The Sweet 17

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, February 24, 2009

tag multiusage kaklong

cik kaklong ina @ nueeunlimited tagged me.

"Sila berikan kegunaan lain yang digunakan oleh anda kepada barang-barang yang dinyatakan di bawah... (maksudnya bukan kegunaan sebenar barang tu tapi kegunaan tambahan yang anda buat la dengan barang tu, kira diaplikasikan oleh anda... konon kreatif la tu!"


1. Anak Kunci.
Kegunaan asal: untuk kunci pintu, laci dan apa2 yg berkunci
Kegunaan lain: kebanyakannya sy menggunakan kunci untuk hidupkan red darling lah. kunci kereta xboleh buka laci pun. selain itu, kunci adalah untuk hipotesis mangga dan kunci. heh

2. Penutup Pen.
Kegunaan asal: tutup pen, x nak kasi dakwat kering
Kegunaan lain: boleh tiup2 ke, buat bunyi. [actually xboleh main tutup pen. sy pernah di-scolded by Dr. S sebab menutup pen yg terbuka ketika beliau sedang bercakap, lalu beliau cakap begini "saida, if you want to play with your pen, you can get out from here right now". kira kena halau keluar sebab menutup pen dengan mengeluarkan bunyi "tick". hoh!]

3. Botol Mineral.
Kegunaan asal: tempat simpan air

Kegunaan lain: boleh isi air atau pasir, buat dumbell [ehem. biseps biseps :p]

4. Paper Lama.
Kegunaan asal: leh digunakan utk buat draft paper

Kegunaan lain: alas untuk mengupas bawang, kentang atau memotong sayuran. buat pola untuk menjahit baju

5. Seluar Dalam Lama.
Kegunaan asal: pakai kat dalam bukan di luar

Kegunaan lain: next question please. soalan kurang moral. er.. tapi mungkin boleh buat umpan api, kan? [dush, selekeh soalan ni]

6. Lesung batu
Kegunaan asal: menumbuk belacan, dsb

Kegunaan lain: lebih kepada menumbuk inai. em, buat dumbell pun boleh juga lah. [wohoho. biseps biseps biseps :p :p]

7. Langsir
Kegunaan asal: hiasan rumah/keceriaan rumah

Kegunaan lain: main hide & seek dengan adam afnan. juga boleh menjadi masterpiece apabila dapat berbangga cakap dengan orang "sy yg jahit langsir ni" [bunyi yg sangat bongkak. hoho]

8. Komputer ofis
Kegunaan asal: buat keja rasmi

Kegunaan lain: xada main komputer ofis pun lah. eh, masa dekat HUKM dulu ada guna komputer ofis untuk ambil data patient secara short cut, sebab malas mahu apply bed head ticket dekat unit rekod.

9. Duit Syiling
Kegunaan asal: nak lengkapkan duit kertas

Kegunaan lain:gores prepaid atau gores dan menang. juga boleh buat belajar tajuk matematik bab probability

10. Laman Blog
Kegunaan asal: menulis dan mencari sahabat lama dan baru, tukar2 pendapat
Kegunaan lain: [sebelum tu, tanye sikit, iye ke blog ada kegunaan asal seperti yg tersebut di atas ni?] actually, kegunaan asal blog sy adalah to make my life more enjoyable.


* * * * *

yey. settle sudah tag ini.

sy juga tag orang lain:

1. semua housemates dekat rah. aeda, fyda, miki, nyna
2. hot schoolmates. afif, alang, kathy.

p/s: jaja miki, it's ok je. sy xmarah anda pun lah. sudah ajal mug itu. mungkin sebelum ini sudah mengalami internal fracture, banyak kali dah jatuh tu xpecah2. dari 1st year lagi. hehe.. sudah final year, so mug itu pun bye bye lah. haha

that's all. with that, i thank you.

wink wink ~.^

7 comments:

nueeunlimited said...

menumbuk inai???
herm, mmg 2 jo kojo kowang slalu kan. smpai kucing pon di inaikan. kah3x...
Ops..pch rhsia suda:-p

mikichann said...

Mekaseh la tdk marah.. sy udh del dh gmbr itu.. ahakss...

fida said...

huhu..sy juga pernah jatuhkn mug anda..nsb baik xpecah..cm tragis je jth dr peti sejuk..sgt kebal la mug itu, tp berjaya dipecahkn oleh jaja kurus..ahaks (mgkn sbb bone density dia lebih kot)..xde kaitan pn

aeda_humairah said...

amboi fidado..mntang2 la berat die lbh 1 kg.

AFIF-SAN said...

saye sudah buat....
sile la rajin2 datang melawat..

bongek de' villa said...

task done! check it out..hehe~

Alang Fikri said...

alamak..diri aku kene tag gak ke??huhu..ade kelapangan,aku jawab kat sms ek..haha

idatazira.blogspot.com


I made this widget at MyFlashFetish.com.