The Sweet 17

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, December 20, 2008

cerita diet

perihal perut sy, most updated version, fida cakap sy perut stokin size XXL. PEACE!! uhhhh.. tipulah kalau kata sy makan banyak pun tapi xgemuk. [hey kamu,,pernah tengok ke perut sy?] walaupun Indeks Jisim Tubuh sy memang <20 kg/m2, sy gemuk jugak. kalau tengok laterally, kan sy memang tebal..

tadi pergi 3 weddings. pakai baju kebaya, mula-mula pakai ok, dah sampai rumah kedua, rasa mahu makan jugak, akhirnya,, rasakan. kena kawal pernafasan hasilnya. kamu kan memang tahu, walaupun nasi dekat wedding itu diambil 1 scoop, kalorinya banyak mana? total fat? saturated fat? nama pun nasi minyak. memanglah makan nasi dengan minyak.

even belajar dietetics, jangan harap mahu kawal semua makanan yg dimakan. memang betul pun kalau kami makan seangkatan dengan coursemates, kalori makanan itu akan dipersoalkan... [...lalu ditelan] sudah. xboleh tulis lebih-lebih. silap-silap, nanti xada orang mahu dengar cakap kami lah.

perempuan selalunya sibuk mahu diet. bukan perempuan saje ok. kdg2 lelaki pun. hari tu tengok dekat tv, seorang lelaki kacak [entah sape2 lah, sy xkenal], cakap pasal diet dia yg sudah turunkan berat dia dalam 10 kg dalam tempoh yg singkat. macam ni lah dia cakap "em,,i get my carbo from vegetables like green vegetable, cabbage.. & i take protein. carbo like mee & rice, i just take them once in a while. maybe once in a month or twice" - lebih kuranglah. tapi itulah point nya. ok. amalkanlah Diet Atkin itu. later, kau sakit buah pinggang & sakit jantung.

macam akan jadi lebih panjang ni. stop dulu. mahu sambung berangan berjalan dengan high heels bersama seorang encik sambil diarakkan dengan kompang. sebab tadi baru terdengar bunyi kompang. rasa mahu kawen. hah hah. xadelah. sila realistik ok. ok. ok. em,, kalau mahu berdiet dengan lebih sihat, sila rujuk program diet bersama amy. [sy memang bagus dalam mempromosikan ape2 pun]

wink wink ~.^

4 comments:

fee_da said...

aduh ida. jgn la mrh. ak reverse blk.."sy mmg xtau saiz perut ida..mgkn perut sy lbh bsr dr perut dia, atau perutnye xpenah mengembang even mkn ns 2 pinggn penuh"..pueh hati ekau...haha.

Nien@khairina said...

tengok laterally..ahaha..memang ah rse nye..sume org akn jd tebal2 jep kalo pndg dr sudut itu..hee~~

miki said...

sy sgt stuju dgn ayt.. bhwa kosmet.. mahupun rumet atau housemet.. walopon belajar sal pemakanan ni.. satu hape pon xleh nk kawal..

makan!!makan!!makan!!
hrp2 fud suplly negara kte xkn ade mslh

idatazira said...

to fida:
oit. aku xmarah pon.
eheh.
perasan la tu igt org mrh die. ;p

to nyna:
xla nyna.
ade org nmpk nipis tahu..
xcaye?
cth t'dkt: fida & jaja. haaa

to miki:
yey.
makan itu nikmat.
ya Allah. jgn tarik nikmat itu.
[yey,,minyak da trn rege blk,, nnt beras boleh trn rege n bleh mkn byk2 lg......
hoho

idatazira.blogspot.com


I made this widget at MyFlashFetish.com.