The Sweet 17

Daisypath Anniversary tickers

Friday, January 2, 2009

tahniah tahniah!!

silalah jemput baca entri dedikasi sempena tahun baru ini.

tahniah saidamunira, sebab pagi tadi bangun pukul 5.45 a.m.. tahniah lagi kerana bangun pagi terus mandi.

tahniah saidamunira, kerana hari ini sampai paling awal antara 4 orang yg practical dekat Hospital Tuanku Jaafar Seremban. tahniah sebab ayah yg hantarkan pagi ini, bukan sebab sy xreti memandu lah. tapi both parents ada meeting hari ini ok.

tahniah lagi sebab perasan. ingat kamu boleh lepak-lepak sempena orientasi hari ini? maaflah. pukul 11 a.m. sudah naik wad medikal. lalu, dengan bertuahnya saidamunira telah dapat pesakit pun. terus kena bagi kaunseling on the spot pula. tahniah sebab lidah kelu plus gebon. [pesakit tersebut berpangkat adik lelaki, lahir pada tahun 1988, tapi sakit gout]

emm.. x tahniah lah sebab kafetaria tutup. [berkabung kot,, tuanku jaafar kan mangkat hari tu]. eh, tapi, tahniah lah sebab lunch dekat Seremban Parade, makan McD. tahniah tahniah.

tahniah lagi kepada beliau sebab perasan boleh menggoyang kaki pada sesi petang. ambillah kamu, dapat 2 cases petang tadi. geng biha & huimei dapat 1 case saje, baby 3 bulan. tahniah lah jugak kpd mereka. tapi, lebih tahniah kepada geng saida & yenyen sebab perasan lah dapat 1 saje patient pakej lengkap macam biasa.. tapi rupa-rupanya dapat 2 cases ye. lagi 1 biliary obstruction, cachexic. dengan gebonnya, kali kedua sy kena membebel kapada patient dengan xbersedia. tahniah tahniah.

ok. lain kali, jangan ingat hari pertama kamu boleh goyang kaki lah.

tahniah sebab dietitian suruh hafalkan semua product enteral punya nombor ajaib. kalori, CHO, protein, fat. tahniah sebab bekerja sampai pukul 5.20 p.m. hari ini, memang berdedikasi lah dapat clinical training dekat HTJS. [aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrggggghhhhh!!!]

ucapan tahniah terakhir kepada adik sy iaitu encik munir sebab dapat result PMR yg bagus. dapat kenduri sate malam ini. tahniah, makan banyak, macam tiger. aaaaum.

tahniah sebab membaca entri ini. ok, sudah penatlah. mahu tidur.

wink wink ~.^

10 comments:

nueeunlimited said...

oho..tahniah krana wat entry nih slps kekenyangan mkn sate d kdi Zul n mee yg x mamak d kdi cik meni.kih3x...thniah3x...

adamafnan said...

bapo punyo byk tahniah.. :-P
tahniah la sbb mkn xajak adam.. 8-(

pphoenix said...

ok keje dietitian mmg cuma membebel saja kah?

amy said...

hahaha
taniah

gyler bz 1st day korang
taniah2

Nien@khairina said...

tahniah..
sebab anda memberi sepenuh komitmen pada pekerjaan anda..
satu pencapaian yg bagus 4 da beginning of new year..
tahniah sa'ida..

idatazira said...

to kaklong:
hahah.
ketika kekenyangan, kdg2 perasaan mahu post entri.
mari makan lagi nanti..

to along:
ucapan tahniah kan sumber inspirasi.
hoho, capo suh xbalik kg.
wuu. btw, adam bkn leh kunyah sate pun lah. ;p

to riny:
agak begitulah.
basic nya, mesti mempunyai kata2 yg indah tersusun serta gemalai yg mampu memujuk pesakit mengikut kata2 anda.
lagi 1, main kalkulator, kalau mahu cepat, sila hafal semua sifir, sbg cth paling ringkas, sifir gandaan 75.

to amy:
kan? memang sesuai mendapat a big bunch of conratsss, kan?

to nyna:
sepenuh komitmen apenye nyna.
di kala bekerja, hempon vibrate berkali2, lalu jiwa pun xtenang, fikiran sudah berada di rumah already, tapi encik pesakit masih di depan mata.
oh, sungguh susah utk memberi komitmen sepenuhnya lah.

fee_da said...

adush bnyknye tahniah...penat ak bc...

idatazira said...

fida,,
btw tahniah sbb membaca.
haha

haiza-leen said...

kitorsng kt hosp tengku ampuan afzan lagi tahniah sebab dari mendaftar sampai sekarang asyik melepak jek (sampai dah boring dok saje sampai ada orang tertido baca MNT-paham2 je la sape yang dimaksudkan)...tp kes tuk case write up dh dapat...

jangan jeles

idatazira said...

hahah.
tahniah lah lagi.
xjeleslah of course :P

idatazira.blogspot.com


I made this widget at MyFlashFetish.com.