macam pinggan mangkuk tu.

luckily,

I told Cessna. sibuk bercerita sebab bangga sangat basuh kereta sampai berkilat sampai Along mendakwa kereta dihantar basuh dekat kedai [underestimate, ceh]. sabun Sunlight tidak terkecuali. [heh, I report everything to him, biasalah. no secret :p]. makanya,

beliau telah memberi pendidikan penjagaan kenderaan:

"HAH sabun sunlight? kan untuk basuh pinggan? kerete bukan pinggan laaaah. JANGAN buat lagi, jangan ok? sabun sunlight tu boleh buat kereta berkarat. jangan."

makanya, si gadis bertanya;

"habis nak pakai sabun ape? ayah macam gune sabun showercream LUX je"

makanya lagi, beliau menjawab;

"LUX? eh LUX untuk mandi. pakai sabun pencuci kerete lah."

makanya lagi, si gadis terus cakap, langsung tak malu;

"okay. nanti belikan sabun basuh kerete. tq"



emmm. eh tiba-tiba kan entri ni macam panjang. kata dah adult tadiii. oklah. nak bye anda. nantilah sambung. btw, tajuk tu, boleh abaikanlah.

bye bye.

wink wink ~.^

5 comments:

fee_da_fid said...

aah penjagaan kereta yg salah ni makcik oi

adamafnan said...

eeee..payah la nak sobut
kalu namastee kan sonang

mikichann said...

ape ke hei letak name susah sampai xleh sebut ni..

nurulhuda said...

poo da lama tak mandi, ujan manjang(alasan plg mantap!! hihi) InsyaAllah minggu ni bagi poo mandi, basuh kat tempat ari tu not bad, rm7 je :)

idatazira said...

fida:
yelayela.
ini kete mak aku, so takpe, ko jagelah kete sendiri elok2 eh.
;p

along:
nickname-Scarl.

miki:
sbb menghayati Breaking Dawn punye pasalla ni

udeq:
slmt memandikan poo.
Scarl tanak mandi minggu ni

idatazira.blogspot.com


I made this widget at MyFlashFetish.com.