The Sweet 17

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, December 17, 2009

this is long

when I woke up yesterday morning, I thought my day will turn gloomy since everyone is not around. MikiJajan & Hasnan pulang ke kampung halaman kerana ada sesi temuduga SPA. and I assumed Islami too will not be around at office. it was gloomy for real then. worse, internet connection at the problematic office tu memang kadangkala macam mentally retarded, even by using cable. surely takyah hope for wireless connection lah. sebab akan buat saya rasa macam nak lari dari Malaysia dan pergi ke negara luar yang maju. tapi itu adalah fantasi semata. takkan sebab nak bermain internet pun nak lari ke luar negara. lainlah kalau berniat mahu mencarikan fulltext journal untuk Lai Kuan. ehem.

eh macam dah malas ni. nak pergi mandi cepat ni.

i went out with angah before 2pm. arrived at Time Square, started to join the long queue for movie tickets. Twilight Newmoon at 3.20 pm, 5.00 pm. we already expected that we will not going to get that movie. maka, ketika sedang membeli tiket, kakak kaunter tiket terus cakap "Twilight 3.20 dah takde tiket ye adik comel, pukul 5 ada, adik comel nak beli tiket pukul 5 tak?" [sungguh comel kakak tersebut kalau dia cakap macam itu, bukan?]

eh malas nak panjang sangat nanti terbagi tekanan kepada pembaca. lalu we decided not to buy any movie ticket. lalu pergi ke kedai buku Borders. ada banyak Twilight series. dan saya terjatuh cinta dengan novel itu sebab dia cantik berkali-kali memandangnya. tetapi alangkah malangnya kerana kami berdua tak dapat mencari keseronokan sendiri di Time Square yang macam apa entah escalator pun sepah sana sepah sini penat nak jalan tahukah?

maka, around 3pm, kami queue lagi untuk beli tiket. this time, nak pasrah, nak tengok pukul 5. tapi masih berharap ada tiket yang reserved, tapi tuannya tak jadi datang beli tiket. at the counter, angah terus bertanya, "moonlight ada?" siryes beliau tanya Moonlight, bukan Twilight.[eh cerita ni macam detail sangat, penat taip dah ni].

so, we got the 3.20 pm tickets. strategic seats. and of course berasa sangat terharu dengan kebijaksanaan adik beradik dan mendapat tiket Moonlight. oh tak kelakar kah? cerita itu bukan moonlight, tapi Twilight New Moon.

eh siryes macam apa entah, terus jadi tak berwawasan ni. ingatkan nak pergi office cepat.

macam tak habis lagi cerita, tapi dahlah. saya sakit betis akibat berjalan semalam, maka tak boleh tulis panjang. nanti betis tambah sakit.

I'm going home today, and my backpack is super duper heavy, because I dumped everything inside it. you can find many things inside my magic bag, including oreo biscuit. tetapi sekarang saya akan buang tabiat membawa bekalan biskut oreo tersebut sebab I'm getting FAT now. this is a 46kg girl, filled with 27% fat inside her body. hari ini, I will left my tumbler juga, for the sake of my calf. betis ini sakit secara serious sebab semalam saya telah memikul beban beg ajaib ini ke Times Square sehingga malam. luckily only my calf yang menjadi mangsa, bukan patah tulang belakang ke apa. kalau tak, nanti tak ada siapa mahu kahwin dengan gadis si bongkok tiga. dahlah gemuk berlemak.

sekian dulu dari gadis gemuk. eh semalam gadis gemuk membeli novel cantik tersebut. :D

wink wink ~.^

6 comments:

pphoenix said...

ok boleh dump bekalan oreo tersebut kepada farini skrg :D

fee_da_fid said...

too long..letih baca...

best x new moon tu?

nura hilwa said...

xheran la si Dr tu ejo KOBAU k-o ko, b-a-au bau...hwa hwa hwa

idatazira said...

farini:
takpelah, pergi beli sendiri.
jauh sangat nak dump oreo kat anda.
hehhe

fida:
best sangat :D

along:
dio ka gebon.
keh keh

mikichann said...

asal xde review pon sal muvi.. org ckp xbest ar..
wolf x lwn vampire pon....

nurulhuda said...

huhu.. aku ingat nk dtg menjenguk korg tp sbb ko sorg je de make cancellah.. next week eik.. :)

idatazira.blogspot.com


I made this widget at MyFlashFetish.com.