The Sweet 17

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, December 11, 2008

dahulu kala & sekarang

dahulu kala, kepala sy selalu berpeluh. jika tengok gambar dr baby sehingga xbaby lagi, rambut asik basah, sebab peluh. tengok pun macam busuk. [err...mungkin masa tu mmg busuk. MUNGKIN] sekarang, rambut sy wangilah. even kalau duduk sebelah tteeeett, dia kata sy bau syampu. tqtq :D

dahulu kala, sy bijak. memang dapat no 1 dalam kelas. even masa darjah 6 pun, sy dapat no 1 lagi. [emm..darjah 5 sy bodoh sikit. dapat no 2 & akhir tahun dapat no 5]. bila masuk form 1, sy gigil sket, sebab sy rasa semua orang dalam kelas sy bijak pandai [termasuklah encik afif & encik alang.. kita sama kelas masa form 1 ye]. bila sudah semakin membesar, sy macam tidak kisah langsung dapat nombor berapa. sekarang, sy rasa macam sy budak bijak lagi [uh, tp bukan genius ok]. tapi, bijak plus pemalas. lalu sy tidak kisah langsung dengan pointer yg nampak macam kurang bijak itu. biarlah. sy cuma mahu anak-anak yg bijak kelak. huh.

dahulu kala, sy rasa sy ganas sikit [walaupun lembik]. emm.. sy suka main robot & kenderaan. mungkin ini pengaruh angah. sy xada barbie doll. sy ada robot tranformers & motor. sampai sekarang simpan lagi. pernah sekali ada barbie di rumah [tp sy xtahu siapa punya], lalu sy mula minat menjahit. sy jahitkan baju kurung untuk barbie itu supaya dia lebih ayu. sekarang, sy rasa sy memang ladies. PEACE!! ;p. sy suka menjahit, sy suka high heels, sy suka baju-baju yg nampak wanita. tp suka jugak pakai sport shoes kalau jalan-jalan. xpe. sy tahu sy mahu jadi wanita sejati.


transformers sy kale putih. angah punya warna biru dah hilang

ni motor sy masa kecik-kecik

dahulu kala, sy orang penting. masa di tadika, ramai berebut mahu letak selipar mereka sebelah selipar sy. main dekat tadika pun, sy jadi watak utama, main kawen-kawen pun, sy mesti jd puteri yg kawen. sekarang, setelah kejadian dekat hospital pakar ampang puteri dgn si J yg sy sumpah dia jd peti ais, sy memang jd org penting jgk. sy sudah pegang watak jahat di mata Dr. S. mungkinlah. mungkin penting sikit je. watak antagonis. aduh :(

dahulu kala, cikgu sy kata, suatu hari nanti sy boleh jadi menteri. sekarang, sy xboleh jadilah.. haih,, sebenarnya sy xmahu pun cikgu.. sy mahu jadi datin. bling bling.. heh. ;p . sy mahu hidup yg aman, tenteram & bahagia. plus berwawasan. wah. hidup macam roda lah

wink wink ~.^

12 comments:

adamafnan said...

"hidup macam roda lah"

mmg la..ida roda..hehe

idatazira said...

wuuu...name glamer tu sulit tahu..
tgk,,dah xsulit lagi.huh

AFIF-SAN said...

saya bijak ke?
dulu saye bijak..
bijak belajar..
skarang sy lg bijak...
bijak cari mase ntuk pulang ke kampung..bijak tido..bijak kn?

SyAhiRah LaLAla said...

kamu sentiasa bijak la adik ;)
[pstt..saya pun mahu jadi datin juga!dan mahu hidup yang sempurna bersama suami kacak dari semua segi e.g kacak rupa kacak hati budi kacak harta oh oh oh,,dan anak-anak yang bijak juga. weee.]

idatazira said...

to afif:
bijakla, sbb ko same kelas ngan aku.;p
skrg pun ko masih bijak lg sbb tgh wat master kat UTP. kan techno tu,,bijak bijak..

to syera:
wuuuu...kite mmg bercite2 tinggi, kan?
heh heh

nueeunlimited said...

btl3x...ida roda. bru nk komen itu td.. da de org komen dlu.ahaks...

adamafnan said...

rambut e maghin mmg nmpk busuk..melekit..yekk..
ayah balik dr sek, "ayaaah, ida poluh"..haha

idatazira said...

to kaklong n along:
weee..
bocor rahsie woo

miki said...

datin.. rmbut cantek la peluh2 pun..

idatazira said...

olo..
xpe2. sy jd datin xfree hair ye :P

amy said...

datin aku pun nak jadi
hehe
tu kan cite2 kite besama
;p

idatazira said...

ye, betul betul.
kite berkongsi cite2.
yey..best best :D
hoho

idatazira.blogspot.com


I made this widget at MyFlashFetish.com.