The Sweet 17

Daisypath Anniversary tickers

Friday, April 3, 2009

TIME is priceless

alwaqt ka as-saif. lam yaqto'u qat'uka. [eh? main bantai je entah betul entah tidaklah tu]

maknanya, masa ibarat pedang. kalau xpotong dia, dia potong kamu. [eh? main bantai lagi nampaknya]

* * *

time is priceless, tapi sendiri pun macam xsedar diri dan asyik buang masa.

sudahlah xsedar diri sendiri yg memang suka men-tua-kan diri dengan masa yg terbazir, lepas tu, pergi disalahkan teknologi yg menjadikan diri yg tidak sedar diri tersebut melaghakan diri.

[eh? emosional nampak?]

ces. buang masa memang hobi sy selain blogging. haha.

moral of the story, kamu semua jangan buang masa, masa itu emas, kalau buang masa, kamu ibarat buang emaslah. [eh? tapi emas xmacam masa, emas boleh dibeli dan dijual lah]

so, bye bye.

*konon sudah insaf*


wink wink ~.^

4 comments:

miki pelik said...

cik said.. nk buat camne.. dr hobi kumpul setem dh beralih ke blogging.. jd.. kite kne blogging.. ahakss..

tp hobi utk ms terluang.. bukan luangkan masa..

camno ni?

siti said...

oh..oh ak mcm org yg tergolong suke m'bazir ms lah..xbgs btol la org zmn skng ni, slhkn teknologi lak 2.

mari insaf beramai-ramai

mikichann said...

xbukak laptop..xleh wat keja..
bukak laptop.. xwat kije..

mmmmm... tulis tgn la..

idatazira said...

miki:

laptop xbersalah.
itu main point di sini.
hehe

fida:
keinsafan tu macam sukar dicapailah bukan?
heh.

oh, dunia yg semakin mencabar.

idatazira.blogspot.com


I made this widget at MyFlashFetish.com.