The Sweet 17

Daisypath Anniversary tickers

Monday, February 23, 2009

my siblings

faremaq . belle . bangteh . along . ida . angah


ini adalah barisan anak2 encik johari dan puan halimah. [comel kan, even dari belakang?]

sekarang adalah berperasaan bosan duduk di rumah sebab xdapat main saidina. kalau main saidina, kami sudah fix huruf tertentu untuk setiap orang:

huruf A: along punya. along sudah kawen, jadi xselalu main saidina lagi. along sekarang sudah tidak update blog adam lagi. . heh. nasib baik beliau selalu send video & gambar adam.
along semakin tembam. ;p

huruf B: bangteh punya. walaupun beliau baru form 4, xtahu kenapa kakak beliau ini tetap panggil beliau bangteh. beliau semakin hitam sekarang sebab asyik main hoki. semalam ayah belikan kayu hoki baru dengan shinpads. asik main saje beliau. bola petanque pun beliau angkut balik asrama.

huruf C: angah punya. [stands for "Cengkok"] cengkok adalah terminologi orang kampung macam kami untuk sejenis haiwan seakan monyet kot. haha. oh, barang makanan beliau sekotak masih belum dipos oleh ayah. emak suruh tulis surat masukkan dalam kotak tersebut untuk dipos. oh, rasanya xperlu kot. macam klasik je bagi surat. ym kan ada.

huruf D: belle punya. [stands for "Dabila", tapi nama beliau adalah nabila]. budak ini juga semakin hitam sebab main netball. di samping itu, kadang2 beliau kena marah sebab kawan beliau asik telefon. kalau telefon rumah ringing, konfem adalah kawan beliau. tahun ini beliau upsr.

huruf E: sy punyalah. Eda punya. heh. beliau masih ingat saat2 angah menjadi bankrap disebabkan mendapat keputusan maju 16 petak. hahahaha.

huruf F: naima punya. [stands for Faremaq, nama glamour beliau dalam versi bahasa Filipina]. haha. budak hitam ini sekarang semakin imun duduk di asrama. beliau menumpang populariti sy di sekolah sebab cikgu anisah sudah kenal beliau sebab kakak beliau ini yg juga murid kesayangan cikgu anisah. bukankah sangat bertuah?


hoho. ayah dan emak mesti rasa bahagia bila kami bermain bersama. sebab kami adalah anak2 yg macam nerd sebab tidak keluar rumah selain pergi rumah atok kalau waktu cuti. aktiviti semasa cuti selalunya diisi dengan main saidina dari pagi sampai malam.

kami juga adalah kedekut. sebab kami xakan bagi orang lain main boardgames kami selain cousin kami iaitu nueeunlimited. [anda patut rasa bertuah. heh heh]

uh. mungkin sedang merindui anda semua. agak bosan cuma ada belle di rumah ini. nak main pun xada masa.

wink wink ~.^

8 comments:

AFIF-SAN said...

bagus la sek men saidina jek...
boleh menyebabkan perasaan tamak tau??keke....

p/s: antara 6 org tu, org no.5 dari kiri paling xcomel..sekian...

mikichann said...

seronoknye.. siblings dia ramai..

Nien@khairina said...

sy pun suke men saidina..pling best bile tahap beli hotel tuu..oh..terase kaya jep..hoho..
koya2..

nueeunlimited said...

weee..best la mnjd owang terpilih tok men saidina. mmg sweet sgt saat2 itu kan???hehe..men scrabble x cito ko??yg kito slalu kebuntuan tuh.keh3x...

idatazira said...

afif:
tadelah tamak pun.
orang tamak selalu rugi, bagai anjing dengan bayang2.

anda mmg xboleh terima hakikat kah?
comel ape..

miki:
sonok2. tp skrg tinggal 2 org je kat umah. boring.

nyna:
beli otel klu org masuk xpe gak.
ni buat kene byr ongkos 800 sebijik, abes duet.
hoho

kaklong:
ow. maen scrabble mmg sgt techno sehinggakan kn on laptop buka excell utk key in markah.
haha.

klu maen scrable, budak 3 org tu xleh masuk.

hoho..

siti said...

uh2 seronoknya main sama2..tanpa memikirkn ms depan...

idatazira said...

sonok sonok.
siti siapakah anda..
may i know?
misteri,,
hoho :P

aeda_humairah said...

siti ialah fida...saje nk wat kontroversi...

idatazira.blogspot.com


I made this widget at MyFlashFetish.com.