The Sweet 17

Daisypath Anniversary tickers

Friday, February 13, 2009

two feelings

this morning, i went to HTJS with 2 juniors of mine. today is their last day for catering practical in HTJS. sampai HTJS super lewat kerana lori di depan berkelajuan 30 kmph. then, i learnt to fold 10 ringgit note into a heart shape while having 2 pieces kuih kacang yg dibawa oleh junior. [boleh pulak belajar origami sampai2 tempat kerja. adalah sgt kurang etika kerja]

belajar origami drpd yenyen dengan seplastik kuih kacang

suddenly, dietitian cik norza masuk ke port kami. dengan meng-cover aktiviti origami tersebut, kami telah memberi suapan berbentuk sebiji kuih kacang kepada beliau. actually, she asked Yenyen & I to follow her to Jelebu Hospital for outpatients' referral. [so, menjadi sgt riang kerana boleh berjalan2 hari ini. yippiedaaa. :D]

sgt menggoyang kaki kerana journey to Jelebu took about an hour. [times two, equals to 2 hours melepak dalam kereta cik norza sambil beliau bercerita tentang fiancee beliau] bukankah sgt heaven kerana dpt menggoyang kaki dan berbual kosong. woho!

dekat Hosp Jelebu, we got 8 cases. but 5 patients were absent. menjadikan patients kami berjumlah 3 orang cuma. haha. moreover, dapat minum pagi free di hospital tersebut. em, 1 of our patients there was Dato' Shamsul Bahari. he is a senator. [wah.wah.wah]

then, when we returned to HTJS, we went to JJ to celebrate Huimei's birthday & farewell party for our juniors. sampai dekat HTJS pun boleh sambung celebrate lagi. [sebab perut overloaded, xmuat mahu masuk kek.]


seperti ada satu pari-pari baik hati di belakang birthday girl. woho ;p

owh. petang cover ward. 1 of my patients was adik yg involved dalam accident at Nilai about 2 weeks ago. pity him. brain injury & skull fracture. wu. sgt kasihan dengan adik itu lah.

then, before going back home, we continue our celebration, sambung makan kek. wu. terasa sangat hiperglisemia setelah mkn kek tersebut.

bye bye buddies


* * * * *


uh. it's true that when you are too happy, sadness will follow u.


pulang ke rumah, so sad. Kitty passed away today. Kitty mati dengan sgt comel. Kitty had gone forever. Kitty sudah tiada lagi. [regret pulak tengok Kitty mati. emosi sangat terganggu. :'(]

dem. sy telah menjadi sedikit depress atas kematian Kitty.

it's ok. gembira dan sedih itu kan warna hidup.

wink wink ~.^

4 comments:

AFIF-SAN said...

doa aku termakbul lah kawan...
jangan sedih....
aku ade 4 ekor anak kucing...
atan, kadir, ferdi dan joe...
ko nak mane satu??

idatazira said...

ko nak bagi ke?
ke ajak2 ayam je nak bagi?
kucing ko comel kan..
yg name kadir tu mcm kacak je.
hehh..
;p

nueeunlimited said...

wuwuwu...kitty da slmt kembali.waaa...pasni xleh la pgl sitty2 lagi.sgt sedeh la...

idatazira said...

kan?
sgt menyedihkan.
grief nih.
huuuuwuwuwuw :'(

idatazira.blogspot.com


I made this widget at MyFlashFetish.com.