The Sweet 17

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, April 14, 2009

1st year: memasak

macam biasa. membuka spongetop dan terjumpa gambar2 zaman dahulu. lepas tengok, rasa macam sangat kecewa dengan muka sekarang yg sudah tak innocent tanpa jerawat macam dulu.

ini gambar 1st year, masa lab for subject principle of food preparation. ini lab meat, poultry and shellfish. lab ok. bukan kelas memasak. haha. hahaha lagi. hahaha lagi sikit. tengok muka semua orang. udeq sekarang nampak lebih muda kot. sebab specs sudah tukar. islami, oh. now u look better darling. rasa macam dulu kamu lebih chubby. aiza, of course lah sekarang lebih anggun jelita. ttteeettt. yelah. kan sekarang make up xmiss. dan sy sangat bermuka tembam dari dahulu sehingga sekarang. PEACE!!


tunjuk bakat sikit. ok. nampak ada bakat memerah santan. tapi rasanya bakat menjahit lebih superior. em. apron yg sy pakai sy jahit sendiri. sy ada jahit another 1, white apron. tapi yg white apron fully-hand-made. nasib baik apron untuk lab saje. kalau tidak, sy pasti akan letak ropol-ropol sikit kasi comel. sama macam sarung bantal sy.


lepas sudah masak dan present hasil & data daripada uji kaji yg sudah dibuat, mestilah dimakan. part ini sy suka. hehe.


oh. bila dikenang-kenang, kami xada ambil gambar masa 2nd year. masa projek catering, jual kuih raya.sangat best tahu jual kuih raya. tapi sangat penat. kumpulan sy jual almond london. kumpulan lain jual tart nanas [group jaja miki ke?], maruku [group nyna, fida & aeda], biskut nestum [group eni], cornflakes coklat ke group kamu udeq?. heh. sangat syok berjalan sampai ke kedai dekat dengan lorong haji taib masa bulan puasa, dan encik faidzal kodeng [group leader sy] telah digoda oleh maknyah. haha. [em. tipu kot tu. heh]

bila tengok gambar ini, mahu berazam jadi wanita yg rajin dan pandai memasak untuk suami & anak-anak kelak. [ehem. ;p]. kalau belum genius di dapur xmengapa lah. nanti sy akan asah bakat dan meluaskan pengetahuan memasak selain tahu masak kicap sahaja.

sudah semester 8 pun sekarang. haih. akan bye bye xlama lagi. wuwuwu.

oklah. mahu mandi. kejap lagi akan lunch bersama tteeettt dan pulang ke rah.


wink wink ~.^

6 comments:

noorhuda_msk said...

oit cik udeq rakusnyer ko makan...
hehehehe
besh2 time nih..asal lepas lab je makan..kan berbaloi...hheheheheh

adamafnan said...

kengkunun blaja msk..tp blk umah xponah msk pun..

mikichann said...

ahaks.. igtkan tanak blk..

betol la kitorg buat tat.. tp xbest la.. hukhuk..

anda nmpk lebih remaja dlm gmbr tersebut.... ahaks..

fee_da said...

walla...kenapa dgn wajah semua org. nmpk sgt innocent la...muda remaja lak 2...

idatazira said...

madi:
memang berbaloi kah?
ish.
xjugak.
takut nak rebut mkn ngan dak chinese.
heh.

along:
ces.
statement ni tipu ye.
ish. ish.

miki:
ya.
kuih tart gulung tersebut sgt mencabar bukan?
heheh.
eceh. skrg dah xremaja ke.
diskaun la 22 thn pn kire remaja, boleh?

fida:
inesen gila tahu.
tergelak aku nengok muke sume org.
heheh.
wajah makin matang nmpknye.
ehem.

nurulhuda said...

haha.. aku mmg kuat mkn dulu n skang.. hehe.. haiza cam total make over je skang..hehehe

idatazira.blogspot.com


I made this widget at MyFlashFetish.com.