The Sweet 17

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, December 25, 2008

program di dapur

sy baru lepas menggoreng setin sardin cap ayam brand ye puan-puan [cik dan encik juga]. PEACE!! bukan sebab emak tiada di rumah. sebab makyah [makyah @ cik gayah ialah dua pupu emak, merangkap jiran kami] mahu kenduri malam ini. jadi, emak busy.

adik-adikku, kalau makan makanan yg sy atau along masak, kalau xsedap pun mereka makan macam excited. entah apa-apa, kami pun xtahu kenapa. mungkin sebagai sokongan moral supaya kakak-kakak mereka rajin memasak. terima kasih adik-adik.

kawan-kawan semua, jangan xpercaya ok. hari ini sy memasak. pagi tadi pula sy menolong emak buat kuih koci untuk dibawa ke rumah makyah. sy tahu bungkus kuih koci, anda tahu kah? [eleh, mesti xtahu tuuu.. ;p]

bukan sy xreti memasaklah. sy tahu. cuma belum berapa pro. sy berazam mahu jadi seorang yg pandai memasak kelak [berwawasan, kan?]. nanti kalau sy sudah berumah tangga, bolehlah kamu semua datang bertandang rumah sy dan makan sedap-sedap. iaitu makan makanan yg sy masak. insyaAllah.

tapi kan, i prefer baking than cooking. sy suka buat kek atau cookies, tart etc. tapi bukan gulai ikan, kari daging atau sambal ayam. tapi, encik itu cakap, kalau macam tu, nanti hari-hari makanlah kek dengan biskut saje. eh. macam xlogik lah. jadi, i think, i have to love both cooking & baking. cooking untuk bagi keluarga sy kenyang, baking untuk bagi keluarga sy extra pleasing. he. [ke extra saturated fat??]

eh, emak sudah pulang dari rumah makyah lah. tadi emak hantar pulut kuning. eh eh,, makyah bagi lauk lah. see,, makyah baik tahu? sy mahu makan lah.

wink wink ~.^

8 comments:

adamafnan said...

kenduri apo? gumah baru yo?
wooo..mari2..mama adam ade pojek mau buek kek ceklet flourless..mesti sodap nie..slurrrppp

nueeunlimited said...

erm..saya pun mau pos program msk2 gak jap2 lg.nengok ye.hihi...mama adam??pe 2 kek flourless??brownies kah??

adamafnan said...

org tu ckp namo eh kek..dah buek..cam xjd..apo ntah yg salah..raso pun buleh la tp..
tp mkn copek muak la..gaso ceklat yo..

idatazira said...

cik gayah kenduri pindah umah.
hohooo.
asik buek kek yo.
makan byk telur & butter,
t skt jntung woo.
hoho..

nurulhuda said...

sokong2.. baking ni msk je oven, tggu then siap..
masak lauk ke kuih ke ke kacau sampai masak..keh3

AFIF-SAN said...

tetap xnak ckp anda pandai masak...
xpndai...xpandai..anda malas masak...

miki said...

saida munira & cerite2nya tntg makanan! xpenah abis..

idatazira said...

to udeq:
baking memang best kan?
nnt aku nak baking ayam dalam oven.
sume pun aku nak masuk dlm oven je.
heh heh

to afif:
ko tengokla nnt aku da kawen, rajin punye..

to miki:
family:friends:fun:FOOD:fabulous

dah letak siap2 kat bwh tajuk blog aku kan...
hoho

idatazira.blogspot.com


I made this widget at MyFlashFetish.com.