The Sweet 17

Daisypath Anniversary tickers

Monday, January 12, 2009

isi perut

oh, sy mahu bagitahu isi perut sy. memandangkan belum sampai 4 hours from my last meal, maka masih isi perut lah. PEACE!!

aauum. harimau baru saja makan daging ayam. makan satay. yey. ini satay sempena pasar malam hari isnin. jadinya, purata kekerapan makan satay untuk bulan ini adalah ~1/7. seminggu sekali. bagus bagus.

1st: makan satay masa celebrate munir.
2nd: angah beli satay sempena pasar malam hari sabtu.
3rd: emak beli satay sempena pasar malam hari isnin.

rajin sungguh makan satay lah. ini semua mungkin sebab angah lagi. sungguh kasihan lah dia. em em. xpe2. beliau pun sudah mahu pulang xlama lagi. so, bagi dia makan puas2 lah.

satay xbagus makan selalu. kalau satay ayam, nanti termakan dengan kulit ayam. [eh eh,, "ter" kah?]. lagi satu, satay itu kan dibakar, lalu menjadi karsinogenik. boleh jadi sebab kanser.

oh, lagi, maktik pula datang petang tadi bawa putu bambu pula. see,, rezeki sempena pasar malam hari isnin lagi.

amboi amboi. isi perut dia penuh memanjang. isi perut kereta xhengat pulak. adoi. minyak kereta sudah habislah. wuu

wink wink ~.^

9 comments:

AFIF-SAN said...

best sgt la tu mkn2??
msti perut tu dah memboyot seperti ibu mengandung..kih..kih..

farini said...
This comment has been removed by the author.
miki said...

tgk.. ida msti cite pasal kebagusan malaysia yg kaya ngan makanan.. ni den banggo jd anak mesia cam bangbil ni..

idatazira said...

afif:
ih.
mana anda tahu?
belum2 memboyotlah. masih comel. ehhhe

miki:
mstila. Malaysia is food paradise tahu :D
bangbil tade kaitan pun tapi. ;p

SyAhiRah LaLAla said...

takpe. kamu makan satay pun takde efek pertambahan berat badan pun kot. so takde la masalah kot. tapi org kata kalau nak neutralizekn balik kena makan timun tu ek? betulkah? apa rasionalnya? scientific explanation plz cik dietition :D

idatazira said...

syera:

neutralize.. tade2..
tade efek neutralize pun darling.
kalau makan satay, kita tend mkn protein je kan..
xbagus,, xbalance,, so, kenala ada fiber jgk., makan ngan ketupat jgk.
lg 1,, timun tu pun ada vitamin2, including vit C, so, bleh bantu penyerapan ferum drpd protein yg kita mkn :D

ok. paham?

fee_da said...

ya Allah budak..memanjang makan.adush..xpo la asl ekau bhgio

AFIF-SAN said...

owh..yeke tu sebabnyer...
igtkan timun tu lawan kpd carbon2 hasil dari pembakaran daging ayam tu..jadi pemikiran seorg engineer dgn seorg dietition xsame eh??

idatazira said...

fida:
sebab tula aku dijodohkan dgn cos diet. haha

afif:
aah. memang xsame pun.
pemikiran dietitian cenderung kepada reaksi biokimia dlm badan.
sekian harap maklum. heh

idatazira.blogspot.com


I made this widget at MyFlashFetish.com.