The Sweet 17

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, December 2, 2009

healthy lifestyle

update blog kejap.


what a day.

pagi-pagi sampai ke sekolah, walaupun lambat 10 minit. mommy [ie Dr Suzana] suruh pergi biostat course at 8.30 am. but I was 10 minutes late, unfortunately terserempak dengan mommy tengah jalan. mommy pesan, pergi course tu harini, jangan tak pergi, esok pun pergi jugak, biar anak mommy jadi cerdik. [hiperbola sikit bagi excited, padahal Dr tak ada cakap macam tu pun]. setelah berlalu agak jauh lah, mommy panggil saya. lalu bertanya "Saida, you bangun lambat e? sembap je mata." ..

aa.
aa.
aa.
[ini membawa maksud saidamunira ternganga-nganga. serious hodoh lah macam tu.]
huih tak terkata you. serious menusuk kalbu. rasa macam nak cakap, saya dah bangun awal daripada biasa. tapi tak terkata. what to do. habislah saham jatuh. sebab 10 minit lambat je. itulah. malang tak berbau. tapi it's okay. Dr Suzana comel juga di hati saya.

maka, saya memasang azam. heh. penuh semangat ni. azam tersebut berbunyi begini: "saidamunira akan memakai spectacles kalau pergi sekolah pada waktu pagi!!" tak sanggup dah macam ini. Hasnan datang lagi lambat banyak tapi saham tak pernah jatuh pun. sob sob. saya perlu jadi cemerlang lah begini bukan? baiklah, saya cuba.

macam mahu menaip panjang lagi tapi penat. okaylah semua. saya mahu mencurahkan kasih sayang kepada kaki. kaki saya sengal. petang tadi, Udeq, Miki & I pergi jog dekat Tasik Titiwangsa.

tak susah pun kalau nak bersenam. 30 minit sehari, bukan lama sangat pun. tadi saya kuat semangat, jog non-stop keliling tasik [tapi shorcut sikit ;p] dengan membayangkan lima perkara penting ni:

1. aiskrim pulut yang saya makan
2. result machine TANITA semalam yang kata berat saya sekarang 45.6 kg, fat 26.9%, BMR 1040 kcal [ini seriously menjengkelkan tahu, urgh]
3. blood pressure saya hari ini yang low ie 102/58 mmHg, ceh langsung tak cool
4. perut dan biseps yang dah flabby-flabby ni [irritating tahu tak?]
5. dan encik Cessna. eh macam gedik ayam lah.

ok, dah. sekian.

AMALKANLAH GAYA HIDUP YANG SIHAT. GAYA HIDUP YANG SIHAT BUKAN SETAKAT BERSENAM, MALAH PERLU BUAT KERJA SEKOLAH WAKTU MALAM, BUKAN UPDATE BLOG SAJA.

ini betul-betul sekian. bye bye.

wink wink ~.^

3 comments:

nurulhuda said...

mari berjogging lagi hari ni ye :)

fee_da_fid said...

bgs2 mengamalkn gy hdp sht..apsl x g swiming dh?

mikichann said...

swimim xberpeloh..
swimim cume membuatkan diri rs spti nk demam.. hoho

idatazira.blogspot.com


I made this widget at MyFlashFetish.com.