The Sweet 17

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, March 17, 2009

my olfactory

sekarang sudah close dengan bedtime. beliau berpesan, sila jangan lagha ketika membuat kerja sekolah. tapi, apakan daya. saidamunira insan yg lemah. uh.


ada benda mahu catatkan tentang my olfactory system, ie sistem menghidu ini.

sometimes sy memang ada masalah hidung. caused by allergic rhinitis (resdung). masalah tersebut menjadikan deria bau terganggu dan bila makan, sy kurang dapat menikmati makanan tersebut. tapi, everything is upside down, sebab walaupun kenikmatan makan compromised sikit, tapi masih boleh telan makanan dengan super hebat.

deria bau juga akan trigger my memories.

1. bau pencuci lantai dekat HKL membuatkan sy teringat atok masa beliau di wad orthopedic bersempena atok potong kaki sebab kanser dulu. macam ngerilah bila teringat kaki atok yg sudah dipotong tersebut.

2. bau sabun lux sofkiss menyebabkan sy teringat memori di HUKM semester lepas. [
sebab kan sudah bagitahu, semester lepas sy pakai sabun itu]

3. bau sunsilk warna hijau mengingatkan sy masa zaman form 3, cikgu anisah dan wardina safiyyah.

4. bau roti butterscotch mengingatkan kepada aktiviti mencuci tingkap rumah tahun lepas. sebab selingan cuci tingkap, kami makan roti butterscotch.

5. paling xtahan, bau sabun palmolive warna hijau mengingatkan sy kepada maggots daripada bahagian ttteeeettt seekor kambing biri2. sebab masa kecil2 dulu, sy tengok makwan merawat kambing yg mengalami infection, makwan basuh dengan sabun palmolive.

yg ini lain sikit.

lagu starlight mengingatkan sy kepada negeri terengganu. sebab 2 years ago, pergi terengganu dan radio asyik keluar lagu starlight yg sangat jiwa tersebut. oh. sy sangat suka.

mahu jadi sleeping beauty. [
ingat ada prince boleh kiss kamu pagi esok kah? memang TAK ah]

bye.

wink wink ~.^

6 comments:

AFIF-SAN said...

mungkin bau shokubutsu yang super harum tu boleh mengingatkan anda kat saye....saye kan harum..

fee_da said...

mslh hidung anda menyebabkn suara anda seperti sengau2 sket..btol x???adakah sy seorg je yg perasan?hehe

mikichann said...

hikhik.. ye ke fid? kalo hdg prob.. suara ida sengau eh.. nk take note r pasni

idatazira said...

afif:
apehal.
sy tidak menghidu mahu pun mencium anda.
so, anda tade kaitan ngan shokubutsu.
wek.

fida:
hoh.
yeke sengau?
cessss.

miki:
silela take note.
klu betul sengau, inform me eh.
nnt blk nk beli ubat balikla..
:'( wuwu

fee_da said...

haha...tp cm kiut je suara sengau2 ko 2..xde effect pape lah.

idatazira said...

ele.
sudahlah anda.
amik ati kononla tu..
hohhhh.,
;p

idatazira.blogspot.com


I made this widget at MyFlashFetish.com.