The Sweet 17

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, April 29, 2009

in wonderland

assalamualaikum.

sy bukan bosan. tapi blur. mahu tengok movie, nanti ada orang saiko lagi. erk. [?? ;p]

entri ini berkait rapat dengan miki & fida.

ok. mari make over rumah ini di alam fantasi. [a.k.a. berangan jom?]


lokasi: no 16-3 plaza rah, jln raja abdullah, kg baru, KL. [yg best tapi belum sampai tahap superb]


1. buang katil goldilocks tiga biji dalam master bedroom. sy mahu tukar dengan katil king size untuk sy dan beliau. [jadi, feeda & aeda boleh pindah rumah lah. ;p]. bedsheet & comforter yg 100% cotton sponsored by along.

2. tiga bijik wardrobes pun perlu dibuang. kasik clear. especially wardrobe yg dekat depan katil sy ni. [siapa punya wardrobe lah? ;p]. sy mahu letak sony bravia lcd plasma 40 inci. plus dengan home theatre set. tv ini untuk beliau tengok bola kah? emm. xtahu lagi. bakal dipertimbangkan.

3. dekat dengan area wardrobe aeda, sy mahu letak meja solek. sebab situ ada soket. jadi, dekat situ senang sy mahu guna hair dryer. emm. tapi kalau tukar letak meja solek dekat dengan pintu masuk bilik [dekat area katil sy sekarang], jadi dekat soket tersebut boleh letak peti ais mini. senang malam2 kalau haus atau penat, bukak peti ais kejap minum air sejuk ke, makan ais krim baskin robin ke.

4. ok. wardrobe. xpayah letak dalam master bedroom ni. semak sangat lah nanti. wardrobe kami ialah di bilik miki & nyna. [jadi, both of u pun boleh pindah. ;p haha]. area katil nyna jadi tempat baju beliau. area miki jadi tempat baju sy. tapi kan, macam membazirlah. bilik tersebut boleh dijadikan bilik anak2. emm. xbolehlah. jadi, sy guna idea fida. kita simpan baju dalam dinding. ada button khas, bila tekan, wall-wardrobe tersebut akan terbuka. nak lagi hebat, tekan button je, keluar siap2 dah baju yg mahu dipakai. uhhh.

5. eni pun boleh pindah juga. bilik tersebut cadangnya mahu dijadikan wardrobe kasut. em. dilengkapi dengan thirsty hippo. jadi, kasut xakan berkulat.

6. di dapur ada 2-doors fridge yg berwarna merah. dilengkapi dengan lcd screen. isi dalam fridge tersebut adalah macam fridge Oggy dalam Oggy & the Coakcroaches.

7. dapur untuk memasak adalah dapur convection. xpakai api2. bahaya. siap boleh baring2 dekat atas dapur tersebut, macam dalam iklan tv tu.

8. sebab sy kan suka baking, jadi, dekat dapur ada oven. ehem. oven will be sponsored by pasangan bahagia riny & moshitta. [;p hohoho]

9. alat mencuci, macam biasalah. mesin basuh automatik je. emm. tapi xada mesin basuh pinggan lah. sy akan basuh pinggan secara manual. barulah nampak berwawasan.

10. oh. iron & iron board will be sponsored by afif. iron tersebut mestilah yg dilengkapi dengan spray + steam iron. iron board xboleh yg kecil. mesti yg besar ok.

11. tv dekat luar cuma sony bravia lcd plasma 29 inci sajek. dekat luar xboleh lebih2. nanti orang kata menunjuk2 pulak. kecik2 je cukup.

12. mm. meja study dekat hall, belum fikir lagi mahu tukar dengan apa. nanti kita mintak eric leong tolong make over.

13. oklah. rumah tu kira settle lepas panggil eric. sekarang swimming pool. swimming pool pun akan ada button ajaib. bila tekan, automatically akan bertukar jadi ice skating rink.

14. blogger yg belum tersenarai dekat atas, bolehlah fikir barang2 atau perabot yg perlu anda sponsor untuk sy nanti, ok?

15. ohhhh. lupa. kehidupan turut dilengkapi dengan BMW 325i sebijik pun jadilah.



ini cuma berangan kecil-kecilan. emm. xmahu berangan lagilah. sudah penat. haha.

wink wink ~.^

10 comments:

farini-yg-pc-masih-rosak said...

walaupun mcm x brape paham kenapa tah nak membina rumah impian kat rumah yg tgh diduduk skrg smbl menghalau rakan sebaya tp layan je.

oven? ehe. yg kecik buat bakar roti jek buleh?

awal2 macam bleh terima pakai ar. tetibe swimming pool tuka jadik skating rink? ok imagination ran wild.

haha

adamafnan said...

hmmm..dapek nak byg sbb xponah poi umah ni..

tp ado ketinggalan lah..mesin pengering bj..so bj xyah jomo..baru la canggih

selain oven buleh boli bread maker..memang cnggih la..dlm BM tu leh buek donut, jem...

mikichann said...

ntahnyo.. umah kocik cenggini.. nk letak pool kek mano..

teraso sgt angan2 tu.. kalo kto poei umah ida.. dpt tgk 29" jo.. baek xpayah.. pocah bilik nnt lotak yg 40" campor home theare skalik..

lotak la kek dopan.. xdonyo org ckp blagak.. hakhak..

dio ckp laei.. kalo dia bwk BM.. sbb tinted.. kalo hon 2kali tu.. tau la sapo yg bwk tu.. jd kenkawan.. kalo keto kecik anda di hon 2kali oleh BMW.. paham2 la yo sapo yg punyo keto tu.. uhuksss..

p/s: make sure yg 40" ado.. nk poei tmpg nengok bola jugak.. br gempak ado home theater skalik..

idatazira said...

riny:
heheh.
kan dah kate, button ajaib.
;p
ni kan berangan kecil2an,
tula lokasi dia kat rah ni je.
woho.

along:
oh.
xnak ah pki dryer.
ghusak baju.
[baju dahlah mahal] hohoho.

o. bread maker?
bulehla.
boli an sebijik, eh?
pakej ngan comforter set.

miki:
haih.
pool ajaib kat tmpt pool bwh tula jugak.
nak dtg tgk bola?
emm.
nnt kita psg lcd projector jela, eh?
tgk kat dinding.
;p

pon pon.[hon BMW tinted]

kekeke.

Katijah said...

berangan rupenye!
ceh...

kan best kalau ape yg anda pikir tu bleh divisualisasikan...huhuuh!

dah mcm ade 1 iklan tu...

mikichann said...

ceh.. kolas LCD je..
xbest lgsg..
jauh kualiti tu.. dgn son bravia ni..

xpatut

nueeunlimited said...

ehem..anda mmg ratu anganan. sungguh tggi imaginasi anda. tapi, bukan kah bilik kecik cam blk jaga kat dapor rah tuh leh renovate jadikan bilik laundry yg dilengkapi peralatan moden. kat pintu de suiz tok ubah suhu blk jd normal. bla kuar, jadikan suhu lbh tgg tok baju2 mengering. ehehehe.... pui!! asik la brangan x hengat

idatazira said...

kt:
emm.
buleh saje divisualisasikan.
gunakan the power of imagination.
hehh

miki:
kolas? apakah kolas?
yelah yelah.
t kite tgk tv ramai2 dlm master bedroom eh?
nak ke?
;p

kaklong:
oh.
lupo lak.
tu bkn bilik jaga, itu dah jd stor.

hehhe.
aah kan.
xdimanfaatkan lak suis heater nih kpd heater multitasking.
huiii.
bagus gak cdgn nihh.
xsia2 poie robotic camp.
hoho

nurulhuda said...

ida, nanti aku sponsor swimming sut hehehehe beli 2 pieces punye sbb yg skang ni cam begitula remaja jd anda perlukan swimming sut yg lebey adult look..hehe =P

idatazira said...

em em.
best best swimming suit
swimming suit kapel, eh?

yelah, kan adiah kawen,
mstla melibatkan faedah kpd suami isteri.

;p

hoh. demand.

idatazira.blogspot.com


I made this widget at MyFlashFetish.com.