The Sweet 17

Daisypath Anniversary tickers

Friday, January 9, 2009

kisah hari ini

mari catatkan kisah hari ini.

bangun pukul 5.52 a.m. [alarm sy memang di set dengan nombor2 di hujungnya bukan '5' atau '0']. memang sakit hati dengar alarm.

lalu pergilah kerja di pagi hari. dan bekerja dengan riang kerana sangat mahu masa berlalu dengan cepat. hari ini kan hari jumaat. sy sangat happy lah. lagipun, sy memang lahir hari jumaat :D

sudah sampai, berjalan di bilik mayat. [tiap2 hari pun sy lalu di bilik mayat. berjalan seorang diri di tengah2 laluan bilik pengurusan jenazah Islam & bukan Islam. eh, xbaik ke lalu dekat tempat macam tu tiap2 hari ha?]

lalu bekerja,, bekerja,, berlari naik tangga sampai tingkat 8 tahu? busuk betul white coat, peluh seminggu. hoh. dan bekerja lagi..
**mahu cerita sikit. tadi pergi NICU (ICU utk babies). ada budak kecik (2 years old) itu paralyse seumur hidup sebab kecuaian bondanya. sangat kasihan. sudah setahun budak itu duduk ICU, sebab kalau balik rumah, dia macam xboleh hidup. nauzubillah..

tengahari, murah rezeki. yey. ada orang belanja KFC. [err.. kena boikot kan? tapi, orang sudah belanja, xmahu membazirlah. kasihan dengan orang yg belanja itu].

sungguhpun telah dapat KFC percuma, sempena hari jumaat, kami kena makan besar. so, sy menjadi driver hari ini, pergi ke A&W. [A&W xmasuk dalam list boikot kan? :D wee]. sy makan chicken sandwich, fries & float. wah. ditambah dengan ayam KFC. otw pulang dr A&W, eksiden sikit. tapi cik kenari merah tidak cedera pun. alhamdulillah... iih. gebonlah.

petang, bekerja lagi dan bekerja. [Ya Allah, kurniakanlah aku kesihatan yg baik. amin. xmahulah sakit macam patient dekat CCU itu.. xmahu..]

masa yg dinanti2, sudah pukul 5 p.m. wahh. wah wah. gembira! sy ada program tahu. [tapi lalu lagi di tengah2 bilik pengurusan jenazah Islam & bukan Islam again. baunya? bau mayatlah of course.]

dan program berjalan. tteeeettt. [ini program lepas kerja. kan hari ini hari jumaat :D. heee... tteeeettt]

oh. program itu habis lambat pulak. terlambat lah. heh. pulang ke rumah sudah pukul 8.

ok, sekarang masa sila bergerak dengan slow. xmahu hari Isnin lah.

wink wink ~.^

9 comments:

fee_da said...

eh org 1st bg komen lah...seronok dgr kisah pekerjaan anda...ditambah dgn mknn yg sntiasa dikeliling anda...sgt bhgia je mcm..bukan mcm ak kt sini...pg collect data then terus pulang..sgt beretika je...huhu

adamafnan said...

pg2 ado pocong x?
eeee...takut..

nueeunlimited said...

best la kije anda...leh jmpe memcm org. tp, kalo sy hri2 lalu d blk myt i2... mau pucat muka ditoreh x brdrh gtu.ahaks...

nurulhuda said...

ida, korg da start tagging ek?? ktrg kat jb last week wat opd next week ni maybe pg opd, ptg ipd.. ade 2 org dak cine USM gak.. kat HSAJB ni byk gdm & ftt & chilhood obesity.. huhu kes2 yg jrg jumpe kat hukm, ala2 cuak gak ktrg.. nway aku br update sikit je blog.. br dapat tenet

idatazira said...

to feeda:
bahagia lagila setakat ni ha.... alhamdulillah.
buat tesis sgt beretika,,tp xpe,, hidup xbape nak rutin, kurang bosan tahu.
slmt buat tesis eh :D

to along:
tado2 pocong..
setakat nih baru nampak mayat bungkus dlm plastik itam n dape bau2 yo.

to kaklong:
hahah. kalau mahu lalu tempat lain pun buleh.
tapi syg kasut lah,, nnt tapak copek haus. jao....

to udeq:
mmg ah. terasa kes2 kat HUKM xbombastic langsung pun ade.
macam2 ada dalam dunia ini...
hee

amy said...

teetttt tooottt teeettt
dating tak abis2
haihhhh

weh
aku busan gile keje
wpun tak la bz mane, tp menyampah laaa
aaaaaaaa
rase nak jerit kuat2 tiap kali alarm bunyi

idatazira said...

hee. jgn jeles ok.
heeee..
aah.
bilala nak abes nih..
xsaba btolla

AFIF-SAN said...

44 kali lalu bilik mayat, nanti ade yang ikut..saye xtahu....
hati-hati shj lah!

idatazira said...

encik afif,
btol ke?
ish.
nnt jd macam Tru calling plak.
scary lah

idatazira.blogspot.com


I made this widget at MyFlashFetish.com.