The Sweet 17

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, March 8, 2009

carcosa & my sunday

assalamualaikum.

kasi kecoh satu dunia, semalam sy pergi Carcosa Seri Negara Hotel. overall, my impression is "Majestic!"

sebab jadi bertuah dijemput ke program Nestle tersebut, jadi, kami yg gila kuasa tentulah xmelepaskan peluang. Nestle launch produk terbaru, Nan 1 Pro, ie susu yg ditambah probiotics, specially formulated untuk infant yg lahir melalui C-section.

kawan2 wanita, janganlah bercita2 untuk melahirkan babies anda secara C-section. sebab, spontaneous vaginal delivery through birth canal adalah bagus. [maknanya kalau xada komplikasi lain lah kan, kalau saja2 mengada nak C-section, itu memang xbagus, ok]. babies boleh increase immune system kalau lahir secara normal. kalau C-section, babies lahir secara sangat suci murni dan sterile, so, xada kuman, immune system pun low.

so, susu baru tersebut akan tolong increase immune system babies yg lahir secara suci murni tersebutlah. selalunya premature babies. bila prem, mama babies tersebut pun sometimes still xada susu, so, kira susu Nestle yg baru ini adalah susu yg the best lah.


* * * * *


ok. habis cerita secara ilmiah.

actually, sy telah cakap dekat aida, sy telah menjadi Cinderella dan Belle dalam Beauty & the Beast masa dekat Carcosa.

tangga heading to The Marquee (tempat berlangsungnya program tersebut) adalah sangat fuhyo. red carpet dengan candle di tepi setiap anak tangga. sy menjadi Cinderella semasa sy keluar dari The Marquee untuk solat maghrib. i was in a rush, in high heels. high heels tidak tercabut pun, cuma sedikit macam mahu tergolek. mungkin kalau sy pakai glass shoes, sebelah kasut boleh tercicir.

tangga untuk ke surau adalah sangat seiras dengan tangga dalam Beauty & the Beast. dua tangga yg bercantum di tengah, di mana Belle berpegang tangan dengan Beast. when i was walking down the stairs, i wasnt hoping for Beast lah of course. heh heh.

* * * * *

siang tadi masa balik, sy telah date dengan diri sendiri ke MidValley. cadangan jaja untuk tangkap muat any guys di MidValley was totally rejected. haha. [tq for your 'brilliant ideas' anyway ;p]

dapat shopping dengan aman seorang diri, i bought a handbag. oh. sangat falling in love dengan handbag tersebut, menjadikan 1 of the items in my wishlistsss is checked! PEACE!!

sudah 3 orang mencadangkan untuk sy expose my wishlist. rasanya sy masih belum mahu expose.

i was so happy today. sebab supposely xboleh dating. tapi jadi boleh. [:D wee.]

i love people around me and i love my life. alhamdulillah.

salam maulidurrasul.

wink wink ~.^

3 comments:

mikichann hepi said...

ahakss.. xleh trime eh idea i yg agak2 bernas tu.. msti sbb kurang bidan terjun sbg ahli detim free kot..

AFIF-SAN said...

pelik lah ayat2 ko tu..
neway, lame xupdate blog sebab bz..
baru balik dari holiday..
jgn jeles....

idatazira said...

miki:
heheh.
sy tade skil tgkap muatlah.
lgpun memikirkan status bukan single kan, jadi terus insaf!
hohoho

afif:
ayat yg mane pelik encik afif?
asik g oliday je.
xaci btol.
ole2 xpenah ade plak tu.
ces

idatazira.blogspot.com


I made this widget at MyFlashFetish.com.