The Sweet 17

Daisypath Anniversary tickers

Friday, January 23, 2009

miss independent

sungguh independent hari ini. kan sudah bagitahu, hari ini sy cuti. em. xsangka pulak cuti hari ini sangat memberangsangkan.

sy memang berniat cuti utk pergi ofis kolej. [UKM hutang sy RM500+ ok]. jadi, sy memang mahukan duit sy balik. tapi belum dapat pun. lecehlah sebab xduduk main camp. apa2 hal pun mereka kata "itu awak kena uruskan dekat Bangi". [wei, sy xtahu menahu hal dekat Bangi lah!]

ingatkan mahu drive ke KL. tapi, mengenangkan hari ini start cuti CNY, terbayang highway yg akan jammed menjelang petang. jadi, sy naik kenderaan awam. terasa diri sangat tabahlah sebab uruskan macam2 hal seorang diri. i'm miss independent. miss ok. bukan mrs.

hari yg penuh pengisian, xsangka pergi CIMB jumpa fida & jaja. pergi faculty pulak, jumpa nyna & aida. wah wah. kita semua memang berjodoh hari ini. PEACE!!. :D tengahari lunch dekat kedai daun [kedai makan fevret sy dekat Kg.Baru]. sebab sy miss independent, jadi, sy dating dengan fida.

lepas makan, sy melawat bilik kesayangan sy dekat rah. ewah, aida sudah ambil katil goldilocks sy nampaknya. juga my wardrobe, n my desk. hoho. share ramai2 ok. sy izinkan. huuu. oh, tengahari, sy sempat nap dekat katil sy around 15 minutes. tidur atas katil itu memang boleh sleep well tahu.

lepas bangun tidur, pergi chowkit kejap, beli tudung. otw, terserempak dengan madi pulak. [see, sy berjodoh dengan semua orang hari ini]. fida hasut sy beli tudung ekin. lepas itu, sy pulanglah. tapi kan, masa balik, komuter buat hal. sungguh xsangka, perjalanan dari KL ke rumah sy boleh jadi sampai 4 jam lebih. komuter punya pasal. ditambah dengan pengalaman naik komuter macam duduk dalam sauna. ekon rosak. damn it lah.

malam pulak, ada makan2 dekat rumah sebab esok angah sudah mahu pulang. diet malam ini ialah diet high protein. ada lauk gulai ayam, kari kambing, ikan tenggiri masak asam, sambal sotong, sambal ikan bilis. kalah diet high protein utk patient on hemodialysis tahu.

alhamdulillah. hidup sy masih dikelilingi nikmat. miss independent kena belajar jadi betul2 independent lah.

wink wink ~.^

5 comments:

AFIF-SAN said...

keh3...kdg2 bertuah...
kdg2 malang...
tapi anda mmg indie..
cume xdgr lagu indie saje..

Nien@khairina said...

huhu..seb bek sempat jupe ida kt fac..blik rah umah kosong aje..xsempat borak pnjg2..nnt2 dtg laa rah lg..

faiza said...

ida..i kompius neh..status u mmg da tkr miss ke?clarify kn jap..lalink u ade lg kn?hehe sx skale jd indie mmg besh!!
lg 1,pki ke tdg ekin?kalu u pki jdk comel,i'l follow hehe...

amy said...

eh. nape ko cuti ye? x ci

weh..yuran ko ptptn da tolak ke? ko kne yuran bp eh sem ni?

idatazira said...

afif:
mmgla. kang kalau sy asik bertuah saje,, anda jeles pulak. ;p

nyna:
hoho... amboi2. tu pun dah lama dah lepak kat rah, smpai sempat tido2 dgn fida. korang shopping lame sgt ;p

pekja:
kikiki...miss mase g KL ri2 je sbb g sorang2;p
pki,,, cambest gak la pki tudg tuuu. :D psni nak bli lagila.. jom2 follow

is:
aku cuti sbb aku mntak cuti. die bagi plak. hehe.
aa..ptptn da tolak trs. die tolak yrn rah. yrn pgjian dlm 400+ je rsnye.
yrn rah 1k die tolak duit pt aku. tu yg kene setelkan ri2

idatazira.blogspot.com


I made this widget at MyFlashFetish.com.