The Sweet 17

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, December 16, 2008

my hobby is reading. question mark.

sementara men-download Kyle XY, sy mula terasa mahu post entri ini.

hari ini 3 kali sy tertidur dengan tidak sengaja. tapi cuma less than 15 minutes per session. it's not SLEEPs but only NAPs ok. tak ada sebab lain yg boleh buat sy tertidur macam itu. cuma READING. kalau sy membaca, sy memang akan tertidur. tak tahulah kenapa mata sy akan jadi kelat kalau sy membaca.

uh uh. mesti islami rasa pelik kenapa sy membaca. dan mesti dia rasa lagi pelik sebab sy membaca novel. excuse me. sy tidak membaca novel cinta. PEACE!! jauh sekali novel bahasa Melayu. [bunyi macam bongkak]. eh, betullah. novel Konserto Terakhir pun sy tidak baca masa tingkatan 5 dulu. apa lagi novel Bukit Kepong. tapi, Jungle of Hope, walaupun dalam bahasa Inggeris, sy tidak baca juga. sy cuma baca novel The Pearl untuk jawab SPM dulu. The Pearl best tahu. sy ambil keputusan belajar sendiri daripada ambil tahu pasal Jungle of Hope. Jungle of Hope, entah. macam xsesuai sebab cerita pasal getah & padi dalam bahasa Inggeris pulak. jadi, xpayah baca.

sy baca novel Narnia. kejap-kejap rasa macam bosan. tapi sy sangat curious nak tahu. itu yg sy layan jugak. sudah usha set novel itu semalam. harga jauh lebih murah daripada 1 set buku Medical Nutrition Therapy yg jauh lagi nipis. super mahal. kertas over tebal. [Malaysian Dietitian Association xpatut letak harga 5 buku nipis RM 100. cis cisss.. ] em..tapi, setelah sy bagitahu farini, dia cakap dia menyesal beli Narnia sebab xbest. [em em.. sy pertimbangkan maklumat itu juga].

farini lagi. dia ada tunjuk gambar koleksi novel The Clique kepunyaan dia semalam. wuuu.. tengok macam best plus hebat. lalu sy rasa macam mahu berhobikan membaca. dulu xlekat langsung aura hobi membaca novel islami. walaupun sangat selalu di-drag oleh islami mahupun syera ke Kinokuniya atau MPH kalau dating dengan mereka, sy selalu akan jadi blur dan xtahu apa nak di-consider dengan buku-buku yg ada dekat situ. [darlings, lepas ni if aku follow korang ke kedai buku, aku akan penuh dengan perasaan ok].

kalau dari dulu hobi sy membaca, mungkin dah jadi lebih bijak dari sekarang, kan? hobi sy mengumpul setem. zaman sekarang, hobi itu sudah tiada masa depan. sy mahu rajin membacalah.

eh, melampau pulak lembapnye nak download Kyle ni.

wink wink ~.^

7 comments:

pphoenix said...

er haha
popular popular
.
.
.
.
.
.
hoh gile populariti rpenye sy
:p

idatazira said...

sy memang suka bg orang lebih popular drpd diri sy.
hah hah

fee_da said...

wehuu...suke reading ke?sukar dipercayai..ahahksss

nurulhuda said...

ckp pasal MNT, aku pon tak tau di manekah letaknye MNT aku
kene geledah blk brg2..hehe
sile tgk entri t'baru aku..
bkn psl indon.. tak sempat lg nak wat entri indon

idatazira said...

to feeda:
em..ko ni,tlgla bg aku smgt nak buat hobi yg berfaedah ni.
membaca jambatan ilmu. tahu?

to udeq:
amboi.
taulah die dah master sume MNT tu.
sepah2 je ye...
hoh

amy said...

ok
aku memang tekejut
ahaha

MNT?
mnt tu ape?
huwarghhhh

idatazira said...

heheh.
tengok.
MNT mmg sume org pun trauma.
kan?

idatazira.blogspot.com


I made this widget at MyFlashFetish.com.